Tuinaanleg

Overweeg je om zelf je tuin aan te leggen? Dat kan je een hele hoop kosten besparen en daardoor klinkt het heel aantrekkelijk om dit zelf te doen. Echter, wanneer je zelf je tuin aanlegt en niet goed voorbereid bent, kan dit achteraf voor veel teleurstellingen zorgen. In deze rubriek geven we je tuintips en vertellen we je meer over sierbestrating en grondwerk zodat je je goed kunt voorbereiden op de aanleg van jouw nieuwe tuin.

Allereerst geven we je tuintips. Deze gaan over overkappingen, kantopsluitingen, kabels en leidingen, halfverhardingen in je tuin en nog veel meer. Er zijn zoveel onderwerpen die belangrijk zijn om op te letten tijdens het aanleggen van je tuin. We raden je dan ook zeker aan om eens bij de tuintips te kijken wat van toepassing is voor jouw tuinaanleg.

Sierbestrating is er in allerlei soorten en maten. Je ziet in de wereld van de sierbestrating soms door de bomen het bos niet meer. Hoe kun je dan een goede keuze maken voor bestrating in je tuin? We kunnen ons voorstellen dat dit lastig is. Gelukkig helpen we je een heel eind op weg door onze kennis over sierbestrating te delen. Zo vertellen we welke soorten sierbestrating er zijn en wat de voor- en nadelen van deze soorten zijn.

Tot slot is het grondwerk misschien wel het belangrijkste van je hele tuinaanleg. Zie het als de fundering van je tuin, die net zoals bij je huis cruciaal is. Ook over grondwerk hebben we van alles te vertellen om je goed op weg te helpen met je tuinaanleg. Neem dus rustig de tijd om deze rubriek eens goed door te nemen voordat je start met je nieuwe tuin. 

Alles over tuinaanleg: