Robotmaaier kopen? Download onze gratis keuzehulp! (.pdf)
arrow_drop_up arrow_drop_down

Tijd en geld besparen op
gazon onderhoud?

Download onze keuzehulp bij Robotmaaiers 

250+

Tuinen ontworpen en aangelegd

15 jaar

Relevante ervaring in de groene sector

100%

Gebaseerd op praktijkervaring

De beste oplossing voor een onderhoudsvriendelijk gazon? 

Mijn naam is Peter Mecklenfeld. Sinds 2009 specialiseer ik mij als eigenaar van hoveniersbedrijf 'Mecklenfeld Tuinen' in het ontwerpen en aanleggen van moderne onderhoudsvriendelijke tuinen. 


Inmiddels heb ik al meer dan 250 tuinen ontworpen en aangelegd, waarbij ik de meest moderne innovaties gebruik om in zo min mogelijk tijd en fysieke inspanning een tuin in topconditie te krijgen en te houden, waardoor je maximaal kunt genieten van jouw kostbare tijd!


Klaar voor de toekomst?

Tijden zijn veranderd en zullen altijd blijven veranderen. Ik ga inmiddels 15 jaar mee in de groene sector branche en daar heb ik de afgelopen jaren een aantal opvallende veranderingen voorbij zien komen. Deze veranderingen noem ik ook wel tuintrends op sociaal en ergonomisch gebied.


We hebben de laatste jaren meer de behoefte om de tuin te gebruiken als verlengstuk van de woonkamer of woonkeuken. Daarbij zijn tuinen ook praktischer ingericht met als belangrijkste redenen dat we langer buiten willen zijn (denk aan een overkapping) en zijn onderhoudsvriendelijke tuinen steeds populairder geworden.

Sinds ik van een traditionele grasmaaier ben overgestapt naar een robotmaaier heb ik geen seconde spijt. Ik bespaar veel tijd, ligt mijn gazon er strakker bij dan ooit en ik heb geen last meer van mossen. Dat was voorheen wel anders...

Peter Mecklenfeld 

Waarom zou je een robotmaaier kopen?

Jouw kostbare vrije tijd nuttig besteden?

Wil je minder tijd besteden aan het maaien van je gazon en je kostbare vrije tijd besteden om van de tuin te genieten? Een robotmaaier zorgt ervoor dat het gras automatisch gemaaid wordt, terwijl je ondertussen lekker kunt ontspannen. Ideaal toch?!

Een mooiere grasmat bij jouw thuis?

Met een robotmaaier wordt het gazon strakker, mooier en beter van kwaliteit. Dat komt omdat door regelmatig maaien. Het gemaaide gras dient als bemesting voor de grasmat met als gevolg dat deze voller wordt en mossen nagenoeg geen kans meer krijgen.

Besparen door te investeren

De investering in een robot maaisysteem verdient zich vanzelf terug. Je hoeft geen brandstof te kopen en het onderhoud is minimaal. Dit beperkt zich enkel tot het vervangen van de mesjes. Dit kost je nog geen tientje per jaar. Daarnaast ben je bent ook milieuverantwoord bezig want een robotmaaier heeft geen uitstoot van brandstof gassen en voorkomt geluidsoverlast.

Is een robotmaaier iets voor mij?
 

Afgelopen jaren heb ik samen met mijn 14 collega's allerlei robotmaaiers van de meest bekende merken meerdere keren geïnstalleerd en getest in tuinen van 100 tot ruim 10.000 vierkante meter. Ook minder bekende merken hebben we op de pijnbank gehad. Er zijn grote verschillen in kwaliteit, prijs, garantie en service, maar ook op functioneel gebied.


Ik kan mij voorstellen dat je misschien door de bomen het niet meer ziet. Om zeker te weten dat je geen problemen hebt met het gazon onderhoud en je vrije tijd nuttig besteed, heb ik al mijn kennis en ervaring over robotmaaiers gebundeld
In mijn gloednieuwe e-book over robotmaaiers benoem ik waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste robotmaaier, zodat je geen essentiële informatie over het hoofd ziet.

Robotmaaier kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een robotmaaier? Download dit gratis document (pdf) en ontdek welk model het best bij jou past.

Veel gestelde vragen

Is het installeren van een robotmaaier lastig?

Als je een beetje handig bent is het goed te doen. Het is vooral zaak om geduldig te blijven en de draad precies aan te leggen. Het instellen van het bereik en een maaischema (schedule) doe je softwarematig. In sommige robotmaaiers kan dit met een app.


Wat kost een robotmaaier?

Je hebt merken en modellen al vanaf 500 euro. Mijn ervaring met de laagste prijzen is dat het ontbreekt aan kwaliteit en duurzaamheid. Als er iets mee is wil je service en garantie hebben. En als dit buiten de garantieperiode valt wil je losse onderdelen kunnen bestellen. Dat is met deze merken vaak niet het geval en daarom zal ik ze ook nooit aanbevelen. Goede robot maaisystemen heb je voor kleine tuinen vanaf ca. 800 euro tot grote modellen tot ca. 3500 euro.

Kan ik nog wel verticuteren en beluchten?

Goede vraag! Robotmaai systemen met een retourdraad door het midden (draad waarmee de maaier het laadstation opzoekt) geven de meeste hinder bij het verticuteren en beluchten. Er bestaan mogelijkheden om de kabel in te graven maar dat betekend nog dat je voorzichtig moet zijn met beluchten. Dit kun je niet tot een diepte van 40 cm, terwijl dit vaak wel noodzakelijk is. Gelukkig zijn er systemen waar de robotmaaier de buitendraad als retrourdraad gebruikt. Hiermee voorkom je deze bellemmering. 


Wat kost het laten aanleggen van een robot maaisysteem?

Deze kosten varieren tussen ongeveer 350 euro voor kleine tuinen tot aan 950 euro voor grote tuinen. Het aantal objecten en bomen is afhankelijk van de totaalprijs maar mijn ervaring is dat ik nog nooit een systeem heb aangelegd waarbij de investering boven de 1500 euro uitkwam.  

Download keuzehulp bij het kopen van een robotmaaier!

Waar moet je op letten bij het kopen van een robotmaaier? Download dit gratis document (pdf) en ontdek welk model het best bij jou past.