17 leuke recepten met koffie

Als de meeste mensen gezonder willen eten of een bepaald dieet volgen van de sportschool, wordt koffie vaak als eerst vermeden. Helemaal niet nodig want zelfs als je naar de sportschool gaat is het aangeraden een kopje zwarte koffie te drinken voor een work-out. Dit zou namelijk een extra boost geven tijdens het trainen, een kopje koffie is veel gezonder dan bijvoorbeeld cafeïne voedingssupplementen. Een kopje koffie op zijn tijd is erg lekker en er zijn een heleboel verschillende variëteiten van. Onderstaand een aantal recepten die je zelf kan maken.

1.    Latte Macchiato

Als je een goede Latte Macchiato wilt maken dan is het belangrijk om erop te letten dat de verschillende lagen niet door elkaar heen lopen. Je kunt een latte zelf maken met een goede koffiemachine of iets ouderwets aanpakken. Daarnaast kun je ervoor kiezen een scheutje koffiesiroop naar smaak toe te voegen. Bijvoorbeeld een siroop in de smaken: vanille, karamel of chocolade.

Je hebt nodig voor 1 Latte Macchiato:

  • 1 kopje espresso
  • 150 ml warme melk
  • 25 ml koude melk
  • Suiker
  • Cacaopoeder (voor de garnering)
  • *extra siroop naar smaak

Als je gebruik maakt van een goede koffiemachine is je Latte binnen een paar minuten klaar. Pak een glas voor de Latte Macchiato en schenk hier eerst de 25 ml koude melk in. Zet vervolgens een kopje espresso. Verwarm 150 ml melk en laat deze opschuimen. Schep met een lepel de melk in het glas en strooi er een beetje cacaopoeder overheen. Je Latte Macchiato is klaar!

Bron Afbeelding

2.    Piccolo Latte

Kenmerkend van een piccolo latte is dat deze een klein laagje koffie bevat en de rest merendeels uit melk.  De basis van een piccolo bestaat uit het zetten van 25 ml ristretto en vervolgens 60 ml warme melk. Als je de Latte Macchiato lekker vind dan zal de piccolo ook in de smaak vallen.

Je hebt nodig voor 1 servering:

  • 1 kopje 25 ml ristretto
  • 60 ml warme melk (opgeschuimd)
  • Suiker
  • *extra koffiesiroop naar eigen smaak

Zet een kopje koffie, schenk de melk en laat deze opschuimen door een koffiemachine. Schenk de melk bij het kopje koffie. Eventueel suiker en koffiesiroop naar eigen smaak toevoegen.

Bron Afbeelding

3.    IJskoffie met karamel

Een heerlijke ijskoffie karamel, een geschikt recept voor in de zomer. Tenzij je nu tijdens de wintermaanden de zomer hebt opgezocht dan is het maken van de ijskoffie zeker de moeite waard. Een ijskoffie maken is helemaal niet moeilijk. Het is wel belangrijk dat je een goed werkende en schone koffiemachine hebt. Hierdoor wordt de kwaliteit van de koffie net iets beter. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de ijskoffie.

Je hebt nodig voor 1 servering:

  • 1 kopje espresso
  • Ijsblokjes
  • 80 ml melk opgeklopt
  • Karamel siroop
  • *slagroom

Zet een kopje espresso, en doe de ijsblokjes alvast in een glas. Schenk de melk in het glas en schenk vervolgens de espresso erbij. Doe eventueel een toefje slagroom en hier een beetje siroop over. Je ijskoffie is nu klaar. Als de ijskoffie een iets te volle body heeft kun je wat water bijschenken.

Bron Afbeelding

4.    Thaise ijskoffie

Het recept is simpel en heeft een klein Thais tintje. Je kunt het recept gemakkelijk maken, heerlijk voor als je aan het zwembad ligt en even van een koude ijskoffie wilt genieten.  Onderstaand recept is goed voor het maken van vier ijskoffie ‘s.

Je hebt nodig voor 4 serveringen:

  • 4 theelepels suiker
  • 2 kopjes sterke koffie lungo
  • 4 theelepels melk
  • 2 theelepels kardemom
  • Gecrunched ijs
  • Slagroom

Pak een koffiemok en doe een halve theelepel kardemom in. Zet daarna een kopje koffie en doe de suiker erbij. Roer de koffie goed en doe daarna het gecrunched ijs in de koffie en de melk. Om het laagjes effect te behouden kun je de melk als laatste toevoegen door de melk over een lepel te schenken in het glas. Zo krijg je een mooi laagjeseffect.

Bron Afbeelding

5.    Koffietaart met walnoten

De speciale walnotentaart met koffie kun je gemakkelijk maken. De taart is rijk aan smaak en zal zeker een indruk achterlaten bij je visite. Walnoten zijn daarentegen ook nog eens super gezond. Walnoten zijn namelijk rijk aan omega-3 vetzuren en gaan een verhoogde bloeddruk tegen. Daarnaast bevatten walnoten ook vetzuren die zorgen dat je op gewicht blijft en cholesterol verlagen.

Een leuke bezigheid voor het weekeinde om taarten te bakken in de keuken. Nodig een aantal gasten uit en serveer de walnoten koffietaart.

Je hebt nodig:

Voor het bereiden van de cake:

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram bruine suiker
  • 2-3 eetlepels koffiepoeder
  • 180 ml rijstmelk
  • 120 gram roomboter

Voor het bereiden van het glazuur:

  • 150-200 gram suiker
  • 3 eetlepels koffiepoeder
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels water

Meng de ingrediënten van de cake in een kom tot een crème pasta. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Doe de cake pasta in een cakeblik en bak de cake ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Als de cake in de oven aan het bakken is, kunnen we alvast beginnen aan het glazuur. Voor het glazuur kun je een keukenmachine gebruiken. Schep de suiker, koffiepoeder, boter en water in de keukenmachine en zet deze aan zodat er een crème ontstaat. Als de cake klaar is met bakken kun je deze uit de oven halen en laten afkoelen. Zet de cake een half uur in de koelkast, snijd daarna de cake in laagjes. Je kunt hiervoor het beste een vorm gebruiken om taarten in mooie nette laagjes te snijden. Smeer het glazuur uit over de eerste taartlaag en vervolgens de tweede en de bovenkant van de cake. Doe alvast de walnoten op de bovenkant van de kant en plaats daarna de cake in de koelkast. Als je visite hebt, kun je de cake uit de koelkast halen en serveren met thee of koffie.

Bron Afbeelding

6.    Pudding met een vleugje koffie

Pudding met een koffiesmaak, zul je in de supermarkt niet snel tegenkomen. De pudding is rijk aan smaak en prima te serveren als nagerecht.

Pudding, in Engeland of ver in de geschiedenis spreken mensen van podding. Andere varianten van pudding zijn de bekende Crème Brûlée uit Frankrijk. In de meeste gevallen is de pudding een nagerecht en wordt gemaakt met een basis van melk. Er zijn vele soorten en smaken van pudding, onderstaand lees je wat je nodig hebt voor het maken van de pudding met koffiesmaak.

Je hebt nodig voor twee personen:

  • 2 eetlepels gemalen koffie
  • Halve theelepel kaneel
  • 240 ml melk
  • 80 ml gecondenseerd zoete melk
  • 2 eetlepels tahini
  • ½ eetlepel maïzena
  • *extra verse slagroom

Doe de gemalen koffie en melk in een kom. Voeg hier ook een beetje kaneel bij en laat dit op het vuur staan gedurende tien minuten. Pak een tweede kom en schenk hier de gecondenseerde melk en de tahini in. Zeef het eerste koffiemengsel en doe dit bij het tweede mengsel. Voeg ook de maïzena erbij en meng door elkaar. Pak een steelpannetje, doe het mengsel in de steelpan en verwarm op het vuur. Als het mengsel voldoende dik wordt haal dit van het vuur en verdeel het mengsel over twee kopjes waar de pudding in geserveerd zal worden. Laat de kopjes even afkoelen, bedek met plasticfolie en plaats ongeveer twee uur in de koelkast. Na twee uur is het feest want de pudding is klaar, serveren met een toefje slagroom en een klein beetje kaneel.

Bron Afbeelding

7.    Latte met vanille

Voor een keer kun je de vanille ijs latte maken want dit recept is niet goed voor de lijn. Je kunt je eigen vanille ijs maken als je het toch nog iets gezonder wilt doen en anders koop je het ijs in de winkel. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt.

Je hebt nodig voor twee personen:

  • 2 espresso
  • 250 ml melk
  • 4 ijsblokjes (bij voorkeur)
  • 4 koffie ijsblokjes
  • 1 vanille (vleugje)
  • 1 theelepel siroop

Pak een grote theemok bij voorkeur een latte glas en zet een kopje espresso. Schenk de melk in een melkopschuimer en laat deze verwarmen. Schenk de melk bij de espresso samen met een beetje vanille. Je kunt ook vanillesiroop of extract gebruiken. Doe vervolgens een bolletje vanille-ijs in het glas. Eventueel extra ijsblokjes toevoegen of je laat het ijs een beetje smelten samen met de latte. De latte is klaar, genieten!

Bron Afbeelding

8.    Havermoutontbijt met vleugje koffie

Wordt je pas echt wakker nadat je eerst een kopje koffie hebt gedronken? Met dit recept heb je meteen twee vliegen in één klap, een heerlijk gezond ontbijt van havermout en een vleugje koffie. Je bent na het eten van dit ontbijt meteen wakker. Voor mensen die een liefhebber zijn van de sportschool kunnen met dit recept de proteïne poeder aan het ontbijt toevoegen. De amandelmelk kun je ook vervangen door yoghurt of kwark.

Je hebt nodig:

  • 90 gram havermout
  • 3 theelepels koude koffie
  • 60 ml amandelmelk met vanillesmaak
  • 2 theelepels vanille proteïne poeder (voor sporters)
  • *extra 1 theelepel chia zaadjes
  • *extra siroop of honing

Schep de havermout in een kom, voeg daarna de theelepels koffie erbij. Doe nog de amandelmelk, chia zaadjes en siroop erbij. Hussel alle ingrediënten door elkaar heen. Zet de kom in de koelkast zodat je deze de volgende ochtend meteen kunt pakken voor het ontbijt.

Bron Afbeelding

9.    Frappuchino

Een frappuchino is een koude koffiedrank en tegenwoordig zeer bekend door Starbucks. De frappuchino bestaat uit koffie, melk, ijs, siroop en een topping van slagroom. De frappuchino is oorspronkelijk ontwikkeld door George Howell een Amerikaanse koffieondernemer. In de jaren 70 werden de eerste frappuchino ’s geserveerd. De frappuchino is ook te maken zonder koffie een soort frappuchino decafé.

Je hebt nodig voor 1 servering:

  • Klein handje ijsblokjes
  • 110 ml koffie
  • 70 ml melk
  • 1 theelepel suiker
  • Slagroom
  • *extra siroop

Om de frappuchino te maken kun je het beste een blender gebruiken. Zet een kopje koffie en doe deze samen met de melk, suiker en ijsblokjes in een blender. Proef of de frappuchino goed op smaak is, indien niet breng op smaak eventueel nog extra suiker. Schenk daarna de frappuchino in een beker en spuit de slagroom eroverheen. De siroop kun je als je dit lekker vind ook over de slagroom heen strooien.

Bron Afbeelding

10.                      Smoothie met koffie, kokos & chocolade

Een smoothie voor de ochtend met een vleugje koffie. Heerlijk voor een goede start van de dag. De kokosmelk uit dit recept kun je eventueel ook vervangen door amandelmelk. De meeste mensen ervaren dat de kokosmelk iets zwaar op de maag ligt. Naast amandelmelk kun je ook kiezen voor sojamelk. Nog een extra tip is in plaats dat je kiest voor cacao poeder kun je ook kiezen voor chocolade chips. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de koffiesmoothie.

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 240 ml kokosmelk
  • 240 ml koffie
  • 2 bananen bevroren
  • 2 theelepels cacao poeder
  • 4-6 ijsblokjes
  • 2 theelepels kokosschaafsel

Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes en kokosschaafsel in een blender. Schenk daarna de smoothie in een grote glas en voeg hier het ijs in. Strooi als laatste het kokosschaafsel over de koffiesmoothie heen.

Bron Afbeelding

11.                      Frappuccino Mocha met Kaneel

In slechts twee minuten bereid je de frappuccino mocha kaneel. Het recept is eigenlijk geschikt voor de iets warmere dagen zoals de lente of de zomer. Heerlijk als je op vakantie bent of aan het genieten bent langs het zwembad op een ligbed. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt om de frappuccino te maken.

Je hebt nodig voor één frappuccino:  

  • Een handje gecrunched ijs
  • 1 kopje koffie
  • Melk
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 theelepels siroop of chocolade/mochasaus
  • *kaneelpoeder

Het makkelijkste om de frappuccino te bereiden is met een blender. Je doet de gecrunched ijs, samen met een vers gezet kopje koffie, de melk en suiker in de blender. Mix dit met de blender door elkaar en schenk dit in een mooi glas. Je kunt nog extra gecrunched ijs toevoegen want dat staat wel zo mooi als garnering. Vervolgens wat slagroom kaneelpoeder en siroop eroverheen en je verse frappuccino is klaar.

Bron Afbeelding

12.                      Chocoladekoffie

Leuk voor in de winter, een chocoladekoffie. Smaakt net anders dan een chocolademelk en heeft toch nog een beetje van de pittige koffiesmaak. Heerlijk voor onderweg om mee te nemen in een plastic beker. Je kunt de chocoladekoffie ook thuis maken en genieten van de winterdagen.

Je hebt nodig:

  • Snufje verse vanille
  • 1 kopje cappuccino
  • 150 ml chocolademelk
  • 25 ml melk
  • *extra slagroom en cacaopoeder

Zet een kopje cappuccino maar zorg wel dat je hier een groot glas voor gebruikt. Verwarm daarna de chocolademelk en schenk deze bij de cappuccino. Verwarm daarna de melk en schenk deze bij de koffie. Spuit daarna een toefje slagroom over de chocolade en strooi hier een beetje cacaopoeder overheen.

Bron Afbeelding

13.                      Chocolade koffie karamel cakes

Dit recept is voor mensen die niet zo houden van de koffiesmaak maar toch de cupcakes willen uitproberen. De karamelkoffiecakes vallen bij veel mensen in de smaak. Haal onderstaand ingrediënten in huis en maak zelf je cakes.

Je hebt nodig:

  • 225 ml melk
  • 150 gram suiker
  • 30 gram oploskoffie
  • 3 eieren
  • 150 gram boter
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 16 stukjes (Lonka) karamel
  • Karamelsaus
  • *extra vanille crème

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de melk in een grote kom en klop de suiker en eieren in de kom. Voeg de bloem, bakpoeder en koffiemelk in de kom. De stukjes karamel doe je nog niet bij het mengsel deze houd je even apart.  Schenk het beslag in de cupcakes en doe deze 10 minuten in de oven op 175 graden. Na 10 minuten schuif je de cupcakes uit de oven en verdeel de karamel stukjes op de cupcakes. Schuif daarna de cupcakes weer in de oven en bak ze nog 10 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen en spuit als ze afgekoeld zijn nog een toefje slagroom erop. In plaats van slagroom kun je er ook vanillecrème opspuiten en daarna een laagje karamelsaus overheen strooien. Het recept van de vanille crème vind je onderstaand.

*extra recept boter crème

Maak je eigen boter crème voor cupcakes of taart. Een super simpel recept en heb je zelf zo klaargemaakt. Je hebt onderstaand ingrediënten nodig voor het maken van de crème.

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk
  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract

Doe een steelpannetje met melk op vuur, zeef in de tussentijd de bloem met een zeef in een kom. Het zeven van de bloem is erg belangrijk zodat er geen klonten ontstaan in de crème. Roer met een garde door de melk en doe de bloem erdoorheen. Als het mengsel dik is kun je het laten afkoelen en in een kom schenken en afdekken met plasticfolie. Pak een tweede kom en doe hier de boter samen met de poedersuiker en vanille extract in. Meng door elkaar heen en meng het botermengsel door de andere kom met het mengsel van melk en bloem. Zet de kom daarna in de koelkast voor dertig minuten. Daarna kun het botermengsel in een spuitzak scheppen en gebruiken voor de cupcakes of zelfs voor een taart.

14.                      Koffiecupcakes met vanille crème

De cupcakes zijn bijna voor iedereen geschikt en hebben een lichte koffiesmaak. Tijdens de vakantie kun je deze gezellig maken met je familie of het gezin om even bij te komen met een kopje koffie en iets lekkers. Daarnaast geven de cupcakes ook een kleine boost door de cafeïne, handig voor als je weer aan de slag moet. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de cupcakes.

Je hebt nodig voor 16 cupcakes:

Voor de cupcake:

  • 1 kopje koffie
  • 1,5 theelepel espressopoeder
  • 120 ml volle melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 190 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • Theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de crèmelaag:

  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 280 gram poedersuiker
  • Halve theelepeltje vanille extract
  • 1 theelepel espresso poeder

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zelf vind ik het handig om een bakblik te gebruiken voor cupcakes maar je kunt de cupcakes ook maken met een papieren voering. Zet een kopje espresso en laat deze afkoelen. Pak vervolgens een kom en doe hier de espresso poeder, melk en vanille bij. Meng dit goed door elkaar en doe daarna het afgekoelde kopje espresso erbij. Pak een tweede iets grotere kom en doe hier het meel, cacaopoeder, bakpoeder, suiker en bloem bij. Doe na vijf minuten mixen een ei en een snufje zout erbij. Vul vervolgens de cupcakes eerst met het koffiemengsel en daarna het andere. Zo creëer je een beetje laagjes, vul de bekers niet te vol en houd ongeveer 1/3 over want de cupcake zal in de oven gaan rijzen. Bak de cupcakes zo’n vijftien tot twintig minuten, haal deze als ze klaar zijn uit de oven en laat de cupcakes afkoelen.

Als de cupcakes in de oven staan hebben we nog even de tijd om het glazuur te maken. Doe de espressopoeder samen met de vanille in een kom. Meng de boter met een garden samen met de poedersuiker tot een glad mengsel. De espressopoeder en vanille moeten hier natuurlijk bij. Doe dit totdat er een glad maar toch iets dikkig mengsel ontstaat. Dek de crème vervolgens af met plastic folie en laat deze in de koelkast staan. Vervolgens kun je de crème in een spuitzak scheppen en kleine toefjes over de cupcakes maken.

 

15 Raw koffie brownie

Dit recept is ideaal voor iedereen die gek is op brownies! De brownies zijn heerlijk met koffiesmaak en goed te serveren bij thee of koffie. Een goede snack voor je visite, familie en jezelf.

De brownie is van origine een Amerikaans gerecht. De recepten voor het maken van de brownie verschillen weleens want iedereen maakt het op zijn eigen manier. De manier waarop de brownie gegeten wordt is gelukkig wel hetzelfde. De brownie kun je eten als snack naast een kopje koffie of thee. Haal onderstaand ingrediënten in huis en maak snel je eigen raw brownies.

Je hebt nodig voor acht brownies:

  • 200 gram hazelnoten
  • 100 gram amandelnoten
  • 50 gram macadamianoten
  • 300 gram dadels
  • 50 gram (cacao nibs)
  • 2 shots espresso

Voor het glazuur heb je nodig:

  • Chocoladechips 200 gram
  • 350 gram stevige tofu
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel vanilleboonpasta

Voor het maken van de brownies kun je een keukenmachine gebruiken. Doe de hazelnoten, dadels, cacao, amandelnoten en de espresso in de keukenmachine. Blendeer tot een mooie pasta en doe hier nog de overige macadamianoten en hazelnoten bij. Bewaar nog een aantal nootjes want die hebben we aan het einde nog nodig.

Begin alvast met het invetten en bekleden van het bakblik. Schenk het browniemengsel in het bakblik en doe dit ongeveer een half uur in de koelkast. We beginnen nu met het maken van het glazuur. Voor het maken van het glazuur hebben we een blender nodig. Doe de tofu, kokosolie, vanille in een blender. Pak in de tussentijd een steelpannetje en doe hier de chocolade in. Laat de chocolade smelten en doe deze vervolgens bij het glazuur in de blender. Meng dit een beetje door elkaar heen. Haal het bakblik met brownies uit de vriezer en smeer het glazuur over de brownies. Als het glazuur over de brownies zit, zet de brownies nog voor twintig minuten in de koelkast. Als je de brownies gaat serveren doe er nog een beetje gecrunched noten over de brownies heen.

Bron Afbeelding

16 Koffieijs macadamia

Een klein nagerechtje of een heerlijke snack tijdens een goede film. Het ijs is zelf te maken en is te maken zonder ijsmachine. Het ijsje geeft een kleine energieboost doordat het cafeïne bevat. Het is aan te raden een goede kwaliteit espresso te gebruiken en een chocolade te kiezen van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit.  Het recept is een basis voor het zelf maken van ijs, mocht je wel over een ijsmachine beschikken kun je deze eventueel gebruiken. Je kunt het ijs helemaal op eigen smaak brengen maar het is wel aan te raden om de kokosmelk te gebruiken en geen amandelmelk. Je zou eventueel wel nog koemelk kunnen gebruiken. Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van koffie-ijs.

Je hebt nodig voor 4 personen:  

  • 4 kopjes espresso
  • 400 ml kokosmelk
  • Scheutje agavesiroop
  • Handje fijngehakte macadamia nootjes
  • 4 blokjes pure chocolade
  • * extra slagroom

Als eerste kun je de espresso zetten, deze laat je even afkoelen. Als de espresso is afgekoeld schenk je de espresso in een kom en doe je hier de kokosmelk en agavesiroop bij. Pak daarna de kommetjes waar het ijs in kan voor vier personen. Schenk de espresso gemengd met kokosmelk in de kommen, schenk de kom vol tot ongeveer de helft. Zet de kommen vervolgens in de vriezer en haal ze ongeveer na twee uur uit de vriezer. Strooi de macadamia nootjes over het ijs en doe daarna de rest van het koffiemengsel eroverheen zodat de kommen nu vol zijn. Doe de kommetjes weer in de vriezer en laat deze ongeveer vier uur in de vriezer. Als je het ijs wilt serveren, haal deze dan een half uur van tevoren uit de vriezer. Spuit wat slagroom over het ijs en strooi er geraspte pure chocolade over en eventueel nog wat macadamia nootjes. Je koffie-ijs is nu klaar.

Bron Afbeelding

17 Vegan Espresso truffels

Maak je eigen vegan truffels met espresso smaak. Truffels zijn heerlijk als tussendoortje of als snack. Ze zijn snel te maken en het resultaat mag er zeker zijn. Je hebt een aantal ingrediënten nodig, het is wel aan te raden een goede koffiepoeder zoals bijvoorbeeld Nespresso.

Je hebt nodig:

  • 1 avocado
  • 200 gram donkere chocolade
  • 2 theelepels koffiepoeder
  • Verse vanille takje of ¼ theelepeltje vanille extract

Voeg de chocolade, koffiepoeder en vanille-extract toe in een steelpan en smelt tot een gladde massa. Doe de avocado in een kom en prak deze met een vork fijn, je zou eventueel ook de avocado in een keukenmachine kunnen doen. Het is belangrijk dat er een gladde massa ontstaat. Schenk het chocolademengsel bij de avocado en mix glad, dek de kom af met plasticfolie en doe dit één uur in de vriezer. Als je de bakplaat uit de vriezer haalt schep met een lepel wat beslag eruit en rol hier truffels van. Doe dit net zolang het beslag op is. Als laatste kun je een beetje cacaopoeder over de truffels strooien. De truffels zijn klaar om te serveren.

Bron Afbeelding