infrarood sauna kosten tuintrends

Dit kost een buitensauna

In de afgelopen jaren is de populariteit van thuissauna's enorm toegenomen, omdat meer mensen de voordelen van regelmatige saunasessies hebben ontdekt. Het aanleggen van een sauna in je huis is echter een grote investering. In dit artikel zullen we de verschillende kosten die je kunt verwachten als je overweegt een sauna aan te schaffen, nader onderzoeken.


Dit kost een buitensauna (ongeveer)

De aanschafkosten van een sauna kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte, het type en het merk. Draagbare sauna's of sauna's voor één persoon kunnen al vanaf €500 beschikbaar zijn. Voor een op maat gemaakte sauna of een grotere sauna, zoals een buitensauna of een infrarood sauna, kunnen de kosten oplopen tot tussen de €2000 en €10000. De prijs hangt sterk af van het materiaal waaruit de sauna bestaat, het aantal en de soort zitplaatsen, het verwarmingssysteem en eventuele extra's zoals lichttherapie of hoogwaardige geluidssystemen.Installatiekosten buitensauna

Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Als je ervoor kiest om de sauna zelf te installeren, kunnen deze kosten laag zijn, maar je moet wel zorgen voor de juiste gereedschappen en kennis. Als je ervoor kiest om de sauna door professionals te laten installeren, kunnen de installatiekosten variëren tussen de €500 en €2000, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Doorlopende energiekosten

Er zijn ook doorlopende kosten om rekening mee te houden bij het runnen van een sauna. De elektriciteitskosten voor het verwarmen van de sauna kunnen oplopen tot €0,50 - €2,00 per uur, afhankelijk van de grootte van de sauna en het type verwarmingselement. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor het onderhoud van de sauna, zoals het regelmatig schoonmaken en het vervangen van de stenen.


Extra kosten


Daarnaast zijn er ook optionele extra kosten voor zaken zoals aromatherapie oliën, saunakleding, speciale reinigingsproducten en andere accessoires die de sauna-ervaring kunnen verbeteren. Deze kunnen variëren van een paar euro tot enkele honderden euro's, afhankelijk van je voorkeuren en wensen.


Conclusie: Hoewel het kostenplaatje voor het installeren en onderhouden van een thuissauna aanzienlijk kan zijn, zijn velen van mening dat de gezondheidsvoordelen en het plezier van een eigen sauna de investering meer dan waard maken. Het is belangrijk om je budget en je behoeften zorgvuldig te overwegen voordat je een sauna aanschaft. Bovendien, door goed onderzoek te doen en prijzen te vergelijken, kun je mogelijk een aanzienlijk bedrag besparen op de aanschaf en installatie van je sauna.

Reactie plaatsen