Deskundig bemesting advies voor jouw tuin?
Nu tijdelijk gratis!

Page content

article content

7 TIPS om je huis klaar te maken voor de zomer van 2017!

De zomer is deze week begonnen en dat vond ik reden om een artikel voor je te schrijven met 7 tips om je huis klaar te maken voor deze zomer.Weg met al die dekentjes, schapenvellen en winterse kaarshouders. Welkom zomer accessoires! Creëer ruimte voor nieuwe zonnige elementen in huis. Lees hieronder de zeven tips & tricks die je huis een zomer upgrade geven!

Tip 1: Zomerse printen

Deze zomer zie je overal de leafs, oftewel de grote groene bladeren print op kussenhoezen, posters, kaarten enzovoort. Deze jungleprint geeft je interieur een frisse uitstraling. Kortom Back to Nature! Daarnaast komt vintage weer helemaal terug en ook hout is een onmisbaar element in huis. Houten krukken als tafeltjes gebruiken, maar ook robuuste salontafels zorgen voor sfeer. Ook is de Scandinavische look ook nog steeds trending. Deze look bestaat uit eenvoud, een strakke uitstraling, en geeft rust aan je interieur.

Bron: Ellie Fraser

Tip 2: Verse bloemen & planten.

Naast het feit dat bloemen heerlijk ruiken en je een euforisch gevoel geven, creëren bloemen een zomers element in huis. Ook is de kamerplant weer helemaal terug. Planten met grote bladeren zijn helemaal trending. Deze moet je wel goed verzorgen, want let op kamerplanten hebben veel licht en water nodig. Voor een kamerplant heb je ook ruimte nodig. Heb je nou een klein appartement of weinig tijd voor een goede verzorging dan kan je ook nog voor een cactus of een vetplantje gaan.

Tip 3: Minimalisme

Minimalisme Is de nieuwste trend van 2017. Ga deze uitdaging aan en creëer ruimte in een huis vol met spullen. De helft gebruik je vaak toch niet. Ontspullen is heerlijk, ga dus lekker opruimen en doe mee aan de ‘minimalisme’ trend. Om te beginnen kan je de woonkamer bijvoorbeeld op orde houden door elke dag een rondje te maken en op te ruimen. Lees mijn volgende blog voor een stappenplan waarbij je tips krijgt voor een opgeruimd huis met minder spullen.

Bron: Martina Gemmola

Tip 4:  Een grote schoonmaak

Een grote schoonmaak met mijn allerbeste vriend, de allesreiniger. Wat ruikt het huis weer fris en fruitig! Daarnaast geeft het schoonmaken met citroen geur het idee dat je minder muggen zal aantrekken. ‘’Good for the mind’’ en een heerlijk fris & stofvrij huis.

Waar zitten de bacteriën?

  • Op een nat vaatdoekje kan een bacterie zich in acht uur tijd vermenigvuldigen tot zestien miljoen bacteriën. IEWWW! Waar dit micro-organisme nog meer zit zal ik je vertellen. Goed om die plaatsen extra onder handen te nemen.
  • Toetsenbord, hier krioelt het van de beestjes. Goed idee om dit onder handen te nemen. Bij de Action hebben ze een hogedruk spray waarmee je toetsenbord schoon kan spuiten. Een vochtig doekje doet ook wonderen.
  • Beddengoed bevat veel mijten en virussen. Hierdoor is het gewenst je beddengoed vaak te luchten en je matras af en toe chemisch te laten reinigen.
  • Make-up is ook een broeihaard van bacteriën. Bewaar je make-up op een koude en donkere plek en leen spullen niet uit aan anderen. Vooral met het gebruik van oogmake-up van anderen kan je ontstekingen aan je ogen krijgen.
  • Op een tandenborstel is het voor bacteriën prima vertoeven, zeker in een warme, vochtige badkamer. Vervang om de drie maanden of leg je tandenborstel in kokend water.
  • Op de WC vind je niet alleen bacteriën op de wc-bril, ook op de deurklink, het kraantje en de wc-knop. Vergeet ze dus niet te reinigen!

Bron: Shannon McGrath

Tip 5: Afrikaantjes,

deze plantachtige werkt tegen mieren. Mocht je nou last hebben van mieren in huis of buitenshuis, haal dan dit kleurrijke plantje. Het Afrikaantje komt voor in verschillende kleuren maar wordt vaak in het oranje gespot. Deze plant komt uit Zuid-Amerika onder andere Mexico, dus niet uit Afrika. Deze plant is makkelijk te kweken en fleurt daarnaast ook nog je interieur op. Multifunctioneel dus!

Bron: Karen Juliano

Tip 6: Citronella kaarsen

Wat ook niet mag ontbreken deze zomer zijn deze kaarsen tegen de muggen. Want op je mooie zomerse getinte huid wil je natuurlijk geen jeukende, rode muggenbulten. Citroendruppels op je kussen of jezelf insmeren met citroen huidolie zijn ook aan te raden.

Tip 7: Horren

Ik moet zeggen dit is wel een uitdaging. Horretjes moet je namelijk op maat maken voor al je ramen. Ideaal voor s’ nachts als de zwoele, warme nachten aanbreken waarbij je wel een raam open wilt zetten.

Je dient ook het materiaal zoals latjes, magneten, een (bouw) nietmachine en gaas te halen bij een bouwmarkt, dit is niet heel cheap. Vervolgens heb ik dit door een handige broer op maat laten maken. Heb je nu geen handige broer, vriend of vader? Dan kan je ook altijd nog een kleine airco aanschaffen waarbij je gemakkelijk je huis kunt koelen.

Ook is het erg leuk en zomers om je horren een creative touch te geven. Zo heeft Ikea super leuke kanten gordijnen die je op de horretjes kan bevestigen.

Heb jij ook inspiratie om je huis een andere look & feel te geven? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Iris van Klingeren
Hi there! Onze goedlachse, trending blogger is Iris van Klingeren (29) met een serieuze verslaving aan interieur! Sinds een jaar runt zij haar eigen onderneming Blue Branding Agency. Met haar bedrijf verzorgt zij de communicatie en social media kanalen voor verschillende bedrijven. Daarnaast schrijft zij ook teksten, waaronder blogs en zakelijke teksten voor op websites. Vol enthousiasme en ambitie blogt zij over interieurtrends op het platform Florum. Voor inspirerende ideeën die smaken naar meer kan je bij haar terecht. Volg haar hiervoor ook op social media. Iris: Check mijn Instagram profiel en website: https://www.instagram.com/bluebrandingagency/ http://www.bluebranding.nl/

Comment Section

3 reacties op “7 TIPS om je huis klaar te maken voor de zomer van 2017!


Door Marianne op 23 juni 2017

Leuke tips! De groene bladeren trend vind ik erg leuk.


Door Iris op 25 juni 2017

Bedankt voor je reactie Marianne! Leuk om te lezen.


Door Peter Mecklenfeld op 13 juli 2017

Erg leuk artikel. Vooral om meer (veel) groen toe te gaan passen in huis ben ik 100% voor! 🙂

Plaats een reactie


*