7 Interieur Ideeën met de trend Greenery!
19 juni 2017 
6 min. leestijd

7 Interieur Ideeën met de trend Greenery!

Het is zomer, dit is ook te zien bij de trends van het interieur. De kleur groen is helemaal HOT deze zomer, dit in combinatie met tropische printen of juist helemaal naturel. Van wilde banenbomen print tot aan subtiele tinten in de kleur groen.

Verschillende stijlen zijn mogelijk en het is helemaal niet nodig om te beginnen met een wilde tropische groene print behang. Nee laat de behangspullen zeker nog in de kast liggen bij het zien van deze ideeën. Met schilderijen, kussentjes en decoratieaccessoires haal je de trend helemaal in huis!

’Wist je dat de kleur groen bijdraagt aan een vriendelijke en harmonieuze sfeer in huis’’

Kussens

Kleurrijke decoraties en kussentjes zijn een goed alternatief om je interieur een nieuwe look te geven! Lekker de hele zaterdag rondwandelen op een woonboulevard, op zoek naar mooie woonacessoirces zoals kussentjes of kussenslopen. Let wel op bij de aankoop van designerkussens, deze zijn wel erg uniek maar kijk ook of je deze gemakkelijk kunt wassen en strijken. Daarnaast een tip om niet dezelfde kussentjes of kussenslopen te kopen maar juist verschillende combinaties te maken die samen weer 1 geheel vormen.

Plantenmuur

Een muur met bakjes en kleine plantjes voegt net dat beetje extra toe in je woning. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van echte planten of voor het gemak ‘’nep’’ planten. Onderstaand een aantal voorbeelden van zo’n plantenmuur.

Zelf vind ik zo’n plantenmuur erg leuk voor in de woonkamer of in een gang, het geeft naar mijn mening toch een huiselijk gevoel en net dat extra sfeer. Je kunt alle kanten op met zo’n plantenmuur bijvoorbeeld een aantal bakjes met kruidenplantjes voor in de keuken. Zelf vind ik het erg lekker om gebruik te maken van verse kruiden tijdens het koken, bijvoorbeeld basicilicum, sali of rozemarijn.

Ook vind ik zo’n plantenmuur erg leuk om niet alleen planten maar ook bloemen in de bakjes te doen. Zelf houd ik ontzettend van verschillende kleuren dus zou ik ook bloemen kiezen met een violet, rode of gele kleur.

Voor liefhebbers van de moderne inrichting kun je deze trend ook heel leuk toepassen,  zie bovenstaand foto en onderstaand foto bij avondlicht.

http://freshome.com/2013/06/17/living-walls-how-they-can-improve-your-home-health/

Onderstaande video geeft je nog wat extra inspiratie om een groene wand te gaan gebruiken:

Canvas

Voor de mensen die liever een print aan de muur willen hangen in de vorm van een schilderij of een muur. Een wilde print op canvas zorgt ook voor dat tropisch gevoel in huis. Onderstaand een voorbeeldfoto van een print op canvas.

In diverse woonwinkels kun je zo’n trendy canvas kant-en-klaar kopen, maar als je net zoals ik leuke foto’s hebt van een tropische vakantie kun je deze foto’s gebruiken en afdrukken op canvas. Zo haal je echt het tropische gevoel in huis. Bij het afdrukken van foto’s naar canvas kun je de foto’s ook nog bewerken en voor het mooiste resultaat zorg dat de foto’s van goede kwaliteit.

https://ohmygoodies.eu/blogs/blog/39626177-tips-om-de-natuur-in-huis-te-halen

Meubels

Met de juiste kleurencombinaties kunnen groene meubels erg mooi zijn. Tegenwoordig zijn relaxstoelen wel in elke woning te vinden, deze zijn gemakkelijk aan te schaffen of te bekleden in de groene kleur! Durf je een bank te kiezen in de groene kleur dan raad ik aan om een bank te kiezen van een stoffen bekleding die gemakkelijk te onderhouden is. Een lederen bank van hoge kwaliteit kan ook erg mooi zijn. Bij zo’n lederen bank zou ik kiezen voor de kleur frisgoen, een donkere kleur komt vaak al iets zwaarder over in de woning en het materiaal leder is ook relatief zwaar.

Als je voor groene meubels kiest zorg dan dat de rest van de omgeving van de ruimte omgeven is met lichte aardetinten zoals bruin, cremekleurig, wit en grijs.

Onderstaand enkele voorbeeldfoto’s.

 

Meubels met print

Meubels met print zijn vaak te druk voor de woonkamer of slaapkamer maar voor een kinderkamer of loungeruimte ideaal. Durf te spelen met verschillende kleuren en printen. Wordt de kamer toch iets te druk dan raad ik aan om voor meubels te kiezen met bijvoorbeeld aardetinten zoals katoen, lichtbruin en beige.

Eetkamer

De eetkamer is een mooie ruimte om in te richten, er zijn verschillende stijlen eetkamerstoelen, elke stoel heeft een andere bekleding en is gemaakt van een ander soort materiaal. Vaak zie je plastic eetkamerstoelen het meest in een intereur. Voor een iets moderne maar toch klassieke uitstraling kunt u ook kiezen voor een lederen eetkamerstoel, maar ook hier geldt diverse variaties zijn mogelijk, zie onderstaand voorbeelden.

http://www.bocadolobo.com/en/news-and-events/wp-content/uploads/2016/12/dining-room-with-lime-green-chairs-black-white-wallpaper-pantone-greenery.png

Vloeren

Zelf zou ik niet zo snel voor een groen laminaat of tapijt kiezen maar voor echte waaghalzen is dit wellicht zeer geschikt. Mocht je kiezen voor de kleur groen, zou ik een lichte groentint kleur kiezen zoals op onderstaand foto te zien is. Zoals onderstaand foto zou ik bijvoorbeeld meubels kiezen met aardetinten zoals beige daarnaast zou ik kiezen voor een landelijke maar toch moderne en kleurrijke stijl. Dit zou zich uiten bij de keuze van gordijnen en een mooi schilderij boven de haard.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/6c/70/f4/6c70f4676d81b56cdea77eea3e247c5f.jpg

In plaats van een hele laminatenvloer kun je ook kiezen voor een kleed in de groene kleur. Dit is redelijk makkelijk te combineren en past bijna in elke woning, zie onderstaand foto.

Behang en Verf

Meestal bij het opnieuw inrichten van een ruimte, maakt een lik verf of een nieuw behang de woning toch net iets meer af. U kunt ervoor kiezen om de muur zelf te verven maar u kunt ook een schilder dit laten doen. Als je zelf de muur verft houd dan rekening dat je een goede dekkende verf uitkiest, daarnaast zul je op de muur 2-3 lagen aanbrengen dus zorg dat je genoeg Liter verf koopt. Voor behang, als je dit zelf niet zo goed kunt laat het aan de professional over. Bij het uitkiezen van het behang, kijk goed naar de kwaliteit van het behang. Zelf ben ik een liefhebber van muurverf en de kleur frisgroen maar qua behand zou ik kiezen voor een wilde print. Onderstaand afbeelding vind ik erg mooi, groen in combinatie met zwart.

woonaccessoires.nl/woontrends-2017/

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!