Hoe maak je jouw tuin onderhoudsarm?

Download gratis dit e-book en ontdek hoe je jouw tuin onderhoudsarm maakt!

Page content

article content

 4 Tips om wit met hout te combineren in je interieur

 

In dit blog geef ik je tips en tricks hoe je dit kunt toepassen in jouw interieur.

Bron: (Instagram, 2017)

 

Tip 1: Kies je materiaal

 Allereerst kijk je goed naar de materialen die je wilt gebruiken. De combinatie van een massieve houtsoort in bijvoorbeeld meubels in combinatie met witte strakke muren geven een sfeervolle stijl. Zorg ervoor dat alle materialen goed tot hun recht komen. Bovendien zorgt een houten meubelstuk dat deuken heeft voor een warme en karakteristieke uitstraling. Zo kun je deze materialen in zowel een modern als in een landelijk interieur goed combineren. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste landelijke kast in combinatie met een moderne keuken. Ook kun je bijvoorbeeld een oude, verweerde houten kist of een oud houten bankje combineren met een strakke vloer. Blijf speels en verrassend in je interieur door verschillende materialen te combineren!

Bron: (Instagram, 2017)

Tip 2: Lichte vloer

Vervolgens kijk je naar de vloer. Een lichte vloer zorgt voor een licht, wat zorgt voor openheid. Je vloer is echt een belangrijk element wat echt de toon zet voor de rest van je invulling. Scandinavische interieurs hebben vaak een lichte houten vloer. Ruimte en licht zijn belangrijke aspecten in je huis. Bovendien lijkt je huis met een lichte vloer groter.

Bron: (Inthralld, 2017)

Tip 3: Duidelijke lijnen in architectuur en meubilair

Daarnaast staat een Scandinavisch design ook voor functionaliteit en minimalisme. Zo zijn er duidelijke en strakke lijnen terug te vinden in zowel de architectuur als in het meubilair. Designs die rust uitstralen en ingetogen zijn geven ook een elegante uitstraling. Kom tot rust in je eigen interieur. Kies bijvoorbeeld een bank met een strakke vorm en met houten pootjes. Om de moderne stijl met hout terug te laten komen. Lees hier meer over in mijn blog over verschillende trendy zitbanken.

Bron: (Styleguide, 2017)

Tip 4: Creëer eenheid

Tenslotte wil ik als tip het volgende meegeven: kies één of twee kleuren hout die je laat terugkomen. Indien je veel verschillende houtkleuren gebruikt zorgt dit niet echt voor eenheid. Je kunt er namelijk voor kiezen om drie of meer soorten kleuren licht en donker hout te gaan gebruiken alleen dan past niet alles bij elkaar en creëer je onrust. Zorg dus voor eenheid en zoek bijvoorbeeld eerst je vloer en bank bij elkaar. Vervolgens stem je daar de rest van je interieur op af. Kies een stijl die je gemakkelijk kunt doorvoeren door je hele huis.

Bron: (Makeover, 2017)

Iris van Klingeren
Hi there! Onze goedlachse, trending blogger is Iris van Klingeren (29) met een serieuze verslaving aan interieur!Sinds een jaar runt zij haar eigen onderneming Blue Branding Agency. Met haar bedrijf verzorgt zij de communicatie en social media kanalen voor verschillende bedrijven. Daarnaast schrijft zij ook teksten, waaronder blogs en zakelijke teksten voor op websites.Vol enthousiasme en ambitie blogt zij over interieurtrends op het platform Florum. Voor inspirerende ideeën die smaken naar meer kan je bij haar terecht. Volg haar hiervoor ook op social media.Iris: Check mijn Instagram profiel en website:https://www.instagram.com/bluebrandingagency/ http://www.bluebranding.nl/

Comment Section

0 reacties op “ 4 Tips om wit met hout te combineren in je interieur

Plaats een reactie


*