Eerste opnames FLORUM TV zijn van start
18 oktober 2017 
4 min. leestijd

Eerste opnames FLORUM TV zijn van start

Vandaag kunnen we jullie met trots vertellen dat we bezig zijn met iets super gaafs. We hebben al een tijdje plannen om ons eigen online ‘tv kanaal’ op te gaan zetten waar we ongelofelijk veel waarde en inspiratie willen geven over huis en tuin gerelateerde onderwerpen. Afgelopen maandag zijn we hiermee van start gegaan en heb ik, Peter Mecklenfeld mijn officiële camera debuut gemaakt.

Geen ervaring? En toch op video?

Zeker! Want we zijn niet van plan om een ‘perfect’ video kanaal op te zetten. Althans, het gaat ons niet zozeer om de perfectie van presentatie en opnames maar het gaat ons vooral om de inhoud en waarde die we onze bezoekers en kijkers willen meegeven.

We zien dat er in onze vakgebieden nog maar weinig tot geen inspiratievideo’s worden gepubliceerd die gebaseerd zijn op bewustwording en het geven van belangrijke inzichten waar mensen écht mee geholpen worden.

Daarnaast zijn we dat de interesse in het kijken van videobeelden enorm is toegenomen (onder andere door de introductie van Netflix en Videoland). Met Florum TV willen wij een inspiratiekanaal gaan oprichten waar je kennis, adviezen, tips en inspiratie kunt opdoen en deze kunt bekijken waar en wanneer je maar wilt.

De eerste serie van 6 afleveringen zullen gaan over het maken van tuinplannen. Peter Mecklenfeld verteld over zijn ervaringen en de methodes die hij dagelijks toepast bij het voorbereiden en ‘ontwerpen’ van tuinplannen. We zien nog veel te vaak dat er (onbewust) veel geld wordt uitgegeven aan onzinnige dingen en dat mensen zich totaal niet bewust zijn van bepaalde elementen en daardoor verkeerde keuzes maken. Daar willen we graag inspiratie en inzichten over geven zodat (jij bijvoorbeeld) deze dingen kunt voorkomen.

De video’s zullen een mix zijn van bewegende (voor) beelden en persoonlijke presentatie met tastbare tips en richtlijnen die puntsgewijs in beeld komen. Gewoon simpel en vooral doeltreffend.

Wat kun je in de toekomst verwachten?

De eerste afleveringen worden momenteel gemonteerd en we verwachten met een week of 3 de eerste aflevering te lanceren. In de komende periode staan er al gesprekken gepland en zijn we wekelijks aan het brainstormen over ideeën voor Florum TV. Deze onderwerpen staan al hoog op onze lijst:

 • Kennis, ervaring en tips
 • Expert interviews
 • Inspiratie interviews
 • Handige stappenplannen

Heb jij ideeën voor ons kanaal? Laat het ons weten in de reacties. Dat waarderen we enorm!

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

 • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

 • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

 • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

 • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

 • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

 • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

 • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

 • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

 • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

 • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!