Kabels en leidingen (handig om te weten)

Denk goed na over kabels en leidingen in je tuin, want dat scheelt je een heleboel werk. Wanneer je hier pas later over nadenkt heb je de kans dat je de hele tuin weer op de schop moet nemen. Geen zorgen. Je hoeft geen speciaal bedrijf in te schakelen die met groot materiaal aankomt om een ‘spaghetti aan kabels’ in de tuin te spitten. Ik vertel je hier alles over kabels en leidingen voor elektra, tuinverlichting, (hemel)waterafvoer en bijvoorbeeld een beregeningssysteem.

Leidingen in de tuin

Kabels en Leidingen

Dit kan heel eenvoudig met een kleine graafmachine en een (assistent) grondwerker.  Wij als hoveniersbedrijf nemen dit altijd mee voor onze opdrachtgevers. Zo houden we de lijnen kort. Ik raad je aan om ook mantelbuizen (loze leidingen) te gaan aanleggen om altijd extra kabels te kunnen trekken waar dat eventueel nodig is.

Tip! Maak een tekening (het liefst per subgroep) met hierop alle ingegraven kabels. Teken hier ook eventuele koppelingen in om, als je er later toevallig weer bij moet heel snel de juiste plek kunt opsporen.