4 Tips om wit met hout te combineren in je interieur
08 augustus 2017 
2 min. leestijd

 4 Tips om wit met hout te combineren in je interieur

In dit blog geef ik je tips en tricks hoe je dit kunt toepassen in jouw interieur.

Bron: (Instagram, 2017)

Tip 1: Kies je materiaal

 Allereerst kijk je goed naar de materialen die je wilt gebruiken. De combinatie van een massieve houtsoort in bijvoorbeeld meubels in combinatie met witte strakke muren geven een sfeervolle stijl. Zorg ervoor dat alle materialen goed tot hun recht komen. Bovendien zorgt een houten meubelstuk dat deuken heeft voor een warme en karakteristieke uitstraling. Zo kun je deze materialen in zowel een modern als in een landelijk interieur goed combineren. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste landelijke kast in combinatie met een moderne keuken. Ook kun je bijvoorbeeld een oude, verweerde houten kist of een oud houten bankje combineren met een strakke vloer. Blijf speels en verrassend in je interieur door verschillende materialen te combineren!

Bron: (Instagram, 2017)

Tip 2: Lichte vloer

Vervolgens kijk je naar de vloer. Een lichte vloer zorgt voor een licht, wat zorgt voor openheid. Je vloer is echt een belangrijk element wat echt de toon zet voor de rest van je invulling. Scandinavische interieurs hebben vaak een lichte houten vloer. Ruimte en licht zijn belangrijke aspecten in je huis. Bovendien lijkt je huis met een lichte vloer groter.

Bron: (Inthralld, 2017)

Tip 3: Duidelijke lijnen in architectuur en meubilair

Daarnaast staat een Scandinavisch design ook voor functionaliteit en minimalisme. Zo zijn er duidelijke en strakke lijnen terug te vinden in zowel de architectuur als in het meubilair. Designs die rust uitstralen en ingetogen zijn geven ook een elegante uitstraling. Kom tot rust in je eigen interieur. Kies bijvoorbeeld een bank met een strakke vorm en met houten pootjes. Om de moderne stijl met hout terug te laten komen. Lees hier meer over in mijn blog over verschillende trendy zitbanken.

Bron: (Styleguide, 2017)

Tip 4: Creëer eenheid

Tenslotte wil ik als tip het volgende meegeven: kies één of twee kleuren hout die je laat terugkomen. Indien je veel verschillende houtkleuren gebruikt zorgt dit niet echt voor eenheid. Je kunt er namelijk voor kiezen om drie of meer soorten kleuren licht en donker hout te gaan gebruiken alleen dan past niet alles bij elkaar en creëer je onrust. Zorg dus voor eenheid en zoek bijvoorbeeld eerst je vloer en bank bij elkaar. Vervolgens stem je daar de rest van je interieur op af. Kies een stijl die je gemakkelijk kunt doorvoeren door je hele huis.

Bron: (Makeover, 2017)

Tuinideeën

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!