Moestuinen

Een moestuin is een leuke manier om zelf je eten te verbouwen. Je tuin hoeft niet groot te zijn om eetbare planten te verbouwen. Maar hoe doe je dit? In deze rubriek vertellen we je alles over hoe een moestuin moet beginnen en onderhouden.

Je kunt onderscheid maken tussen verschillende soorten planten in de moestuin. Zo heb je groenteplanten, fruitplanten en kruidenplanten. Voor elke moestuinplant is een andere aanpak nodig. Zo zijn er verschillende tijden dat je moet zaaien en oogsten. We delen een groente oogstkalender in de groenterubiek. Daarin kun je precies lezen in welke maand je welke plant moet oogsten.

Daarnaast zijn er ook nog eens tropische (fruit)planten waarbij je een andere aanpak moet hanteren dan met de Nederlandse planten. We leggen je per fruitsoort uit wat je moet doen om deze goed te laten groeien in ons koude kikkerlandje. En wist je dat je ook verschillende fruitsoorten kunt telen op je balkon?  Zoals ik al eerder zei heb je niet veel ruimte nodig om een groentetuin te beginnen.

Tot slot delen we ook van alles over de kruiden die je in je moestuin kunt plaatsen. We leggen je precies uit hoe je een moestuin vol kruiden kunt beginnen en welke kruidenplanten je allemaal kunt plaatsen. Ook leggen we je uit hoe je kruiden moet planten en oogsten. En wist je dat je kruiden ook in bloempotten kunt planten wanneer je te weinig ruimte hebt? Dat is niet alleen praktisch, maar het staat ook nog eens mooi!

Alles over moestuinen: