10 populaire kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier
07 maart 2019 
3 min. leestijd

10 populaire kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier

Ben je op zoek naar tuinmeubelen en twijfel je om kunststof tuinmeubelen te gebruiken als meubilair? Weet dan dat je onwijs veel keuze hebt in gevarieerde kunststof tuinmeubelen. Ter inspiratie deel ik in deze blog 10 populaire kunststof tuinmeubelen die zorgen voor meer tuinplezier.

Kunststof tuinmeubelen worden gemaakt van polypropyleen (PP). Dit is een thermoplastisch polymeer. Dit klinkt wat ingewikkeld, maar het is niets anders dan een kunststof materiaal dat door verhitting zacht en vloeibaar wordt. Hierdoor wordt het mogelijk om te spuitgieten. De vloeistof wordt dan in vorm van één van de onderstaande voorbeelden gespoten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een matrijs. Dit is de vorm die bij het spuiten gebruikt wordt. Voor tuinmeubelen die bestaan uit meerdere componenten worden dus meerdere matrijzen gebruikt. Hierdoor wordt de productie daarvan kostbaarder en dat wordt uiteraard doorberekend in de kostprijs.

Voordelen van kunststof tuinmeubelen

Er zijn mensen die het helemaal niets vinden en er zijn mensen die niet anders willen. Ik heb het over kunststof tuinmeubelen. Kunststof tuinmeubels hebben diverse praktische voordelen. Als ik deze benoem zul je begrijpen waarom veel mensen kiezen voor kunststof als materiaal voor tuinmeubels.

Uiteraard is kunststof een materiaal dat lang mee gaat. Het is licht van gewicht en vaak relatief voordelig in aanschaf, zeker in vergelijking met andere materialen. Hierbij wil ik wel meegeven dat er veel kwaliteitsverschil wordt aangeboden in de diverse winkels. Het is wel aan te raden om hierop te letten. Het kunststof dat bij discounters wordt aangeboden is vaak van aanmerkelijk mindere kwaliteit dan de wat duurdere opties. Let dus op de prijs kwaliteitverhouding en bespaar niet op de verkeerde manier.

Overigens, ook kunststof meubels hebben de laatste jaren wel een mooie ontwikkeling doorgemaakt en zijn sterk verbeterd in kwaliteit. Denk aan een betere UV bescherming en het gebruik van meerdere componenten kunststof.

Kunststof is niet gevoelig voor slijtage maar hier wil ik wel een kanttekening bij maken. Als je de stoelen lang niet gebruikt (hiermee bedoel ik een winterperiode) kun je deze het beste binnen zetten of in een hoes stoppen als je géén ruimte hiervoor hebt.

Kunststof kan op den duur wel een beetje verkleuren door de invloeden van de zon. Daarnaast kan het materiaal een wat verouderde (ruwere) uitstraling hebben als het langdurig buiten staat.

Kunststof tuinmeubelen voor terras

Onderhouden van kunststof tuinmeubelen

Iemand die tegen je zegt dat kunststof onderhoudsvrij is, spreekt niet de waarheid. Dit bestaat immers niet. Een materiaal als kunststof heeft een kleine onderhoudsbehoefte maar helemaal niets eraan doen is niet goed.

Het is verstandig om je kunststof tuinmeubelen af en toe even goed schoon te maken. Dit kun je op een eenvoudige manier doen met een doek en een emmertje water met wat ouderwetse groene zeep daarin. Dit is vaak ruim voldoende om je tuinmeubels een frisse en mooie uitstraling te geven.

Het is niet verstandig om een hogedrukspuit, een harde borstel en sterke schuurmiddelen te gebruiken voor het onderhouden van kunststof tuinmeubels. Hierdoor ontstaan er kleine krasjes in je meubels. Deze lijken in eerste instantie onschuldig maar hier kan wel sneller vuil achter blijven hangen. Je zult je meubels dan steeds vaker moeten schoonmaken.

Als je echt zuinig bent op je tuinmeubels kun je er ook voor kiezen om deze eens per jaar in de was te zetten. Een eenvoudige autowas volstaat voor deze klus. Je geeft hiermee je kunststof tuinmeubels een optimale beschermlaag.

De 15 populairste tuinsets bij specialist Kees Smit

Tip! Zelf kom ik al jaren als vaste bezoeker en klant bij Kees Smit tuinmeubelen. Tal van klanten zijn via ons doorverwezen naar de prachtige webshop waar ze eigenlijk altijd slagen. Want vind je het bij Kees Smit niet? Dan is het er waarschijnlijk niet...

Bekijk bij de specialist wat de 15 meest populaire tuinsets zijn van dit moment:

tuinmeubelen

10 populaire kunststof tuinmeubelen voor meer tuinplezier

Zoals aangegeven zijn er zeer veel verschillende soorten kunststof tuinmeubelen verkrijgbaar die zorgen voor meer tuinplezier. Weet je wat de 10 meest populaire soorten zijn? Ontdek ze hieronder. Ik heb ze in een willekeurige volgorde gezet:

 • Tuinstoelen;
 • Tuintafels;
 • Lounge sets;
 • Opbergkasten;
 • Roltafels;
 • Partytenten;
 • Barstoelen;
 • Ligbanken;
 • Bijzettafels;

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende soorten kunststof tuinmeubelen te koop, maar dit is slechts een overzicht van de 10 meest populaire soorten. In mijn Tuinideeën Gids deel ik nog meer ideeën met onder andere tuinmeubelen. Download de gids hier gratis en laat je inspireren. 

Tuinideeën


Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

 • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

 • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

 • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

 • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

 • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

 • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

 • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

 • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

 • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

 • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!