Page content

Allemagne tegels kopen? Bekijk de tegels met een ‘soft touch’ laag

Allemagne tegels kopen? Bekijk de tegels met een ‘soft touch’ laag

Om een moderne tuin te creëren zijn er een aantal materialen essentieel om te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld Allemagne tegels gebruiken, waar ik het in dit artikel over wil hebben. Je ontdekt wat Allemagne tegels zijn, waarom je van deze betonnen bestrating gebruik moet maken en wat de tegels kosten per m2.

Wat zijn Allemagne tegels?

Allemagne tegels zijn siertegels met een dikte van 5 cm. De tegels hebben een ‘soft touch laag’, dit wil zeggen dat het materiaal wat zacht aanvoelt. Ze zijn niet voorzien van facet en dat betekend dat ze geen hoek van 90 graden hebben. Deze tegels zijn geborsteld, geïmpregneerd en gehydrofobeerd.

Gehydrofobeerd betekend dat de tegel water afstotend is gemaakt. Impregneren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend, (zee)waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend, graffitiwerend of meer van dergelijke gewenste eigenschappen te geven. Doordat het materiaal is geborsteld wordt de kleur versterkt en de oppervlakte voelt hierdoor zacht aan. De kleur van Allemagne tegels zijn super kleurecht en behouden de kleur erg goed.

Allemagne tegels zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten:

 • 50x50x5
 • 60x60x5
Allemagne tegels

Bron: https://www.buiterbeton.nl/allemagne-tegel-grafiet-grijsantraciet/90/1230/ 

 

 

 

 

Wat kosten Allemange tegels?

De prijs van de tegels varieert van €22,60 tot €24,40 per m2.

Leg de tegels in een afgetrild zandbed met 1 à 2% afschot, hierdoor kan het water weg. Het zandbed moet, afhankelijk van de ondergrond zo’n 10 tot 20 centimeter dik zijn.

Er wordt geadviseerd om de voeg zo’n 4 à 5 mm breed te laten. Deze voeg kun je vervolgens invoegen met zilverzand of fijn split.

  Comment Section

  0 reacties op “Allemagne tegels kopen? Bekijk de tegels met een ‘soft touch’ laag

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.