Ebook - Ontwerp je eigen tuin
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ontwerp jouw eigen tuin volgens mijn methode

Onbetaalbare kennis voor een klein bedrag!

10 jaar

Eigenaar tuinontwerpstudio

350+

Tuinen ontworpen

9.0

Gemiddelde beoordeling

Zelf jouw eigen tuin ontwerpen?

Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ben initiatiefnemer van florum.nl. Inmiddels ben ik al 15 jaar actief in de groene sector en ben ik sinds 2009 eigenaar van hoveniersbedrijf Mecklenfeld Tuinen.

Al sinds ik mijn bedrijf ben begonnen zie ik 1 opvallend punt terugkeren op letterlijk iedere wensenlijst van mijn klanten. Ze willen namelijk allemaal een tuin met zo min mogelijk onderhoud.

Een wensenlijst opstellen in combinatie met een inspiratiebord waarop prachtige beelden staan lukt nog wel. Maar hoe voeg je alle inspiratie samen tot een concreet tuinontwerp wat ook nog eens praktisch en uitvoerbaar is?

Voor klanten van Mecklenfeld Tuinen maken we dagelijks prachtige tuinontwerpen en nemen wij dit hele proces uit handen. Maar ik weet als geen ander dat het grote gros van de bezoekers op mijn website het graag zelf zou willen doen. 

Ben jij degene die graag zelf een tuinontwerp wil maken dat voldoet aan de eisen van een professioneel design? Dan raad ik je aan om deze pagina verder te bekijken en ben ik er van overtuigd dat ik een super aanbod voor je heb!

Ebook: Ontwerp je eigen tuin

Speciaal voor liefhebbers en doe-het-zelvers die graag willen leren hoe je de tuin zelf kunt ontwerpen heb ik een ebook geschreven waarin ik mijn complete filosofie uitleg en deel aan de hand van hele praktische en herkenbare voorbeelden. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je de stappen en methode gaat volgen die wij gebruiken je ontwerp minstens 10x zo goed zal worden als wanneer je het ebook niet zou lezen. Je leert zonder enige voorkennis hoe je jouw eigen tuin kunt ontwerpen. Na het lezen van mijn ebook laat je niet alleen zien wat je hebt getekend. Nog veel belangrijker is dat je straks jouw keuzes kunt verantwoorden en kunt uitleggen waarom je deze keuzes hebt gemaakt. Met deze manier van ontwerpen voorkom je teleurstelling achteraf en ben je veel beter voorbereid op de uiteindelijke aanleg. Je besteld het ebook voor slechts 17 euro (nu tijdelijk 30% korting).

Bekijk aanbieding

Deze dingen ga je leren:

 • Hoe je ervoor zorgt dat jij straks zelf een hoogwaardig tuinontwerp kunt maken wat past binnen budget.
 • Onderhoudsvriendelijke oplossingen die je rechtstreeks kunt toepassen in jouw tuinontwerp.
 • Hoe je keuzestress voorkomt door gebruik te maken van mijn slimme methode.
 • Welke belangrijke informatie je wil weten om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.
 • Hoe je het ontwerp praktisch inricht en achteraf veel geld kunt besparen.

3 essentiele onderdelen

Samenvoegen van inspiratie

Het samenvoegen van alle inspiratie wat je hebt opgedaan tot een concreet tuinplan blijft lastig. Herkenbaar? Veel van onze klanten vinden het leuk om zich te verdiepen in mooie foto’s van tuinen, overkappingen en andere prachtige elementen. Moodboards beperken zich tegenwoordig niet tot een aantal beelden maar door alle mogelijkheden en in onze enthousiasme presteren we het om complete behang rollen vol te stoppen met plaatjes die we mooi vinden. Maar dan..

Wensen en ideeën

Hoe voeg je al deze ideeën en voorbeelden samen tot een concreet tuinplan wat past bij jullie tuin- en woonwensen? Het blijft voor veel mensen een grote uitdaging en daarom hebben wij van Mecklenfeld Tuinen een oplossing bedacht en dat jullie o.a. deze vragen beantwoord krijgen:

 • Welke tuinstijl past het best bij jullie?
 • Hoe zorg je ervoor dat alle wensen terugkomen zonder dat het te druk oogt?
 • Hoe deel je de tuin in op basis van zon en schaduwplekken?
 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken voor een stabiele fundering?
 • Welke aspecten zijn belangrijk voor een onderhoudsvriendelijke inrichting?

Voorkomen of genezen?

Bij Mecklenfeld Tuinen streven we naar preventieve oplossingen om veel voorkomende problemen te voorkomen in plaats van genezen. Wij hebben slimme oplossingen ontwikkeld voor hedendaagse problemen en zullen jullie hierover uitgebreid adviseren:

 • Hoe je wateroverlast in de tuin kunt voorkomen.
 • Hoe je slecht groeiende bomen, planten en gazons kunt voorkomen.
 • Hoe je schade door droogte kunt beperken.
 • Hoe je onkruiden tussen bestrating met 80% kunt verminderen.
 • Hoe je met slimme oplossingen de tuin kunt onderhouden in slechts een mum van tijd.

Bestel mijn ebook en ga direct aan de slag!

Mijn visie op moderne tuinbeleving

Mooie tuinen kun je alleen maar ontwerpen als je beschikt over een gezonde verhouding tussen creatieve vakmensen, mooie materialen en een duidelijke visie.

Ik verbind de leefomgeving van binnen met buiten. De tuin wordt een verlengstuk van de woning en wordt omgetoverd tot een bijzondere plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en volledig kunt ontspannen in een prachtige groene omgeving.

Het lijnenspel in het tuinontwerp van een tuin is wel degelijk belangrijk. Maar er zijn geen regels of deze lijnen nu recht, rond of organisch moeten zijn. Het gaat om de gedachtegang daarachter. De stijl (uiterlijk) van het tuinontwerp moet passen bij de levensstijl, smaak en de stijl van je woning en de inrichting daarvan.

Daarnaast stel ik een aantal andere zaken voorop met als doel om ieder tuinplan uniek, persoonlijk en vooral heel erg goed doordacht te kunnen presenteren aan onze klanten. Deze ligt ik hieronder toe:

Functies en gebruiksgemak

Het bedenken en uitvoeren van onderhoudsvriendelijke oplossingen is een belangrijk onderdeel van onze visie op moderne tuinen. Het gaat tegenwoordig des te meer om functionaliteit en gebruiksgemak. Dat komt omdat we de tuin de laatste jaren anders zijn gaan gebruiken. Ik zal je uitleggen hoe dat ongeveer is gegaan.

Het begint al bij het bouwen van huizen. Deze worden tegenwoordig bijna volledig tuingericht ontworpen met veel glas en zicht op de tuin. De tuin kan worden beleefd als verlengstuk van de woning en het wordt ons steeds makkelijker gemaakt door moderne technieken.

Buitenleven

Daarbij komt kijken dat we een steeds grotere wens hebben gekregen om vaker en langer buiten te zijn. Maar met het wisselvallige klimaat in ons land was dat niet altijd ideaal. De terrasoverkapping biedt hiervoor een uitstekende oplossing en met buiten haarden, kachels en andere mogelijkheden hoef je het ook zeker niet koud te krijgen.

Niet veel later werd de complete huishouding naar buiten versleept om buiten te eten en vandaag de dag willen we zelfs onze maaltijden buiten kunnen bereiden in prachtige buitenkeukens of multifunctionele barbeques.

Je kunt de moderne tuin van tegenwoordig zien als een extra woonkamer of woonkeuken. De vormgeving van de tuin passen we aan op de stijl van jullie woning en interieur. Bij grotere tuinen houden we ook rekening met de omliggende omgeving of het landschap. Het is dus een complete misvatting dat moderne tuinen altijd strakke lijnen moeten hebben. Het gaat er niet zozeer om wat voor lijnenspel je kiest. Het draait er veel meer om waarom je kiest voor een bepaald lijnenspel. En dat kan uitstekend rond of organisch zijn.

Geluk en plezier

Het is belangrijk om verder na te denken over een goed tuinontwerp. Meestal gaat het enkel over design en wat er in de tuin zou moeten komen. Mijn onderscheidende elementen zitten met name in de verantwoording van keuzes. Ik vind het namelijk veel belangrijker dat je keuzes die je maakt kunt uitleggen. Waarom heb je deze keuze gemaakt en wat is de gedachte achter het idee? Dat zorgt niet alleen voor een veel hogere tevredenheid. Het zorgt er vooral voor dat je anders na gaat denken over het ontwerpen van de tuin. Door keuzes verantwoord en goed door te denken ervaar je op lange termijn veel meer geluk en plezier van je tuin.

Jaarrond sfeervol

Het hele jaar door is de moderne tuin sfeervol. Het combineren van mooie producten met functionele (onderhoudsvriendelijke) beplantingen zorgen voor contrast en verrassende effecten.

Iedere tuin en ieder wensenlijstje is uniek. Dat is ook de belangrijkste reden waarom we ieder project weer als een nieuwe uitdaging zien en nooit kiezen voor een standaard oplossing. Het gaat om de juiste balans tussen het gevoel van ruimte, contrasten en een unieke beleving van ieder jaargetijde. 

Ebook + bonussen

Wat krijg je precies?

Ontwerp jouw eigen tuin aan de hand van mijn visie en stappenplan. Ik ben er 100% van overtuigd dat deze kleine investering het meer dan waard is en dat je het dubbel en dwars gaat terugverdienen met alle kennis, ervaring en tastbare tips over het ontwerpen van tuinen. 


 • Ebook met uitgebreide uitleg, voorbeelden en ontwerp tips. 
 • Vanuit de inhoudsopgave kun je direct doorklikken naar het onderdeel waar je mee bezig bent of nog eens over wil lezen.
 • Geschikt voor mobiel, tablet en desktop met links naar extra inspiratiepagina's.

Deze 3 dingen krijg je er gratis bij:

Voorbeeld ontwerpen

17 voorbeeldontwerpen van verschillende groottes en stijlen die je kunt gebruiken ter inspiratie.

Checklist

Je ontvangt een super handige checklist waarmee je jouw eigen ontwerpproces kunt controleren.

Tuin inspiratieboek

Je ontvangt het tuininspiratieboek 2019 met daarin het meest complete aanbod materialen en producten voor de tuin.

€ 25,-

€ 17,-

Tijdelijk ruim 30% korting!

Bestel mijn ebook en profiteer nu tijdelijk van ruim 30% korting en ontvang het ebook, inclusief de 3 gratis bonussen direct in je mailbox.

 • Het ebook geeft je ook antwoord op deze vraagstukken:

  • Hoe je een ondergrond maakt waar je in het ontwerpproces enorm veel tijd gaat besparen.
  • Hoe je een selectief moodboard maakt zonder dat je verloren gaat in keuzestress.
  • Op welke manier en in welke volgorde je alle onderdelen van het ontwerpproces het best kunt uitvoeren.
  • Welke belangrijke informatie je wil weten om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.
  • Hoe je bestaande elementen in kaart brengt en het best tot recht laten komen in het nieuwe tuinontwerp.
  • Welke verhoudingen je kunt aanhouden om het tuinontwerp in balans te houden.
  • Hoe je omgaat met zon en schaduw en op welke manier je de tuin daar het best op kan inrichten.
  • Hoe je aan de hand van 8 essentiele onderdelen tot een prachtig ontwerp kunt komen.
  • Wat wel en wat juist niet werkt om tot goede inspiratie te komen.
  • Hoe je hoogteverschillen maakt of bestaande situaties creatief kunt oplossen.
  • Welke types beplanting je kunt gebruiken en met welke reden.
  • Op welke manier je het ontwerp technisch beoordeeld en ontwerpt zodat het in de praktijk uitvoerbaar blijft.
  • Hoe je het ontwerp vertaald in een praktisch plan van aanpak voor de aanleg.
  • Hoe je slim materialen kunt inkopen zodat je kosten gaat besparen.

  Vragen over je bestelling? Stuur een mailtje naar info@florum.nl