Tuinontwerp studio voor eigentijdse tuinen

Tuinontwerp studio voor eigentijdse en onderhoudsvriendelijke tuinen

 • Functionele tuinen met een hoge belevingswaarde
 • Architectonische ontwerpen met aandacht voor optimaal gebruiksgemak
 • Slimme oplossingen voor een onderhoudsvriendelijke tuin
 • Harmonie tussen het gebruik van materialen en groen
 • Ruimtelijk vormgegeven en sfeervol ingericht
 • Jaarrond sfeervol, wintergroen en wisselende bloeitijden
 • Voldoende privacy door het gebruik van slimme en stijlvolle oplossingen
 • Slimme oplossingen voor klimaatverandering
 • Degelijke tuinen met aandacht voor details
 • Geen poespas en trendy spullen maar focus op een tijdloos design
Peter Mecklenfeld - tuinontwerp studio

Eigentijdse tuinontwerpen voor kleine en grote tuinen door experts en specialisten...

Tuinontwerp studio voor eigentijdse tuinen, bijgebouwen en overkappingen. Wij combineren vakkennis, praktijkervaring en creativiteit en weten onze klanten telkens weer te verrassen met prachtige tuinontwerpen. In onze visie draait het om geluk, plezier, gebruiksgemak en beleving. Tuinen worden praktisch ingericht met sfeervolle elementen die weinig onderhoud vergen. Mede door passie en excellente plantenkennis van onze experts zijn wij in staat om groene tuinen te ontwerpen die zelfs onderhoudsvriendelijker zijn dan wanneer sierbestrating de overhand heeft. Wij presenteren onze tuinontwerpen met de meest moderne technieken en kunnen jullie een rondleiding geven door de nieuwe tuin al voor dat de tuin daadwerkelijk is aangelegd. Maak kennis met de florum.nl ontwerpers en laat je inspireren door tal van prachtige projecten.
10 jaar
Toonaangevende ervaring
9.0
Gemiddelde beoordeling
600+
Tuinen ontworpen
100%
Uniek en maatwerk

''Openheid en transparantie is de basis van

wederzijds vertrouwen...''


De aanleg of renovatie van een tuin is een complexe ingreep en vraagt om een behoorlijke investering. Bij florum.nl houden we van transparantie en openheid. Op basis van onze ervaring kunnen wij al in de ontwerpfase een indicatie geven van de te verwachten investering in het eindresultaat. Op deze manier kunnen we ons optimaal inzetten in de voorbereiding van jullie droomtuin en voorkomen we dat de plannen achteraf onrealistisch zijn en in de papierbak belanden.


Plaats een aanvraag

Landelijk ontwerpen

Wij maken gebruik van digitale mogelijkheden waardoor ons proces zo ingericht dat er minimale tijd verloren gaat en we optimaal rendement en resultaten behalen.

Persoonlijke aanpak

Ieder project is uniek en vraagt om persoonlijke aandacht. Je hebt contact met de ontwerper waar je terecht kunt voor vragen en opmerkingen. Korte lijnen en snel schakelen.

9.0 gemiddelde beoordeling

Met gepaste trots kunnen we melden dat klanten ons gemiddeld beoordelen met een 9! We blijven continu verbeteren en innoveren om de best mogelijke oplossingen te bieden.

Tijdloos design

Creatieve oplossingen en optimaal gebruiksgemak zijn belangrijke uitgangspunten. We streven naar een praktisch ontwerp voorzien van alle gemakken voorzien.

Duurzame oplossingen

Slimme oplossingen voor hedendaagse problemen en uitdagingen. Wij ontwikkelen concepten op een creatieve manier zodat ze niet ten koste gaan van het ontwerp.

Kleine en grote tuinen

Voor ieder type en grootte tuin zijn wij inzetbaar. Wij maken geen onderscheid tussen kleine en grote tuinen en zien in ieder project de ultieme uitdaging om onze klanten te verrassen.

Een nieuw tuinontwerp vraagt om creatieve oplossingen, maatwerk en vakmanschap...

Wil je meer dan een standaard tuin? Investeer dan in een professioneel tuinontwerp waarin we je meenemen in ons creatieve proces. Aan de hand van onze methode weten wij hoe we onze opdrachtgevers kunnen verrassen met prachtige ideeën en tastbare oplossingen om alle tuinwensen vorm te geven in een uniek tuinontwerp.

Peter Mecklenfeld en zijn team hebben voor ons privé en bij ons kantoor een tuin ontworpen en aangelegd. Een waardevol advies was het om de basis voor de tuinen al bij de bouwplannen voor onze panden te betrekken. Daarbij is uitstekend rekening gehouden met onze wensen en ideeën. Het ontwerp en de uiteindelijke tuinen sluiten perfect aan bij onze woning en kantoor qua inrichting, indeling en beplanting. We noemen het geheel innovatief, creatief, ambachtelijk en functioneel. We zijn uiterst tevreden.
Fam. van't Slot

In de zomer 2014 zijn wij met Peter Mecklenfeld in contact gekomen voor de aanleg van onze tuin. De eerste kennismaking gaf direct vertrouwen. Met Peter is het prettig communiceren, hij is open en duidelijk en luistert goed naar de klant. Hij staat voor zijn werk, levert kwaliteit en probeert het beste uit het ontwerpplan te halen. Wij hadden in aanvang al een idee hoe onze tuin zou kunnen worden, echter Peter kwam met een heel verfrissend nieuw plan.
Fam. Klarenbeek

Een nieuw tuinontwerp, maar waar begin je?

Een nieuwe tuin inrichten of een bestaande tuin renoveren. Maar waar begin je? Ik kan me goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je zonder enige vorm van kennis of ervaring keuzes moet gaan maken in alle mogelijkheden die we vandaag de dag voor handen hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vormgeving. Het verzamelen van mooie plaatjes gaat ons goed af. Maar hoe zorg je ervoor dat we een eenheid krijgen tussen alle wensen en mooie ideeën?  Geen zorgen. Je bent absoluut niet de enige die het als een grote uitdaging ziet om de tuin aan te pakken. Sterker nog. Een heleboel professionals worstelen met deze uitdaging omdat er geen universele oplossing is. Iedere situatie is uniek en wensenlijst zijn altijd persoonlijk. Maar in de afgelopen 10 jaar heb ik 1 ding die onze klanten gemeen hebben en die steevast in de top 3 van hun wensenlijst staat. We willen allemaal een mooie tuin met zo min mogelijk onderhoud. En dat is precies waar wij sterk in zijn! Waarom zou je moeilijk doen als het ook kan met behulp van onze expertise?

Neem contact op

Mogelijkheden en aanbod

Ons aanbod is persoonlijk en tarieven zijn resultaatgericht zonder onnodige kosten...

Het doel van het tuinontwerp is om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Dat is grotendeels afhankelijk van de combinatie tussen jullie wensen en het beschikbare budget. Op basis van jullie wensenlijst en een korte inventarisatie van de bestaande situatie kunnen wij al voordat we starten met het ontwerp een inschatting geven van de mogelijke investering. Door hier al in een vroeg stadium transparant over te zijn worden teleurstellingen achteraf voorkomen en kunnen we veel doelgerichter aan de slag gaan met de uitwerking van het ontwerp. 


Ontwerpen is een creatief proces wat tijd in beslag neemt. Hoe meer tijd we kunnen en mogen besteden hoe beter het eindresultaat. Wij hebben ons aanbod geoptimaliseerd op basis van minimale reistijden en onnodige kosten. Op deze manier kunnen we een product van hoge kwaliteit opleveren zonder daarvoor hoge kosten te hoeven berekenen. Het volledige aanbod is 100% resultaatgericht. Hieronder een overzicht van ons aanbod met de bijbehorende tarieven.

v.a. € 450,-

Brochure: aanbod en tarieven

Bekijk onze digitale brochure met daarin het aanbod en actuele tarieven (incl. pakketaanbieding).

Kennismakingsgesprek aanvragen

Laten we starten met een kennismakingsgesprek waarin we wensen gaan bespreken en waarin ik het traject ga toelichten. Vervolgens maak je het besluit of dit de juiste vervolgstap is en gaan daarna aan de slag. Het gesprek vindt online plaats en is volledig vrijblijvend. 


Ik plaats de aanvraag, en dan?

Nadat we je aanvraag hebben ontvangen ontvang je van ons een persoonlijke uitnodiging om een online kennismakingsgesprek in te plannen waarin we jullie plannen uitgebreid kunnen doornemen. Daarnaast ontvang je van ons een exclusief aanbod met pakketkorting en kun je het hele proces nog eens rustig op je gemak doorlezen.


 • 100% vrijblijvend en zonder verplichtingen
 • Online kennismakingsgesprek (ca. 30-45 min)
 • Maatwerk advies voor jouw tuinplan

We hebben 4 jaar geleden onze volledige tuin inclusief overkapping laten aanleggen. Dit jaar hebben we de wanden van de overkapping ook volledig laten betimmeren. Het resultaat mag er wederom zijn en we zijn erg tevreden. Door het nette werk zijn er in onze kennissenkring nog 3 nieuwe tuinen aangelegd.
Fam. Kubsch

Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Wij hebben een tuinontwerp laten maken. We waren erg verrast. Zo creatief en tot in detail uitgewerkt. Helemaal geweldig. Ben benieuwd naar het eindresultaat.
Wendy van Telgen

Vanaf het eerste contact duidelijk en correct! Afspraken worden nagekomen, allemaal mannen met hart voor 'hun' specialiteit en die je het gevoel geven dat ze het helemaal naar je zin willen maken. Prettig in de communicatie en omgang. De stijl van Mecklenfeld sloot naadloos aan bij onze wensen en maakt dat wij nu geen 'standaard' tuin hebben, maar één waar veel mensen om ons heen enthousiast op reageren!
Marcel en Mariska

Proces en werkwijze

Intake & inventarisatie

We starten we met een online intakegesprek waarin we jullie wensen bespreken en de uitgangspunten bepalen voor de nieuwe tuin. Voorafgaand aan het gesprek ontvangen jullie een lijstje met aan te leveren documenten en informatie van de bestaande situatie.  Hiermee kunnen we niet alleen mooie ideeën ontwerpen maar denken we meteen na over technische zaken zodat de tuin ook daadwerkelijk zo kan worden aangelegd in de praktijk.

Ontwerpen

Aan de hand van de verzamelde gegevens starten we met ontwerpen. Dit is een tijdrovend proces waarbij we achter de schermen de eerste lijnen op papier zetten om uiteindelijk tot een goed idee te komen. Vervolgens werken we de ideeën digitaal uit en maken we een 2D tuinontwerp en later een plattegrond op schaal met bijbehorende referenties om het ontwerp te visualiseren.


Maken jullie de keuze voor het  uitgebreide ontwerp pakket dan ontwerpen we de tuin volledig in 3D. Met moderne software kunnen wij bijna levensechte beelden realiseren die een waanzinnig beeld geven van het uiteindelijke eindresultaat. Er is geen betere manier om twijfels weg te nemen of om keuzes te maken als het gaat om details en afwerking.


Indien gewenst gaan we, nadat het ontwerp is afgerond met het beplantingsplan, een verlichtingsplan en/ of een beregeningsplan. Hier geven we op een plattegrond tekening precies weer waar kabels en leidingen komen en welke planten en materialen er gebruikt dienen te worden.

Presentatie

Zodra we het ontwerp gereed hebben maken we een afspraak om het ontwerp online te presenteren. Jullie zijn ook van harte welkom bij ons op kantoor of in de showtuin om het ontwerp en de plannen te bespreken. 

Correctieronde

Bij onze offertes en prijzen is 1 correctieronde inbegrepen. In 97% van de gevallen is dit voldoende om tot het beste eindresultaat te komen. Is dat niet het geval dan geven wij tijdig aan hoeveel een eventuele meerprijs bedraagt om achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Opleveren 

Ten slotte leggen wij de laatste hand aan het ontwerp en worden de bestanden opgemaakt in .pdf versies die we per mail aanbieden.

Plaats een vrijblijvende aanvraag

Aanvraag plaatsen

Handig om te weten:


Doel 

Onze ontwerpers gaan aan de slag om een nieuw idee te ontwikkelen op basis van jullie wensen. Wij communiceren transparant en en stellen ons altijd als doel om het maximaal haalbare voor onze opdrachtgever te ontwerpen binnen een vastgesteld budget. 


Product

De uiteindelijke producten worden opgeleverd in digitale .pdf bestanden op schaal.


Planning en levertijd

Ontwerpen is een proces en vraagt om aandacht. De doorlooptijd van het ontwerpproces is doorgaans 2 tot 3 weken nadat we de tuin hebben geïnventariseerd.


Prijzen

Alle genoemde prijzen in onze offertes zijn in euro’s en inclusief btw.


Betaling

De betaling geschiedt in 2 termijnen waarbij 50% bij opdracht voldaan dient te worden en 50% achteraf met een betalingstermijn van 14 dagen na factuurdatum.


arrow_drop_up arrow_drop_down