Eerste hulp bij tuinplannen maken

Bespaar geld en maak je keuzes doelgericht en veel bewuster in het proces naar jouw droomtuin...

Start hier

Voorkomen is beter dan genezen... toch?

Start met tuinplannen maken en laat je doelgericht inspireren door kennis en ervaring uit de praktijk. Voor een kleine investering is dit product voor iedereen met serieuze plannen toegankelijk.

 • startersgids met praktische kennis +  informatie
 • toelichting op mijn visie, stijl en hoe je dit toepast in je eigen tuin
 • inventariseren van de bestaande situatie
 • opstellen van een zon en schaduw plan
 • programma van eisen + wensenlijst en moodboard
 • vergunningen en richtlijnen
 • budgetteren
 • funderingsplan
 • Checklist tuinontwerpen
 • vervolgstappen bepalen


Let op! De aanbieding op deze pagina is eenmalig voor deze lage prijs. Hierna zullen we het reguliere tarief weer hanteren. Het belangrijkste doel in de voorbereiding tot een nieuwe tuin is om de uitgangspunten te bepalen waarbij het maximaal haalbare kan worden bereikt voor het beschikbare budget. De volledige inhoud uit dit digitale product is gebaseerd op onze werkwijze, methode en ervaringen van de afgelopen 10 jaar. 

Bekijk aanbieding

Kennis + inspiratie

Alles-in-1 pakket met inspiratie en handige tips voor een beter plan.

30+ unieke documenten

Tips, adviezen en belangrijke inzichten in pdf's en videobeelden.

Altijd en overal toegang

Laat je inspireren op je pc, tablet of telefoon of via onze handige app.

Stappen overslaan gaat ten koste van het eindresultaat...

Het maken van tuinplannen is een proces. Velen denken dat het ontwerp de eerste stap is maar ik kan je alvast verklappen dat er veel meer bij komt kijken. Juist de voorbereiding in aanloop naar het ontwerp is essentieel. In deze fase bepaal je belangrijke uitgangspunten en zorg je ervoor dat je straks niet halverwege de aanleg met een lege portemonnee komt te zitten. 

In de wereld van prachtige tuinen is de keuze enorm. Hoe weet je nu op voorhand al in welke hoek je moet gaan zoeken? Welke materialen passen in het ontwerp en hoe zorg ik ervoor dat ik de beste keuze maak?

Ik neem je mee aan de hand van ons proces en leg je exact uit welke stappen noodzakelijk zijn in de voorbereiding tot een nieuwe tuin. Het verschil in zowel eindresultaat (tevredenheid achteraf) en op financieel gebied is enorm als je het enige juiste pad gaat bewandelen. Maak niet de fout om halverwege het proces in te stappen door meteen aan de slag te gaan met het ontwerp en de uiteindelijke aanleg.

Bekijk product

Specialist in tuinontwerp en aanleg

In de voorbereiding gaat het om veel meer dan het bepalen van de stijl en invulling van het nieuwe ontwerp. De kwaliteit van een tuinplan is de best mogelijke combinatie van wensen, uitstraling en het beschikbare budget. Juist als het over geld gaat houden we graag de kaarten tegen de borst en zijn we minder transparant. De achterkant van het ontwerp is minstens zo belangrijk als wat je in de praktijk ziet. In de voorbereiding wordt de basis gelegd voor het uiteindelijke resultaat. Omdat deze stap wordt overgeslagen en men hier nauwelijks bewust van is heb ik ons model hiervoor uitgewerkt zodat jij hier gebruik van kunt gaan maken.

Tevreden gebruikers:

Ik heb de boeken ontvangen en al een keer gelezen. Het is duidelijk beschreven waar ik overal aan moet denken!!

Reina Tegelaar

Ik heb het product en de digitale boeken ontvangen. Mijn compliment, mooi boek en mooi werk!
Wil Snijders
Je uitleg ziet er zeer gedetailleerd uit. Ik ga dit gebruiken in volgende projecten. De uitleg is duidelijk en overzichtelijk met de foto's die eraan toegevoegd zijn.

Sam van den Balck

Onderdelen uit het pakket

Startersgids

Handboek die je gebruikt als gids om geen stappen over te slaan en om extra geïnspireerd te raken. 

Stijl en visie

Leer meer over mijn stijl en visie op een goed tuinontwerp en hoe jij dit toepast in je eigen ontwerp.
Veranda aan huis

Inventarisatie

In 6 stappen doorlopen we het proces om de bestaande situatie in kaart te brengen en optimaal voor te bereiden op het ontwerpproces.

Zon en schaduw plan

Niets is wat het lijkt als je enkel uitgaat van google maps of plattegronden. Ontdek welke zaken nog meer belangrijk zijn in het uitwerken van een zon en schaduw plan. 

Programma van eisen

Ik neem je mee aan de hand van mijn methode om niet oneindig te zijn in het verzamelen van inspiratie. De kunst is om hier selectief in te worden. Ik heb 18 cases toegevoegd van onze eigen ontwerpen en projecten waarbij de gekozen materialen overal staan vermeld ter inspiratie.

Vergunningen

Voorkomen is beter dan genezen is hierbij de juiste samenvatting. Het zal je maar gebeuren dat je de overkapping kunt afbreken. En dat terwijl je dit met een paar muisklikken kunt voorkomen.

Budgetteren

Ik ben volledig transparant als het gaat om financiën voor de tuin. Aan de hand van onze calculator en mijn eigen rekenmodules kun jij straks een begroting maken op basis van wensen zonder dat je een ontwerp hebt. In deze fase bepaal je belangrijke richtingen en help jij jezelf met het makkelijker maken van moeilijke keuzes.
Eigen tuinontwerp maken? 5 tips voor het maken van een eigen ontwerp

Funderingsplan

Op tekening past altijd alles. Maar hoe kun je het plan verantwoord vormgeven en realiseren als je geen kennis hebt van ondergrondse zaken. Ontdek en onderzoek het zelf aan de hand van praktische tips.

Inspiratietuinen

Laat je inspireren door mijn tuinontwerpen en projecten die we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Deze tuinen zijn de rode draad van mijn visie en maken visueel wat ik uitleg en vertel in de praktische 'minicursus'
Ik heb alle ideeën met bewondering bekeken. Wat is er tegenwoordig toch veel moois op de markt! Eigenlijk vind ik bijna alles mooi. De ontwerpen zijn mooi, rustig, eigentijds. Ook de combinatie van het groen met hout steen grind enz. is erg smaakvol. Van veel is de schaal te groot, of past het niet in m’n bescheiden plan, maar er zijn absoluut ideeën waar ik wat aan heb zoals het gebruik van de Japanse Zegge in combinatie met tegels en/of grind.
Linda Scheppink
€ 79,-
€ 14,95

Eerste hulp bij tuinplannen maken

 • Extreem veel waarde voor een lage investering
 • Direct toegang na afronden van je bestelling
 • Boordevol ebooks, video en praktijkkennis + inspiratie
 • Casestudies, exclusieve ontwerpen en resultaat foto's


Voor de prijs van een goede fles wijn of krat bier ben je verzekerd van het volledige stappenplan in de voorbereiding tot jouw nieuwe droomtuin. En daarbij krijg je er ook 2 bonusmodules gratis bij:


Bonus: de complete module ‘voorbereidingen’ uit de cursus tuinontwerpen

Bonus: liefst 18 casestudies van prachtige ontwerpen tuinen uitgelicht van A-Z


Van 79 euro voor slechts 14,95 euro incl. btw en direct toegang na aanmelding.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Veel te vaak zijn we geneigd om direct aan de slag te gaan. Vooral mannen hebben er een handje van om eerst aan het bouwpakket van Ikea te beginnen om er vervolgens achter te komen dat ze onderdelen overhouden of dat ze ergens halverwege vastlopen.


Met tuinontwerpen werkt dit precies hetzelfde. Als je direct in de pen klimt en start met de invulling van het ontwerp dan zal het eindresultaat lang niet zo goed zijn als je stapsgewijs toegewerkt naar een goed tuinontwerp.


Toen ik mijn eigen tuin ging ontwerpen, werd ik ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik maakte namelijk ook de fout om direct in de pen te klimmen met als gevolg dat ik er telkens een kermisattractie van wist te maken met alles wat ik mooi vind. 


De stap van inspiratie naar het uiteindelijke ontwerp is groot. Al lijkt dat op voorhand niet zo, het is extreem belangrijk om eerst de bestaande situatie goed in kaart te brengen. Vervolgens check je een aantal belangrijke zaken en ga je jouw wensenlijst kritisch langs om uiteindelijk tot een programma van eisen te komen. 


In deze ‘minicursus’ laat ik je precies zien hoe je het ontwerpproces aanpakt aan de hand van het stappenplan dat wij nog steeds op dagelijkse basis toepassen in onze ontwerpstudio. Met deze aanpak heb je de plannen optimaal voorbereid voor het uiteindelijke ontwerp, ben je bewust bezig met je uiteindelijke investering (budgetteren) en ben je in staat om onnodige kosten uit de weg te gaan. 


Hoe verleidelijk het ook is, ga niet direct van start met het ontwerp om er vervolgens achter te komen dat het toch niet is wat je voor ogen had. En met het gevolg dat je veel geld investeert in iets waar je niet tevreden mee bent. Ik raad je echt aan om vooruit te gaan kijken in plaats van terugkijken op een teleurstellend eindresultaat wat altijd op een bepaalde manier blijft knagen.


Juist daarom heb je een goede keuze gemaakt om tijd te investeren in het vergaren van kennis en een praktisch stappenplan. Het gaat je belangrijke inzichten opleveren die het resultaat (en je portemonnee) ten goede gaan komen en het uiteindelijke ontwerpproces zal je een stuk duidelijker worden.

Het hoeft niet moeilijk te zijn, als je het maar simpel houdt…

Peter Mecklenfeld is al ruim 10 jaar eigenaar van zijn eigen ontwerpstudio en hoveniersbedrijf. Kennis van buiten wordt gebruikt om de ontwerpen praktisch en beter te maken zonder dat het ten koste gaat van design.

vervolgstappen bepalen

Nadat je de hele voorbereiding hebt doorlopen is het zaak om de juiste vervolgstappen te bepalen. Je ontvangt tevens de praktische checklist waarin ik je alle stappen uit ons ontwerpproces laat zien om ervoor te zorgen dat je geen stappen overslaat. Ik laat je graag zien welke mogelijkheden en help je bij het maken van de juiste keuze.


In dit geval zijn er 2 dingen die je kunt doen:


 1. Je kunt hard wegrennen en nog snel op het kruisje klikken waardoor je dit exclusieve aanbod misloopt, of:
 • Je maakt gebruik van deze aanbieding en gaat aan de slag met alle voordelen die ik op deze pagina heb uitgelicht.
Ik kies voor optie 2

A tot Z stappenplan voor het maken van tuinplannen

Bereid jouw droomtuin voor op de enige juiste manier en maak gebruik van mijn persoonlijke kennis en de ervaring van heel mijn team. Direct nadat jij je hebt aangemeld ontvang je de logingegevens in de email en kun je aan de slag.

Niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug