Onderhoud

In dit overzicht vind je artikelen over onderhoud van specifieke producten en productgroepen. Ontdek welke manieren je kunt gebruiken + tips en mijn persoonlijke voorkeuren voor o.a.:


Tuinmeubelen kunnen het beste schoongemaakt worden met een milde oplossing van water en zeep, of met een biologische reiniger. Vlekken kun je verwijderen met warm water en azijn of met een sopje van baking soda en water. Het regelmatig onderhouden van je tuinmeubelen, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een waterafstotende coating, kan helpen bij het voorkomen van vergrijzing. Het is belangrijk om agressieve reinigers te vermijden omdat deze beschadiging kunnen veroorzaken aan het hout.


Vlonders kun je schoonmaken met een hogedrukspuit, een oplossing van citroensap en zout, of met een biologische reiniger. Het regelmatig onderhouden van je vlonder, zoals het verwijderen van vuil en vlekken, kan helpen bij het voorkomen van vergrijzing. Het is belangrijk om het hout te laten drogen na het schoonmaken om beschadiging door vocht te voorkomen.


Een overkapping kun je schoonmaken met een allesreiniger, biologische enzymen, of soda. Het is belangrijk om agressieve reinigers te vermijden en het oppervlak goed te laten drogen na het schoonmaken.

In het algemeen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan je tuinmeubelen, vlonders en overkapping om ze er altijd als nieuw uit te laten zien en hun levensduur te verlengen.