Wellness

Wellness in de tuin

Als je hunkert naar een toevluchtsoord voor ontspanning en herstel, dan hoef je niet verder te kijken dan je eigen achtertuin. Met een beetje planning en creativiteit kun je je tuin omtoveren tot een wellnessoase. Hier is hoe je een rustige en kalmerende ruimte kunt creëren die je zintuigen prikkelt en je welzijn bevordert.

tuin met bouwkundig zwembad


Wellness in eigen tuin

1. Water in de tuin

Water heeft een kalmerend effect en kan helpen om stress en spanning te verminderen. Overweeg om een fontein, een vijver, een zwembad, een zwemvijver of zelfs een jacuzzi toe te voegen. De geluiden van stromend water zullen je helpen ontspannen en de esthetiek zal een gevoel van rust en vrede brengen.

2. Creëer een buitensauna

Voor een echt Scandinavisch wellness-gevoel kun je een buitensauna overwegen. De warmte van de sauna kan helpen om spierspanning te verlichten en de bloedsomloop te stimuleren, terwijl het hout en de buitenlucht bijdragen aan een gevoel van verbondenheid met de natuur.

3. Installeer een Outdoor Yoga of Meditatie Ruimte

Een rustige hoek van je tuin kan worden omgetoverd tot een outdoor yoga of meditatieruimte. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn: een vlak gedeelte van de tuin, wat privacy en een matje kunnen voldoende zijn. Je kunt dit gebied verder verfraaien met zachte buitenverlichting, een standbeeld of watervoorziening voor extra kalmte.

4. Maak een comfortabele loungeruimte

Een wellness tuin zou niet compleet zijn zonder een plek om te loungen en te ontspannen. Dit kan een ligstoel zijn, een hangmat tussen twee bomen, of een tuinhuisje met comfortabele kussens. Vergeet niet om ook schaduw te creëren voor de warmere dagen.

5. Kies voor geurige planten

Planten zoals lavendel, jasmijn en rozemarijn kunnen een heerlijk aroma aan je tuin toevoegen, waardoor je tuin niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook heerlijk ruikt. Dit kan bijdragen aan een gevoel van rust en welzijn.


Of je nu een groot of een klein budget hebt, het creëren van een wellnessoase in je eigen tuin is een investering in je welzijn die de moeite waard is. Het biedt een privé toevluchtsoord waar je kunt ontspannen en opladen, midden in de drukte van het dagelijkse leven. Dus waarom zou je wachten? Start vandaag nog met het plannen van je eigen wellness tuin.