jacuzzi plaatsen stappenplan per soort

Jacuzzi plaatsen stappenplan

Jacuzzi's bieden luxe en ontspanning, maar ze vereisen ook een zekere mate van planning en voorbereiding. Het kiezen van het juiste model is slechts het begin van het proces; het plaatsen en installeren van de jacuzzi in je tuin of binnenruimte is even belangrijk. In dit artikel nemen we je mee door het proces van het installeren van verschillende soorten jacuzzi's, van opblaasbare modellen tot inbouw- en vrijstaande jacuzzi's.

een houten jacuzzi en bubbelbad met houten afwerking

Jacuzzi plaatsen, hoe pak je dit aan per type?

Hieronder vind je een overzicht met specifieke stappenplannen per type jacuzzi hoe je deze kunt gaan plaatsen.

Inbouw Jacuzzi plaatsen, een stappenplan

Een inbouw jacuzzi is een luxe toevoeging aan elke tuin of terras. Maar het installatieproces is complexer dan bij een opblaasbaar model. Dit proces vereist een goed doordacht plan en zorgvuldige voorbereiding. Hier zijn de belangrijkste stappen die je moet volgen:

 1. Bepaal de plaatsing van de jacuzzi: Dit is bijzonder belangrijk bij een inbouw jacuzzi, omdat je deze niet gemakkelijk kunt verplaatsen. Kies een locatie die zowel visueel aantrekkelijk is als functioneel. Zorg ervoor dat de plek toegankelijk is voor onderhoud en schoonmaak.
 2. Put graven: Graaf een put die voldoende groot is om de jacuzzi te huisvesten. Houd er rekening mee dat de put niet alleen groot genoeg moet zijn voor de jacuzzi zelf, maar dat er ook ruimte moet zijn voor de nodige grondvoorbereiding en toegang tot de jacuzzi. De put moet zo ontworpen zijn dat mensen gemakkelijk in en uit de jacuzzi kunnen klimmen.
 3. Grondvoorbereiding: Voordat je de jacuzzi installeert, moet je ervoor zorgen dat de grond voldoende gefundeerd is om het gewicht van de jacuzzi, het water en de mensen die ervan genieten, te dragen. Dit betekent meestal dat je een betonnen plaat of een soortgelijke structuur moet installeren om de jacuzzi te ondersteunen.
 4. Jacuzzi in de put plaatsen: Bij deze stap wordt de jacuzzi in één stuk met een kraan in de put geplaatst. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de kraan om de jacuzzi naar de put te brengen. Het is ook belangrijk om de jacuzzi zorgvuldig te positioneren om er zeker van te zijn dat deze perfect past en waterpas is.
 5. Stroom en watervoorziening aansluiten: Het is essentieel om vooraf te plannen waar de stroom- en watervoorziening vandaan zullen komen. Zorg ervoor dat deze niet te ver weg zijn en dat er zo min mogelijk obstakels zijn. Een professionele elektricien kan helpen om ervoor te zorgen dat de elektrische aansluitingen veilig zijn en aan de lokale bouwvoorschriften voldoen.
 6. Randafwerking: De afwerking rondom de jacuzzi is een essentieel aspect van het opbouwproces. Deze stap zorgt ervoor dat de jacuzzi strak in het tuinontwerp wordt geïntegreerd. De randafwerking kan bestaan uit tegels, hout, of een ander materiaal dat past bij het algehele ontwerp van je tuin.
 7. Jacuzzi vullen met water: Na de installatie is het tijd om de jacuzzi met water te vullen. Dit kan eenvoudig met een tuinslang. Vergeet niet dat het vullen van een jacuzzi enige tijd kan duren, afhankelijk van de grootte van de jacuzzi en de waterdruk.

Het installeren van een inbouw jacuzzi is een groot project, maar met zorgvuldige planning en aandacht voor detail, kan het resultaat een prachtige aanvulling zijn op je buitenruimte. Geniet van de luxe van je eigen ingebouwde spa-ervaring!Opblaasbare Jacuzzi plaatsen stappenplan

Opblaasbare jacuzzi's zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te installeren en relatief goedkope optie. Volg deze stappen voor een succesvolle installatie:

 1. Plaatsing: Zorg dat er een stopcontact in de buurt is, dat de ondergrond vlak en sterk genoeg is om het gewicht van de jacuzzi, het water en de mensen te dragen. Als je de jacuzzi onder bomen plaatst, houd er dan rekening mee dat er takken, bladeren en vogeluitwerpselen in het water kunnen vallen.
 2. Grondvoorbereiding: Naast het feit dat de ondergrond sterk genoeg moet zijn om het gewicht van de jacuzzi en zijn inhoud te dragen, kan een meegeleverd grondzeil extra bescherming en isolatie bieden.
 3. Opblazen: De meeste opblaasbare jacuzzi's kunnen worden opgeblazen met de bijgeleverde filterpomp, zodat je geen extra pomp hoeft aan te schaffen.
 4. Filterpomp aankoppelen: Koppel de filterpomp aan de luchtaanvoer en de water in- en uitvoer volgens de instructies van de fabrikant.
 5. Vullen met water: Vul de jacuzzi met water volgens de instructies van de fabrikant. Houd er rekening mee dat het vullen van een jacuzzi enige tijd kan duren, afhankelijk van de grootte en de waterdruk.


En daar heb je het, de basisprincipes om een opblaasbare jacuzzi met succes in je tuin te installeren. Met deze handleiding en je zorgvuldig geselecteerde locatie, ben je nu klaar om de sprong te wagen en je tuin te veranderen in je eigen privé spa. Zodra je jacuzzi gevuld en opgewarmd is, hoef je alleen nog maar in te stappen, achterover te leunen en te ontspannen.


Onthoud dat je bij het plaatsen van een jacuzzi, ook al is deze opblaasbaar, rekening moet houden met lokale regelgeving en veiligheidsvoorschriften. Het is altijd een goed idee om even te checken bij je gemeente of er specifieke voorschriften zijn die je moet volgen.


Met een beetje planning en aandacht voor detail, zal je nieuwe opblaasbare jacuzzi je vele uren van rust en ontspanning bieden. Het is een investering in je welzijn en vrije tijd, en de perfecte manier om te genieten van je tuin, ongeacht het seizoen. Dus ga je gang, vul die jacuzzi en dompel jezelf onder in een wereld van bubbel plezier. 


Geniet ervan!

Reactie plaatsen