Leer je eigen tuin ontwerpen aan de keukentafel

Ontdek de cursus tuinontwerpen...

Start hier

Waarom zou je het moeilijk doen als je ook gebruik kunt maken van mijn kennis, ervaring en zelfs methode?

De cursus tuinontwerpen is een praktische cursus waar je aan de hand van een professioneel stappenplan je eigen tuinontwerp creëert.  Maak geen onnodige fouten en voorkom onvoorziene kosten.


 • Stappenplan om je eigen tuin van A tot Z te leren ontwerpen
 • Geen ervaring nodig
 • 100% uniek in Nederland
 • Methode gebaseerd op 10+ jaar ervaring
 • De cursus is volledig thuis en in je eigen tijd te volgen
 • Levenslang toegang tot de modules en het cursusmateriaal
 • Geschikt voor zowel kleine als grote tuinen
 • Betaalt zich dubbel en dwars terug
 • Exclusieve begeleiding en feedback
Ontdek cursus

Kun jij je eigen tuin ontwerpen, denk je?

De echte vraag is eigenlijk: hoeveel waarde hecht je aan de kwaliteit van het ontwerp? Aan de hand van onze methode kun jij zonder kennis of ervaring leren ontwerpen volgens professionele richtlijnen. Voorkom onnodige kosten achteraf en zorg ervoor dat je tijdloos leert ontwerpen zodat je niet al na een jaar spijt krijgt van je investering. Ontwerpen draait niet om de presentatie van een 'fancy design'. Het is de kunst om de belangrijkste elementen terug te laten komen op de juiste plek en na te denken over een invulling van alle tuinwensen. Aan de hand van de cursus tuinontwerpen kun jij leren ontwerpen met een goed doordacht tuinontwerp als eindresultaat. 

Wat hebben deze tuinen met elkaar gemeen?

Mijn geheim verklapt..

Wat deze tuinen met elkaar gemeen hebben? Eigenlijk heel simpel:


De magie is ontstaan in de ontwerpfase. Zonder ontwerp is niemand in staat om een mooie tuin te maken die voldoet aan je wensen en verwachten voor de lange termijn. In mijn cursus leer je hoe ik het tuinontwerp proces aanpak en hoe jij dit ook kunt toepassen in je eigen tuin.

Meer over de cursus tuinontwerpen

Ontwerpen is een vak apart... 

Maar jij kunt het leren!

Door Peter Mecklenfeld:

Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben eigenaar van een middelgroot hoveniersbedrijf,  inspiratieplatform florum.nl en de oprichter van de cursus tuinontwerpen. Alle inhoud is gebaseerd op mijn eigen ervaring van de afgelopen 10 jaar en dat van mijn team ontwerpers en hoveniers op de werkvloer. Ik leer je om creatief te zijn en hoe je dit op een praktische manier kunt aanpakken. Op tekening past namelijk alles maar in de praktijk kom je voor andere uitdagingen te staan. Deze combinatie gaat jou helpen om niet alleen een goed tuinontwerp te maken maar vooral ook om het plan in de voorbereidende fase waarin je nu zit klaar te maken voor uitvoering. Door vooraf zaken goed in kaart te brengen kun je onnodige kosten achteraf voorkomen en verdien je de investering in de cursus automatisch dubbel en dwars terug. Maak gebruik van mijn eigen kennis en dat van mijn team en leer ontwerpen volgens onze methode. 

Bekijk de cursus
Tuinontwerper

12+ jaar kennis en ervaring gebundeld

Zorg er voor dat je beschikt over de juiste kennis en handvatten om stap voor stap toe te kunnen werken naar een fantastisch eindresultaat. Met deze cursus zijn we 100% uniek in Nederland. Dit is de eerste cursus die je thuis kunt volgen in je eigen tijd en waarbij je de volledige ontwerpmethode van onze studio krijgt aangereikt om wensen en ideeën te vertalen naar een tastbaar tuinontwerp dat voldoet aan professionele richtlijnen. Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben. Als jij in staat bent om ideeën in je hoofd te visualiseren, dan gaat het jou lukken om aan de hand van ons stappenplan een ontwerp uit te werken. Op deze pagina lees je alles over de cursus tuinontwerpen en heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor een super aantrekkelijke prijs!
Bekijk actiepakket

12+ jaar

Toonaangevende ervaring 

9.0

Gemiddelde klant beoordeling

500+ cursisten

Zijn je reeds voorgegaan

De cursus in het kort...

Ben je creatief en lijkt het je leuk om je eigen tuin te ontwerpen zonder daarbij de klassieke tuinontwerpfouten te maken? Dan is de cursus tuinontwerpen van Peter  Mecklenfeld de perfecte oplossing. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap hoe je inspiratie verzamelt, selecteert en vervolgens toepast in je eigen tuin zonder daarbij belangrijke zaken uit het oog te verliezen. Daarnaast besteden we uitgebreid aandacht aan het budgetteren om ervoor te zorgen dat jij een ontwerp kunt realiseren wat niet alleen voldoen aan alle wensen, maar ook nog eens haalbaar is binnen een vastgesteld budget. Regeren is vooruitzien en dat kun jij straks toepassen aan de hand van onze praktische tips, tools en kant- en klare rekenformules. Je leert ontwerpen met de hand en hoe je de best mogelijke indeling kunt maken aan de hand van praktische richtlijnen en leer je hoe je het ontwerp gereed maakt voor de uitvoering. De cursus tuinontwerpen is geschikt voor zowel kleine als grote tuinen en voor iedere stijl toepasbaar.
Bekijk aanbod

Herken jij je hierin?

 • Je bent niet van plan om een tuinontwerper in te schakelen.
 • Je wil graag de uitdaging aangaan om jouw creativiteit te laten overstijgen.
 • Je werkt graag aan de hand van een bewezen methode (stappenplan).
 • Je vindt het onnodig om het wiel zelf opnieuw uit te vinden en maakt graag gebruik van anders expertise.
 • Je bent ervan overtuigd dat het resultaat vele malen beter wordt met de juiste kennis en handvatten.

Voor wie is de cursus?

De cursus tuinontwerpen is geschikt voor iedereen die niet van plan is om een ontwerper in te schakelen, maar graag de uitdaging aan wil gaan om familie, vrienden en kennissen versteld wil laten staan met zijn of haar ontwerpkunsten. Aan de hand van onze methode, gebaseerd op ruim tien jaar relevante ervaring, leer jij ontwerpen volgens professionele richtlijnen. Je kunt de cursus volgen zonder enige vorm van kennis of ervaring. Het enige wat we van je vragen is tijd en aandacht om er voor te zorgen dat je het cursusmateriaal doorneemt en dit ook daadwerkelijk gaat toepassen, net zolang tot je tevreden bent over het eindresultaat. Wij hebben de volle overtuiging dat je geen tekenaar of kunstenaar hoeft te zijn om een goed tuinontwerp te kunnen maken. Het gaat met name om het leren onderbouwen van je keuzes. Keuzes die goed doordacht zijn zorgen voor een veel hogere mate van tevredenheid, balans in het ontwerp en het voorkomt onnodige kosten achteraf bij de aanleg.
Dit zeggen cursisten

Cursisten over de cursus...

Schetsontwerp van Elke:

Elke is aan de slag gegaan met de cursus en heeft heel goed gebruik gemaakt van de bestaande bouwtekening waarop de contouren van de woning goed zichtbaar zijn. Dit maakt het ontwerpen een stuk makkelijker en op deze manier kunnen loop- en zichtlijnen heel goed van binnen naar buiten worden doorgetrokken. Deze schets heeft ze aangeleverd in de 'schetsontwerp' fase en met wat feedback van ons is ze vervolgens aan de slag gegaan om het ontwerp verder uit te werken.

null

Tuinontwerp van Janneke:

Bekijk hier de inzending van Janneke met als resultaat een ontwerp van haar voortuin. Ze heeft een combinatie toegepast van strakke, architectonische lijnen die vanuit de gevel worden doorgetrokken in de tuin met een organische indeling van de beplanting. Dit is een perfect voorbeeld van een tuin die op het eerste gezicht een strakke vormgeving lijkt te hebben. Door de beplantingen organisch in te delen ontstaat er heel veel sfeer en is het alles behalve een 'steriel' ontwerp.

null

Nog een aantal resultaten:

De cursus in 3 fases

Voorbereiding

Waar dien je rekening mee te houden? Je leert vooruit kijken en daarmee vooruit denken zodat je tal van fouten al in het begin kunt voorkomen.

Ontwerpen

Dit is de creatieve fase van de cursus. Je leert stap voor stap het ontwerp opbouwen met tips en tools die wij zelf achter de schermen dagelijks toepassen.

Uitwerking

Maak jou tuinidee op tot een unieke presentatie. Vervolgens ga je aan de slag met de praktische lessen om het ontwerp voor te bereiden op de aanleg.

Fase 1 - Voorbereiding

Module 1: Ontwerp handvatten

Allereerst ga je leren hoe je de bestaande situatie in kaart gaan brengen en welke hulpmiddelen je daar het best voor kunt gaan inschakelen. Je gaat leren om een stap verder te kijken dan je waarschijnlijk in eerste instantie zou verwachten. Ontwerpen vanuit praktisch oogpunt is essentieel om straks een kwalitatief plan te kunnen opleveren waar na is gedacht over praktische zaken. Door hier actief aandacht aan te besteden leer je creativiteit te combineren met praktische oplossingen. Het is immers zo dat je op tekening altijd alles passend kunt maken. De praktijk (de daadwerkelijke tuinaanleg) vraagt echter vaak om een stap verder te kijken want er zijn diverse externe factoren die een rol spelen. Als je dit al in de ontwerpfase kunt bepalen zal je hier uiteindelijk veel voordeel aan ondervinden.

Module 2: Zon- en schaduwplan

Vervolgens gaan we aan de hand van windrichtingen de stand van de zon bepalen op diverse tijdstippen. Dit gaat je later helpen bij het bepalen van de indeling.

Module 3: Tuinwensen en inspiratie

Je gaat een uitgebreide wensenlijst opstellen en aan de hand daarvan opzoek naar relevante sfeerfoto’s. Vervolgens ga je leren hoe je op basis van een breed scala aan inspiratie de juiste afbeeldingen bewaard en waarmee je aan de slag kunt tijdens het ontwerpen van de tuin.

Module 4: Vergunningen

Gemeenten en provincies hebben elk afzonderlijk van elkaar richtlijnen opgesteld waar jij als tuinbezitter rekening mee dient te houden. We laten je zien waarmee je eventueel rekening mee dient te houden en waarop je actie zou moeten ondernemen om te voorkomen dat je later problemen krijgt.

Module 5: Budgetteren

Een essentieel en onderscheidend onderdeel van onze cursus is de module waarin je gaat leren hoe je een budget gaat opstellen. Aan de hand van richtlijnen die wij in de loop der jaren hebben bepaald kun je uitrekenen wat de mogelijke investering is in de toekomstige tuin die je wil gaan realiseren. Met deze informatie krijg je vooraf duidelijk in kaart of het plan wat je wil gaan ontwerpen haalbaar is binnen het budget. Door hier al in een vroeg stadium mee bezig te zijn leer je bewust na te denken over keuzes voor bijvoorbeeld materialen en creatieve oplossingen. Jij wil immers niet de fout maken om eerst helemaal los te gaan met ontwerpen om er vervolgens achter te komen dat het plan in de papierbak terechtkomt vanwege het feit dat het niet voldoet aan misschien wel het belangrijkste; het budget. Aan jou straks de taak om een haalbaar plan te ontwikkelen met behulp van mijn kant- en klare tools.

Fase 2 - Ontwerpen

Module 6: Concept

In de module concept tuinontwerp leer je verhoudingen aan te brengen in het ontwerp. Aan de hand van deze richtlijnen kun je gaan bepalen hoe de verdeling gaat worden tussen de verschillende functies en onderdelen die in de tuin terug moeten komen. Met deze informatie achter de hand voorkom je dat het ontwerp straks uit balans raakt.

Module 7: Functies en vlekkenplan:

Voor je start met de invulling van concrete delen bepaal je een indeling op basis van functies. Dit ga je in kaart brengen in het  vlekkenplan, waarin je in een oogopslag kunt zien in welk deel van de tuin de verschillende functies straks worden ingetekend.

Module 8: Praktische looplijnen

Vervolgens ga je de functies met elkaar verbinden op een logische manier. Hier leer je hoe je looplijnen kunt gaan bepalen en creëer je ruimte voor paden in het ontwerp. 

Module 9: Zichtlijnen

De tuin is een privéomgeving waar je zo vaak en zo lang mogelijk plezier aan wil beleven. Het is daarom zaak om belangrijke elementen op de juiste plek te zetten. Zichtlijnen helpen je daarbij. In deze module ga je leren welke zichtlijnen een rol spelen en op welke plek elementen het best tot hun recht komen.

Module 10: Schetsontwerp

Met de voorgaande modules heb je als het ware een praktisch ontwerp in elkaar gezet. Nu is het zaak om de onderdelen op een creatieve manier met elkaar te gaan combineren. Je gaat ze met elkaar verbinden en het ontwerp krijgt vorm. In de fases hierna ga je het idee dieper uitwerken en meer in details treden.

Fase 3 - Uitwerking

Module 11: Materiaalkeuze

Het ontwerp heeft nu in grote lijnen vorm aangenomen. Nu is het zaak om materialen te bepalen. In deze module leer je aan de hand van eigenschappen van materialen om wensen in kaart te brengen en uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Module 12: Beplantingen

In deze cursus leren we je hoe je de basisprincipes kunt gaan hanteren en toepassen in het ontwerp zodat je hierin onderscheid kunt gaan maken. Je hebt hiervoor geen plantenkennis nodig maar het gaat je enorm helpen bij de uiteindelijke keuzes die je gaat maken voor beplantingen. Het bepalen van specifieke soorten is geen onderdeel van onze cursus. Dit gaat een stap verder en is niet te leren in een korte tijd. Als extra bonus bij de cursus ontvang je mijn ebook over het maken van een beplantingsplan waarbij je dit gemakkelijk kunt gaan toepassen.

Module 13: Definitief tuinontwerp

In het definitieve tuinontwerp ga je het eindproduct (ontwerp) opmaken. Je krijgt van ons voorbeelden van symbolen en een legenda die jij 1-op-1 kunt overnemen zodat je niet na hoeft te denken over hoe je dit zou moeten tekenen. Je leert hoe je verschillende versies kunt gaan opmaken om overzicht te bewaren. Deze ontwerpen zijn de basis voor de uiteindelijke aanleg. 

Module 14: Plan van aanpak

Voor je aan de slag kunt met de aanleg wil je het ontwerp nog toetsen op een aantal praktische zaken. Dat ga je leren in deze module. Als laatste ga je leren hoe je het ontwerp kunt gaan ontleden en op welke manier je de tuin het best kunt gaan aanleggen en in welke fases je de verschillende werkzaamheden kunt gaan opdelen. De cursus tuinontwerpen is een A tot Z methode waarmee je stap voor stap leert ontwerpen als een professional en hoe je tot de juiste indeling komt.

Mijn model, bij jou op tafel

Cursus materialen

De cursus bestaat uit een online ledenomgeving waar alle modules voor je klaar staan. Per module vind je een video met een uitgebreide toelichting over het specifieke onderwerp en hoe jij deze theorie het best kunt gaan toepassen. Daarnaast vind je ook per module een praktische video waarin je aan de hand van een case study ziet hoe wij achter de schermen een ontwerp met de hand uitwerken. Deze stijl van tekenen kan en mag je 1-op-1 overnemen, maar je kunt hier uiteraard ook je eigen weg in vinden. Per module ontvang je ook alle informatie in handige pdf’s en krijg je toegang tot onze tools en rekenformules. Daarnaast ontvang je alle informatie ook in het handboek tuinontwerpen met een daarbij behorend werkboek.

Thuis en in je eigen tijd...

Zelfstandig aan de slag, maar zeker niet alleen! Je kunt de cursus tuinontwerpen thuis volgen volledig in je eigen tijd. Er worden geen deadlines opgelegd waardoor je in alle rust en op een moment waarop het jou uitkomt aan de slag kunt. Ontwerpen is namelijk een creatief vak. Hoewel sommige onderdelen routinewerk zijn en met een beetje goed verstand uitgevoerd kunnen worden, wil je voor het creatieve deel in ‘de juiste focus’ geraken. Dit soort momenten is voor iedereen verschillend en daarom geven we je ook de volledige vrijheid hierin.


Je gaat zelfstandig aan de slag maar staat er zeker niet alleen voor. Je krijgt namelijk exclusief toegang tot een afgeschermde ledenomgeving waar alleen cursisten toegang tot hebben. Je hebt hier de mogelijkheid om vragen te stellen en om je creaties met ons te delen en hierop feedback te vragen. Ik ben er natuurlijk om je vooruit te helpen en om ervoor te zorgen dat jij het best mogelijke resultaat kunt presenteren.

Aanmelden

Cursusduur

Je kunt de cursus doornemen in ongeveer vier tot zes uur. Vervolgens ga je zelf aan de slag met de opdrachten en de uitwerking van je ontwerp. Het is lastig in te schatten hoeveel tijd je daar precies aan kwijt bent. Het volgen van de cursus tuinontwerpen kun je zien als een hobbyproject waar je het beste resultaat uit jezelf wil gaan halen. Het maakt je hierbij niet uit of je nu één of twee extra uren kwijt bent want je vindt het juist leuk om hiermee creatief bezig te zijn. Als je daarvoor openstaat zijn we er 100% van overtuigd dat je het een leuk traject gaat vinden en dat het je tijdsinvestering dubbel en dwars waard is!

Maak je keuze

Aanmelden is simpel en kan supersnel

€ 350,-

Cursus tuinontwerpen

 • Stappenplan om je eigen tuin van A tot Z te leren ontwerpen
 • Geen ervaring nodig
 • 100% uniek in Nederland
 • Methode gebaseerd op 10+ jaar ervaring
 • De cursus is volledig thuis en in je eigen tijd te volgen
 • Levenslang toegang tot de modules en het cursusmateriaal
 • Betaalt zich dubbel en dwars terug
 • Exclusieve begeleiding en feedback

Online leeromgeving

Online leeromgeving waarin alle modules worden uitgelegd in een  videotraining met instructies.

Handboek

Fysiek handboek waarin alle modules staan uitgeschreven met voorbeelden en handige tools.

Werkboek

Fysiek werkboek waarin alle opdrachten staan uitgeschreven incl. ruimte voor aantekeningen.

Veel gestelde vragen over de cursus tuinontwerpen

Hoeveel tijd gaat het me kosten?

Je bent ongeveer 4 tot 6 uur nodig om alle kennis in de video's en/ of de boeken door te nemen. Aan de hand daarvan ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van je tuin. De tijd die je daarvoor nodig bent is afhankelijk van hoe snel jij de goede richting te pakken hebt. Zie de tijd die je erin steekt vooral niet als een verplichting maar als een investering in een prachtige tuin. Uiteindelijk betaald een goed ontwerp zich letterlijk terug in de mate van tevredenheid en voorkom je hoge kosten achteraf omdat je het proces veel beter kunt voorbereiden.

Ik overweeg om de cursus als cadeau te geven, kan dit?

Leuk idee! We hebben deze vraag meerdere keren gehad en hier een plan voor gemaakt. Jij kunt de bestelling afronden via deze pagina. Vervolgens stuur je ons een mail naar info@florum.nl en geef je aan voor wie het cadeau is en op welke gegevens we de online omgeving kunnen instellen.

Je kunt daarbij ook aangeven waar je de boeken naar toe gestuurd wilt hebben. Dit kan rechtstreeks naar degene die het cadeau krijgt maar ook naar je eigen adres zodat je het zelf kunt geven. Als je dit wenst zullen wij de inloggegevens ook niet naar de betreffende persoon sturen maar handmatig aanleveren bij het pakket.

Ik woon in België, is het dan ook geschikt?

Jazeker! Sterker nog. Ik schat dat 25% van de cursisten uit België afkomstig is. Wij hebben te maken met wat hogere kosten i.v.m. verzending maar dat nemen we voor lief. We houden de prijs gelijk en zien het als groot compliment dat de buren ook enthousiast zijn over onze filosofie.

Let op! De kortingsbonnen die wij van onze huisleveranciers aangeboden hebben gekregen zijn helaas niet geldig in België.

Kun je me garantie geven op een goed eindresultaat?

Ja en nee. Ik weet 100% zeker dat het eindresultaat stukken beter is als je gebruik maakt van onze methode. Daarbij moet ik wel zo eerlijk zijn dat het niet vanzelf komt en dat je er echt tijd en aandacht aan moet besteden om tot een goed resultaat te komen. In het programma leer ik je de achterliggende gedachtes te kunnen verantwoorden. Het is niet zozeer belangrijk wat je ontwerpt maar het is veel belangrijker dat je kunt uitleggen waarom je bepaalde keuzes maakt. Dat maakt een groot verschil als je kijkt naar de mate van tevredenheid achteraf. Goed doordachte keuzes hebben een veel hogere- en langere tevredenheidsgarantie dan ondoordachte impulsen.

Er zijn hoveniers die gratis tuinschetsen aanbieden. Waarom zou ik betalen voor deze cursus?

Goede vraag! Ik ben er geen voorstander van om collega’s in een verkeerd daglicht te stellen maar ik wil wel graag transparant antwoord geven op deze vraag. Een hovenier is bij uitstek nog geen ontwerper. De reden waarom hoveniers gratis tuinschetsen aanbieden heeft te maken met het binnenhalen van een nieuwe klant. En dat is helemaal prima! Het nadeel voor de klant, jij dus is dat er een groot verschil zit tussen de snelle schets die er voor je gemaakt wordt en een volledig uitgewerkt tuinontwerp plan.

Aandacht en tijd zijn essentiële factoren en bepaald de kwaliteit van het eindresultaat. Daarnaast is een voorwaarde voor hoveniers vaak dat ze wel een gratis schets aanbieden maar dat je dan de aanleg aan ze uitbesteed. Als klant zeg je dan eigenlijk al ja tegen een offerte die je nog niet eens hebt gezien. Aan jou dus de vraag of je maximale aandacht aan de ontwerpfase wilt besteden of dat je liever voor de andere optie kiest?

Kun je iets vertellen over de werkwijze in de cursus?

Jazeker! In het handboek leg ik je aan de hand van 14 modules uit welke stappen je onderneemt om tot een goed idee te komen. Exact in dezelfde volgorde is ook het werkboek ingedeeld en heb ik specifieke opdrachten uitgewerkt die je helpen om deze stappen uit te werken en tot mooie resultaten te komen. Verdieping vind je in het online programma waar ik je in video's meeneem door het tuinontwerp proces en exact vertel- en laat zien hoe je zelf aan de slag kunt om een tot een goed resultaat te komen.

Zit er ook een tekenprogramma bij het pakket?

Dat zit er niet bij. En daar hebben we een goede reden voor want wij zijn er 100% van overtuigd dat je veel creatiever bent als je gaat ontwerpen met de hand. Zodra je dat proces (wat je in de cursus leert) beheerst zou je kunnen overwegen om het ontwerp digitaal uit te werken. Wij zijn achter de schermen bezig om een koppeling te maken met een digitaal pakket maar kunnen nog niet exact aangeven wanneer dit gereed is.

Kun je met dit programma ook 3D tekenen?

Let op! Om misverstanden te voorkomen; de cursus tuinontwerpen is GEEN software waarmee je een tuin kunt tekenen. Het is een cursus waarin je leert ontwerpen met de hand aan de hand van onze methode. Software is een middel om het ontwerp uit te werken. Het belangrijkste proces hieraan voorafgaand is de fase waarin je de ideeën ontwikkeld. Dat is wat je gaat leren in de cursus!

We hebben een nieuwe woning, werkt het dan ook voor mij?

Zeer zeker! Je kunt vanaf scratch beginnen met ontwerpen en toewerken naar de ultieme droomtuin.

Is het programma ook geschikt voor aanpassingen in de tuin?

Absoluut! Als je aanpassingen gaat doen dan betekent het dat je de beste elementen in de tuin intact laat. Het is dan de kunst om daar omheen te ontwerpen. In het programma besteden we aandacht aan het behouden van elementen om daar vervolgens een beter resultaat van te maken.

Leer ik in de cursus ook over beplantingen?

Ja en nee. We geven je richtlijnen om 'types beplanting' van elkaar te onderscheiden en dit op te nemen in het ontwerp. Het bepalen van de exacte soorten gaat echter een stap verder. We kunnen niet van je vragen om een hele plantenencyclopedie uit je hoofd te leren en daarbij ook nog eens alle kenmerken per seizoen weet te onderscheiden van elkaar. Voor het maken van een beplantingsplan krijg je ons ebook er gratis bij. Voor beplantingsplannen kun je wel ons concept de 'plantenwijzer' raadplegen voor kant-en-klare beplantingsplannen in diverse stijlen.

Meld je vandaag aan

Heb je alle informatie kunnen vinden en ben je er klaar voor om van start te gaan?