Tuinonderhoud kennisbank

Wanneer je een prachtige tuin hebt, moet je deze ook goed onderhouden. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, houd je je tuin netjes en vrij van ongedierte en onkruid. Er zijn ontzettend veel dingen die je in de tuin kunt doen. In deze rubriek vertellen we je van alles over verschillende tuinklussen.

Allereerst vertellen we je iets over bladluis en spint. Deze minuscule beestjes kunnen een gigantische schade aanrichten in je tuin. Hoe kun je deze dieren dan bestrijden? We leggen je uit hoe je spint en bladluis kunt bestrijden op een biologische manier. Je wilt namelijk niet het milieu beschadigen, wanneer je deze diertjes gaan bestrijden.

Daarnaast kun je ook de voor de hand liggende klussen doen, zoals het snoeien van bomen en struiken, het bemesten van het gazon en de borders en het verwijderen van onkruid. Ook het verwijderen van groene aanslag is een belangrijk klusje in de tuin. Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn, wanneer je weet hoe je te werk moet gaan.

Tot slot vertellen we je wat je in het voor- en najaar kunt doen om je tuin klaar te maken voor de seizoenen. Er zijn verschillende klussen die je kunt doen om je tuin winterklaar te maken, bijvoorbeeld het plaatsen van vogelhuisjes en drinkbakjes en het planten van bloembollen. Ook in het voorjaar kun je van alles doen om je tuin weer helemaal klaar te maken voor de zomer. Kortom, hier kun je alles lezen over tuinonderhoud!