Zelf snoeien of een professional laten doen?

Wanneer het aankomt op het snoeien van de struiken in je tuin dien je een keuze te maken tussen twee verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kan je het snoeien namelijk voor eigen rekening nemen, maar het is ook mogelijk om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Welke van beide opties is er nu precies het interessantst? Wij zochten het voor je uit en stellen onze bevindingen graag aan je voor op deze pagina!

  • Zelf je struiken snoeien? Interessant om deze redenen!
  • Waarom je struiken snoeien uitbesteden aan een professional?
  • Conclusie

Zelf je struiken snoeien? Interessant om deze redenen!

Het zelf snoeien van je struiken hoeft in principe niet zo'n probleem te vormen. Het is vooral belangrijk om je op voorhand goed te informeren over de zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je passende kleding voorzien en dient het snoeien te gebeuren binnen de daarvoor aangewezen periode. Dat is uiteraard nog niet alles.

Ook de wijze waarop er wordt gesnoeid is bijvoorbeeld belangrijk. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar wanneer je te intensief of net te weinig snoeit kan dat grote gevolgen hebben voor de struik in kwestie. In het slechtste geval wordt er zelfs onherstelbare schade aangebracht waardoor de struik verwijderen het enige is wat je nog kan doen.

Ondanks het feit dat er dus een bepaalde kennis is vereist voor het snoeien van je eigen struiken is het wel zo dat er toch ook enkele interessante voordelen aan verbonden zijn. Het belangrijkste voordeel is uiteraard terug te vinden in het financieel voordeel. Je hoeft voor het snoeien van je struiken geen vakman in te schakelen en dat zorgt altijd voor lagere kosten.

Daarnaast moet het gezegd dat het zelf snoeien van de struiken in je tuin ook gewoon erg leuk is. Al doende zal je er beter in worden en zal je er ook echt meer plezier uit gaan putten. Veel mensen vinden het fantastisch en zijn er bovendien erg trots op dat ze hun tuin volledig zelf hebben weten in te richten. Ook jij kan met dit leuke gevoel geconfronteerd worden!


Waarom je struiken snoeien uitbesteden aan een professional?

Aan het zelf snoeien van de struiken in je tuin zijn dus een aantal interessante voordelen verbonden. Waarom kiezen veel mensen er dan toch voor om een professional onder de arm te nemen? Ook hier zijn verschillende redenen voor aan te halen. In eerste instantie heeft namelijk niet iedereen zomaar de nodige tijd voor handen om zelf de struiken te kunnen snoeien. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die over een grote tuin beschikken.

Onderschat de tijd dan ook zeker niet die gepaard gaat met het snoeien van je struiken. Wanneer je het echt goed wil doen en bijvoorbeeld ook eventuele zieke of zwakke stukken wenst te verwijderen is een grondige controle altijd een vereiste. Dat is bovendien niet alles. Hou er namelijk ook rekening mee dat de snoeiperiode zich niet laat commanderen door jouw agenda. Met andere woorden, ook al heb je het in bepaalde maanden nog zo druk, toch zullen jouw struiken gesnoeid moeten worden.

Een ander voordeel om er voor te kiezen om het snoeien van je struiken uit te besteden aan een expert is terug te vinden in het feit dat je geen dure materialen dient te kopen. Veel mensen beschikken bijvoorbeeld niet over een kwalitatieve snoeischaar die ze bij het zelf snoeien nog moeten kopen. Hetzelfde geldt misschien ook wel voor kwalitatieve handschoenen en ga zo maar door. Een hovenier heeft al deze zaken uiteraard voor handen waardoor je hier geen extra budget voor dient te voorzien.

Tot slot is er misschien nog de belangrijkste reden van allemaal. Veel mensen beschikken namelijk lang niet over de vereiste kennis om de struiken in hun tuin op optimale wijze te kunnen snoeien en onderhouden. Dat geldt uiteraard wel voor een hovenier. Zijn ervaring zorgt er dan ook voor dat je altijd zeker kan zijn van een op en top onderhouden tuin zonder dat je daar zelf ook maar enig omkijken naar hebt.

Conclusie

Zowel het zelf snoeien van je struiken als het uitbesteden er van brengt dus bepaalde voordelen met zich mee. Voor welke van de beide opties je uiteindelijk zal kiezen is echter altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Heb je voldoende tijd beschikbaar en hou je er van om in de tuin te werken? Hoef je bovendien niet veel dure materialen te kopen? In dat geval kan het zelf snoeien van je struiken het interessantst zijn.

Ben je echter iemand zonder groene vingers, maar wil je wel graag dat je tuin er altijd optimaal uitziet? Ontbreekt het je bovendien aan een concrete kennis over het snoeien en onderhouden van je struiken? In dat geval zal je merken dat het uitbesteden van het snoeien van je struiken voor jou de beste keuze is.

Reactie plaatsen