Overdekt tuinplezier? Ga voor een terrasoverkapping!
arrow_drop_up arrow_drop_down

Overdekt tuinplezier? Ga voor een terrasoverkapping!

Misschien is het je ontgaan maar vooral houten terrasoverkappingen zijn helemaal trend voor de komende jaren. Steeds vaker merken we dat er behoefte is aan een plek in de tuin waar je met weer of geen weer kunt gaan genieten of ontspannen of om gezellig met vrienden/ familie tijd door kunt brengen. In dit bericht vertel ik je meer over de voordelen van een terrasoverkapping.

houten-terrasoverkapping-in-tuin-lariks-douglas

Breng jij graag tijd buiten in de tuin door? Dan kan een (houten) terrasoverkapping wel eens het antwoord op de uitbreiding van de bruikbaarheid en het comfort van jouw tuin zijn.

Een parasol of een andere niet permanente oplossing kan voldoende voor wat casual gebruik buitenshuis zijn. Maar als je echt wat meer tijd op je terras wilt doorbrengen en genieten van de buitenlucht, ongeacht of de zon brand of een regendouche passeert, dan geeft een permanente terrasoverkapping veel voordelen.

Reinhout?

Hier vind je een aantal inspirerende ideeën over design, mogelijkheden en opties die het overwegen waard zijn.

Terrasoverkapping van hout, enkele voordelen op een rij:

Het hebben van een terrasoverkapping, tuinschuur en/of tuinkantoor in je tuin geeft veel mogelijkheden. Je creëert bijvoorbeeld een gezellige verzamelplaats voor vrienden/familie en kan je tuinmeubilair het hele jaar buiten laten staan. Het terras wordt een verlengstuk van je huis en hierdoor zal tevens je woning in waarde stijgen.

Terrasoverkappingen komen in allerlei soorten, maten en materialen. Het selecteren van de terrasoverkapping die het beste voldoet aan jouw budget en wensen is een persoonlijke keuze. Vaak blijkt hout het meest populaire materiaal voor de constructie van overkappingen: het is betaalbaar, gemakkelijk om mee te werken en zorgt voor onbegrensde mogelijkheden in maatwerk. Dat hout een prachtige uitstraling geeft hoeven we eigenlijk niet eens te noemen.

Heb jij al nagedacht over het design, de locatie in de tuin en de grootte van je terrasoverkapping?

Terrasoverkapping in de tuin

Hout is een uitstekend materiaal voor aangepaste ontwerpen, omdat het gemakkelijk op maat gemaakt kan worden. De eerste beslissing die je moet maken is wat voor soort hout je wilt gaan gebruiken. De algemene stijl, duurzaamheid, budget en grootte van je terras zijn bepalend in deze keuze.

Reinhout

Een Reinhout overkapping wordt bijvoorbeeld altijd gemaakt van inheemse houtsoorten zoals Lariks en Douglas. Deze houtsoorten zijn betaalbaar en hoeven niet behandeld te worden waardoor het met gemak 20 jaar meegaat.

Lees hier meer over Reinhout terrasoverkappingen.

Voorbeelden van een houten terrasoverkapping, benieuwd naar de mogelijkheden?

  • Kapschuren en/ of bijgebouwen
  • Terrasoverkappingen met plat dak
  • Terrasoverkappingen met bijgebouw/ schuurtje

Weer of geen weer, altijd genieten van het buitenleven!

Houten terrasoverkappingen en ander maatwerk van hout voor in de tuin, zijn de perfecte manieren om te genieten van het buitenleven. Zelfs wanneer de weersomstandigheden buiten minder aantrekkelijk zijn. In de hitte van de zomer kun je ontspannen en je buiten vermaken zonder overweldigd te worden door de brandende zon. In de herfst en winter geeft een houten overkapping je beschutting en warmte.

Wist je trouwens dat hout decoratief bewerkt kan worden? Zo kun je zelf de lichtinval bepalen en je terras een unieke en afwerkte uitstraling geven. Voor extra luxe in je tuin kan je de specialist ook vragen om houten bankjes, plantenbakken en/of verlichting op te nemen in het ontwerp.

terrasoverkapping-in-de-tuin

Het dak, wel zo handig

Naast het kiezen van het soort hout moet je ook kijken naar wat voor soort dak je wilt. Veel mensen willen een veelzijdige terrasoverkapping en kiezen daarom vaak voor een (gedeeltelijke) omsluiting.

Als je van plan bent om een houten terrasoverkapping met een vast dak te bouwen, dan zit je met EPDM dakbedekking altijd goed. Door dit materiaal met maatwerk aluminium hoekstukken af te werken krijg je 100% waterdichtheidsgarantie.

Met behulp van lichtkoepels of lichtstraten kun je op een stijvolle manier daglicht creëren waardoor je nóg meer het gevoel hebt dat je buiten bent.

Neem bij het maken van je beslissingen ook altijd de architectuur van je huis mee. Wat past het beste qua design?

Fundering en vergunning terrasoverkapping

Let op dat het soms nodig is om een bouwvergunning aan te vragen wanneer je een terrasoverkapping wilt gaan plaatsen. Wij kunnen je hierover adviseren en nemen dit zelfs gratis voor je mee in het aanbod.

Ook de fundering voor je terrasoverkapping is belangrijk. Voordat je gaat monteren is het noodzakelijk om geografisch te bepalen welk type fundering de beste oplossing in jouw tuin is.

overkapping 3D

Een op maat gemaakte overkapping

Omdat niet iedereen met ‘Bob de Bouwer talenten’ geboren is en zeeën van tijd heeft om zelf aan de slag te gaan, kiezen de meeste mensen ervoor om een specialist in te huren. Bij Reinhout werken we uitsluitend met échte vakmannen die beschikken over de juiste kennis, ervaring en creatieve inzichten en ideeën.

We bouwen jouw houten terrasoverkapping (of tuinschuur / tuinkantoor) exact op maat (geen massaproductie), helemaal zoals jij dat wenst. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden van een Reinhout terrasoverkapping.

Zon Debby

Door

Zon Debby

op 8 December 2015

Als ik mijn barbecue of vuurkorf onder het overkapte deel zet, heeft dit dan invloed op het hout?

Hovenier Zwolle

Door

Hovenier Zwolle

op 15 September 2016

Mooie voorbeelden van grote terrasoverkappingen. Vanaf welke grootte is het van belang om een vergunning aan te vragen, of doet de grootte er niet toe?

Terrasoverkapping-forum

Door

Terrasoverkapping-forum

op 2 December 2016

Wat een leuke voorbeelden! Een goede overkapping kan je tuin gelijk zo veel fijner maken, zelfs met regen heb je dan een plekje om te zitten, mits het niet te koud is ;-) Groeten

Maria

Door

Maria

op 23 May 2018

Wat een mooi aanblik geeft een terrasoverkapping toch.. Ik twijfel nu al een aantal jaar of ik er ook een in mijn tuin wil. Wellicht maak ik er een schuurtje aan vast zoals op de foto hier. Zo wordt mijn overkapping multifunctioneel. Alleen de maten moet ik even goed opmeten. Daarnaast heb ik het idee om deze te schilderen, zodat die goed bij mijn stijl en tuin gaat passen.

Jeroen

Door

Jeroen

op 20 August 2018

Na veel twijfel hebben wij ook een overkapping laten plaatsen. We waren eerst niet zeker of het nou wel zo fijn is om een overkapping te plaatsen in onze kleine tuin. Dit bleek erg mee te vallen en we zijn er erg blij mee! Zeker een aanrader voor iedereen die twijfelt. Wij hebben het overigens via Axess Europe laten doen.

hoveniersbedrijf zwolle

Door

hoveniersbedrijf zwolle

op 1 March 2019

Een overdekte overkapping is echt een toevoeging in onze tuin geweest. Het geeft niet alleen een uitstraling voor je tuin, maar het is ook gewoon heel handig. Leuk artikel en duidelijk uitgelegd, dank je wel.

Reactie plaatsen