arrow_drop_up arrow_drop_down
Stop de slakkenplaag met kopertape
8 juni 2017 

Stop de slakkenplaag met kopertape

In de categorie grootmoeders trucs hebben we een hele goede voor in de tuin gevonden. Als kleine jongen kwam ik vaak bij mijn oma en vond ik de koperen tape op haar bloempotten in de tuin heel mooi. Tijdens het pinksterweekend heb ik haar maar eens gevraagd waarom ze kopertape op haar bloempotten heeft.

Slakkenplaag

Bruine naaktslakken zijn een veel voorkomende plaag in iedere Nederlandse achtertuin. Ze laten een vies slijmerig spoor achter, dat moeilijk is weg te krijgen. Ook eten ze graag je planten en gewassen op. Hierdoor willen tuinbezitters graag van deze insluipers af en zijn er veel verschillende maatregelen gevonden, maar uit Brits onderzoek blijkt dat koper het beste wapen tegen de naaktslak is. Het is een stuk diervriendelijker dan het bekende ”slakkenhek” dat bestaat uit scherpe voorwerpen om je plant heen, waar de slak zich dodelijk aan kan verwonden.

Corrigerende tik

Bevestig de kopertape rondom een bloempot of het dikkere gedeelte van een steel of stam. Als de slak in contact komt met de tape, dan zal hij een lichte schok krijgen. Wees gerust, de slak zal hier niet aan overlijden, maar het zeker ook niet nog een keer proberen om van jouw mooie planten te snoepen. Om het de slak nog moeilijker te maken kan je inkepingen in de tape snijden en de randen iets naar buien buigen. Op deze manier moet de slak ook nog acrobatische capriolen uithalen om bij de sappige bladeren te komen.

De planten van mijn oma staan er al jaren mooi bij, dankzij haar trucje. Ga jij het ook proberen?

Voordat je dit blog wegklikt, heb ik een leuke tip voor je: blader eens door de Tuinideeën Gids en laat je inspireren. Download hier de gratis gids. 

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Ontvang ons inspiratie magazine nu tijdelijk gratis in de brievenbus!

Vraag gratis het Florum.nl inspiratie magazine aan en ga van daaruit aan de slag met het maken van nieuwe tuinplannen. Je kunt het magazine tijdelijk gratis aanvragen! Je vergoedt ons enkel de verkapping- en verzendkosten.