Plantenbakken van metaal (Nieuw in Nederland!)
Tuinmeubels
Peter Mecklenfeld
Tuinmeubels
06/06/2019
5 min
1

Plantenbakken van metaal (Nieuw in Nederland!)

06/06/2019
5 min
1

Plantenbakken in de tuin zorgen voor extra sfeer en geven dimensie aan de tuin. We hebben er bijna allemaal wel 1 of een aantal in de tuin staan. Zelf heb ik gemerkt dat er behoorlijk veel verschil zit in kwaliteit en aanbod. Goedkoop bleek in veel gevallen dan ook niet het gewenste resultaat te geven op de middellange termijn. Dat is natuurlijk jammer van de investering als je de bakken een prominente plek geeft in de tuin. Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat niet iedereen het budget heeft om in het hogere segment te gaan winkelen

Maar wat nou als het ook anders kan?

Per toeval ben ik in contact gekomen met Michel en Akkie. Ze vertelden me over een nieuwe productlijn plantenbakken en verwante producten voor binnen en buiten. Onderscheidend aan hun verhaal was dat je zelf kunt bepalen in welke maatvoering en hoogte je de bakken opstelt. Dat wil dus zeggen dat je niet meer afhankelijk bent van standaard maatvoering en dat sprak me meteen aan. Ik heb ze daarom uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek zodat ze hun producten konden laten zien.

Na het zien van de plantenbakken was ik meteen verkocht. Een onderscheidend product dat veel meer mogelijkheden biedt dan de standaard maten. In een paar tellen monteer je elementen aan elkaar en kun je met stappen van 25 of 40 cm de bakken inrichten naar eigen wensen.

Er zijn ook extra modules waardoor je van hetzelfde product zelfs een waterschaal of zitbank kunt maken.

Ik ben met Michel en Akkie in gesprek gegaan om meer te weten te komen over de producten en het verhaal erachter. Hieronder lees je hoe ze eigenlijk per toeval in contact zijn gekomen met de Deense leverancier en welke producten ze inmiddels zelf importeren voor de Nederlandse en Belgische markt.

Plantenbakken van metaal  

‘’Het Deense merk Grönfeld, in 2016 opgericht door Anders en Kirstine Kahr Kvörning, staat voor no-nonsense met een eigen identiteit en geïnspireerd op Deense design tradities. Vanuit Jutland worden de Grönfeld planten- en tuinaccesoires ontworpen en lokaal ontwikkeld. Akkie en Michel uit het Friese Mantgum zijn op hun vakantie in Denemarken in aanraking gekomen met Grönfeld en zijn sinds kort exclusief dealer in Nederland.

Vorig jaar zomer ontmoetten wij Anders en Kirstine Kahr Kvörning tijdens een markt in het Deense havenstadje Dragör. Zij stonden op de markt met hun Grönfeld planten- en tuinaccessoires en in het bijzonder het Grönfeld plantenbaksysteem. Ontworpen en gemaakt met eerlijke en weerbestendige materialen door Anders en Kirstine zelf. Akkie was als interieurontwerper direct getroffen door de vorm en de vele mogelijkheden die met het plantenbaksysteem te creëren zijn en bleef even staan. En zo stond Kristine al bij ons, het begin van een innige samenwerking!

We zochten al enige tijd naar een nieuw, exclusief product uit Scandinavië om te importeren. Terug op de camping in Ulvshale keken wij terug op de ontmoeting en wisten we dat we dit exclusieve product uit Scandinavië hadden gevonden, sterker nog: Grönfeld bestond uit een serie planten- en tuinaccessoires! We hebben contact gezocht met Anders en Kirstine en een afspraak gemaakt voor een bezoek aan Grönfeld. De vakantieplanning werd omgezet, de tent werd ingepakt en al snel waren wij onderweg naar Jutland. In Jutland werden ideeën gedeeld en afspraken gemaakt; de samenwerking met Grönfeld was een feit!

Grönfeld: planten- en tuinaccessoires

Grönfeld heeft een ruime collectie met plantenbakken, wandbakken, trays en wandplanken. Naar goed Deens gebruik zijn ze multifunctioneel en zijn ze zowel binnen als buiten te gebruiken. De planten- en tuinaccessoires zijn gemaakt van plaatstaal wat na enige tijd een mooi roestige uitstraling krijgt, aluminium en gegalvaniseerd ijzer. Ze zijn weerbestendig en hebben een strakke en stoere uitstraling. Gecombineerd met leer (zoals de labels met het logo en de lerenbanden voor de muurtrays) zijn de producten ware eye catchers!

 

Grönfeld plantenbakken met kliksysteem

De plantenbakken zijn eenvoudig in elkaar te zetten door het unieke kliksysteem, waardoor er binnen no-time een plantenbak in de tuin staat. Bovendien zorgt dit kliksysteem en het lichte materiaal er ook voor dat de plantenbakken in lichte, platte pakketten verstuurd kunnen worden en eenvoudig meegenomen kunnen worden naar de achtertuin of naar het balkon.

De bakken zijn eenvoudig stapelbaar en te verlengen, waardoor naar eigen inzicht creaties te maken zijn. De plantenbakken kunnen direct op de grond geplaatst worden of bestel een bodemplaat met wielen om de bak eenvoudig te verplaatsen.

Verticaal tuinieren met Grönfeld

De GRO Wall is een plantenwand van Grönfeld voor verticaal tuinieren, ideaal voor op een balkon of in een kleine tuin. De plantenwand bestaat uit een basis van zwarte wandpanelen waar Grönfeld wandbakken aan gehangen kan worden. Hierdoor wordt binnen no-time een saaie muur omgezet naar een groene waterval van planten. De plantenwand is zowel voor binnen als buiten geschikt. Voor binnen is er een waterdichte inlay beschikbaar zodat het water niet uit de bakken loopt.

Meer tuininspiratie opdoen? Bekijk dan eens mijn Tuinideeën Gids waarin ik ideeën deel voor zowel grote als kleine tuinen. Download de gids hier helemaal gratis en laat je inspireren.

Tuinideeën

Reacties
Categorieën