7 Tips om wat meer groen in huis te halen
03 juli 2017 
3 min. leestijd

7 Tips om wat meer groen in huis te halen

Kamerplanten zijn weer helemaal hip and happening en onmisbaar in een trendy interieur. Wij geven je een aantal tips om je huis wat levendiger te maken met behulp van een beetje groen!

Tip 1. Urban Jungle

De grootste trend van dit moment; de Urban Jungle! Met deze trend haal je de jungle in huis door veel, maar dan ook héél veel planten te verwerken in je interieur. Het kan niet gek genoeg. Combineer grote met kleine planten, hangende planten met planten in pot en het liefst zoveel mogelijk verschillende soorten. Houdt daarentegen de omgeving vrij rustig en zorg dat de potten matchen qua kleur.

Tip 2. Terracotta potten

Ga je liever voor wat minder planten, dan kun je je wellicht uitleven met de potten. Een trend die veel voorbij komt zijn de terracotta plantenpotten. Weet je wel? Die ouderwetse potten die oma vroeger in de vensterbank had staan? Zoals elke trend is deze ook weer terug van weggeweest. Een bijkomend voordeel is dat deze potten vaak goedkoop zijn en een drainage gat hebben, waardoor de plant nooit met zijn voeten in het water blijft staan. Tegenwoordig zijn deze potten verkrijgbaar in vele maten en kleuren.

Tip 3. Groen

Op een bosje veldbloemen na, zie je weinig bloeiende, gekleurde planten in de interieurtrends. Verschillende kleuren groen, planten met een printje, vetplanten en cactussen. Andere kleuren dan groen blijven een beetje uit. Dit zorgt er voor dat het een mooi geheel wordt, ondanks de vele verschillende soorten en maten planten.

Tip 4. Pannenkoekplant

Deze trend kan je niet zijn ontgaan. De pannenkoekplant, ofwel Pilea peperomioides, kan niet ontbreken in het interieur. Zoals je wellicht door had, heeft deze plant zijn naam te danken aan de ronde bladeren. Aan de voet van de pannenkoekplant groeien kleine babyplantjes. Als deze groot genoeg zijn kun je ze stekken en kun je genieten van een je nieuwe pannenkoekplant. Ook leuk om cadeau te doen bij bijvoorbeeld een housewarming.

Tip 5. Asymmetrisch

Combineren mag! Waar je jaren geleden veel symmetrie zag in het interieur, zie je nu veel verschillende vormen, maten en kleuren. 2 dezelfde planten en potten in de vensterbank met 2 dezelfde lampjes aan weerszijden is wel een beetje geweest. Ben je toe aan iets nieuws, combineer dan verschillende planten met verschillende potten voor een speels effect. Houdt je er van om de accessoires in je interieur regelmatig te verwisselen, dan is dit een trend voor jou!

Tip 6. Groot, groter, grootst!

Heeft de huiskamer een saaie en ongezellige hoek? Neem een grote, hoge kamerplant. Een echte ‘eyecatcher’! Plaats de plant in grote pot of mand en eventueel op een kleine verhoging. De huiskamer zal hierdoor een stuk knusser aandoen.

Tip 7. Hangplant

Kies je liever voor een hangplant in plaats van een grote plant in dat saaie hoekje van de woonkamer? Dan heb je keus uit vele hangpotten. Vooral de macramé hangers zijn weer in grote aantallen verkrijgbaar. Het leuke aan deze hangers is dat er ook een variant bestaat voor aan de muur. Op deze manier kun je de plant ophangen aan een haakje die al in de muur zat, hoeft er geen gat in het plafond geboord te worden en ga je toch met de trend van de hangplanten mee. Deze trend is ook makkelijk zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is je favoriete plantenpot, een bol wol of touw en knopen maar! Internet staat vol met handleidingen voor het maken van macraméhangers.

Tuinideeën

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Peter Mecklenfeld
Door

Peter Mecklenfeld

op 04 Jul 2017

Bedankt voor je tips Ruth!

Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!