9000 bomen bij de nieuwe Apple Campus (video)
17 april 2017 
1 min. leestijd

9000 bomen bij de nieuwe Apple Campus (video)

9000 bomen bij de nieuwe Apple Campus | Stel het je eens voor. Het bedrijf waar je werkt stelt voor om een nieuw kantoor te bouwen met een kantoortuin. Waanzinnig idee waar we allemaal enthousiast van worden. En zo niet. Dan hoop ik dat je het alsnog gaat worden want een plek waar we ons even kunnen terugtrekken na een periode van gefocust werken is een must voor ieder bedrijf. Even een korte periode opladen om weer met frisse moed te kunnen begonnen aan het volgende project.

Zoals je misschien ergens hebt gehoord of gelezen (en anders ben je bij deze op de hoogte) zijn ze bij Apple bezig om een compleet nieuw kantoorcomplex te bouwen. Het zou het meest waanzinnige complex van de wereld moeten worden met, je raadt het al..

Een kantoortuin!

Kantoor is eigenlijk niet eens het juiste woord. Bij Apple spreken ze van hun nieuwe Campus waar ze liefst 80% van het hele complex met de natuur willen verbinden. Een fantastisch uitgangspunt en mooie visie vind ik zelf. De tijd dat we alle buitenterreinen (tuinen, centrums en (bedrijven) terreinen) maar gingen verharden is wat mij betreft voorbij.

Een bedrijf als Apple heeft een enorme invloed op de wereld en dat zal de komende jaren zo blijven bewijst ook de uitbreiding van de nieuwe Apple Campus.

9000 bomen planten

Mensen bij Apple hebben een enorme uitdaging achter de rug. Een zoektocht naar liefst 9000 bomen in Californië bleek een lastige opgave maar gelukkig niet onmogelijk. Inmiddels melden woordvoerders dat ze alle bomen inmiddels hebben uitgezet.

Soorten zijn onder andere bepaald door te kijken naar de natuur en omgeving van San Francisco. Het complex moet 1 worden met de natuur en doorlopen in de kantoren. Daarom bestaat een groot deel van het nieuwe kantoor ook uit glas.

Zodra Apple met nieuws komt en er foto’s beschikbaar komen zullen we hier een update over plaatsen.

Tuinideeën

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!