Stop de slakkenplaag met kopertape
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 juni 2017 

Stop de slakkenplaag met kopertape

In de categorie grootmoeders trucs hebben we een hele goede voor in de tuin gevonden. Als kleine jongen kwam ik vaak bij mijn oma en vond ik de koperen tape op haar bloempotten in de tuin heel mooi. Tijdens het pinksterweekend heb ik haar maar eens gevraagd waarom ze kopertape op haar bloempotten heeft.

Slakkenplaag

Bruine naaktslakken zijn een veel voorkomende plaag in iedere Nederlandse achtertuin. Ze laten een vies slijmerig spoor achter, dat moeilijk is weg te krijgen. Ook eten ze graag je planten en gewassen op. Hierdoor willen tuinbezitters graag van deze insluipers af en zijn er veel verschillende maatregelen gevonden, maar uit Brits onderzoek blijkt dat koper het beste wapen tegen de naaktslak is. Het is een stuk diervriendelijker dan het bekende ”slakkenhek” dat bestaat uit scherpe voorwerpen om je plant heen, waar de slak zich dodelijk aan kan verwonden.

Corrigerende tik

Bevestig de kopertape rondom een bloempot of het dikkere gedeelte van een steel of stam. Als de slak in contact komt met de tape, dan zal hij een lichte schok krijgen. Wees gerust, de slak zal hier niet aan overlijden, maar het zeker ook niet nog een keer proberen om van jouw mooie planten te snoepen. Om het de slak nog moeilijker te maken kan je inkepingen in de tape snijden en de randen iets naar buien buigen. Op deze manier moet de slak ook nog acrobatische capriolen uithalen om bij de sappige bladeren te komen.

De planten van mijn oma staan er al jaren mooi bij, dankzij haar trucje. Ga jij het ook proberen?

Reactie plaatsen