Kabels en leidingen in de grond aanleggen: wat moet je doen?

Het aanleggen van kabels en leidingen in de grond is een tuinklus waarbij je goed moet opletten. Denk goed na over alles wat je doet, want het scheelt je een heleboel werk dan wanneer je hier pas later over nadenkt en de hele tuin weer op de schop moet nemen.

Geen zorgen. Je hoeft geen speciaal bedrijf in te schakelen die met groot materiaal aankomt om een ‘spaghetti aan kabels’ in de tuin te spitten. Het gaat hier kabels en leidingen voor elektra, tuinverlichting, (hemel) waterafvoer en bijvoorbeeld een beregening systeem.

Kabels en leidingen in de grond aanleggen

Dit kan heel eenvoudig met een kleine graafmachine en een (assistent) grondwerker. Bij Mecklenfeld Tuinen wordt dit altijd al meegenomen voor opdrachtgevers. Zo blijven de lijnen kort.

Ik raad je aan om ook mantelbuizen (loze leidingen) te gaan aanleggen om altijd extra kabels te kunnen trekken waar dat eventueel nodig is.

Tip! Maak een tekening (het liefst per subgroep) met hierop alle ingegraven kabels. Teken hier ook eventuele koppelingen in om, als je er later toevallig weer bij moet heel snel de juiste plek kunt opsporen.

Reactie plaatsen