Houten terrasoverkapping de populairste tuintrend?

Genieten in de tuin met échte natuurproducten!

Een houten terrasoverkapping is misschien wel de populairste tuintrend die de consument zelf bepaald! Hij is bijna niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin.

Vooral de vraag naar houten terrasoverkappingen is de laatste jaren enorm toegenomen en misschien wel de populairste tuintrend die mensen zelf bepalen.

Je kent vast wel iemand die er ook een heeft en anders ken je ze waarschijnlijk wel van de bekende tuinprogramma’s op televisie. Eigen huis en tuin en Rob’s grote tuinverbouwing zien hiervan de beste voorbeelden. Een overkapping is bijna niet meer weg te denken in de tuin…

Logisch ook! Het is toch ook heerlijk om vaker en langer van het buitenleven te genieten, toch?

Houten terrasoverkapping, veranda’s en tuinstudio’s

Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen van houtproducten die een absolute meerwaarde hebben de tuin. We maken onze producten van inheemse houtsoorten rechtstreeks uit de natuur en creëren daarmee robuuste terrasoverkappingen en veranda’s, pergola’s en tuinmeubelen.

Veel van onze klanten hebben een wens om ‘iets van hout’ in hun tuin te bouwen. Want hout leeft en geeft sfeer. In de afgelopen 5 jaar hebben we al ruim 100 terrasoverkappingen en pergola’s gebouwd voor klanten die deze wens(en) hadden.

Rein hout

[Prachtige houten terrasoverkappingen, tuinstudio’s en tuinkantoren van Reinhout]

In de afgelopen 5 jaar hebben we onze houten producten doorontwikkeld tot een topproduct in de markt.  Mooie producten die een meerwaarde hebben in de markt verdienen een merknaam! Onze producten zullen aangeboden worden met de naam Reinhout.

Houten terrasoverkapping van Lariks/ Douglas hout

Wij bouwen onze Reinhout houten producten van lariks/ douglas hout. Vooral de lariksboom is de meestvoorkomende boom in Nederland en, net als de douglasboom hebben ze als voordeel dat ze bijna kaarsrecht groeien. Met de juiste machines zijn deze bomen uitermate geschikt om te gebruiken voor productie.

Waarom hebben jullie voor lariks/ douglas hout gekozen?

De nummer 1 reden waarom we deze houtsoorten gebruiken is de robuuste en natuurlijk uitstraling. Wij vinden het prachtig om mooie dingen te maken van hout en dat lukt uitermate goed met deze bomen. Onze producten kunnen onbehandeld blijven en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. De natuur doet zijn werk en zorgt voor de prachtige uitstraling van hout!

Daarbij is de prijs ten opzichte van eikenhout (wat overigens ook een pracht product is) een stuk gunstiger. Niet alleen het hout is voordeliger maar het is ook een stuk makkelijker te verwerken. Maar de nummer 1 reden blijft de uitstraling en sfeer!

Wat vind je op basis van deze foto’s van de uitstraling van de terrasoverkappingen? Misschien wil je nog wel meer inspiratie opdoen voor je terrasoverkapping of tuin. Daarom heb ik iets leuks voor je: mijn ebook over terrasoverkappingen, schuren en buitenverblijven. Download hem hier helemaal gratis.