Groene aanslag verwijderen met chloor

Groene aanslag verwijderen met chloor

Groene aanslag is een nachtmerrie voor de echte tuinliefhebber. Kun je groene aanslag verwijderen met chloor? Je zou het kunnen doen, maar dit is een zeer onverstandige keuze. Je zult hierdoor meer schade toebrengen aan je tuin dan dat je er goed aan doet. In dit artikel vertel ik je wat je het beste wél kunt doen.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag, we kennen het allemaal. Het is een verzamelnaam voor mossen en algen die een voedingsbodem vormen voor nog meer bacteriën, gisten, schimmels, dode wieren en ander vuil. Groene aanslag ontwikkelt zich gedurende de donkere en vochtige dagen in de herfst en winter op donkere en vochtige plekken.


Je kunt de aanslag dan ook op veel plaatsen terug vinden, op je houten schutting, op je kunststof tuinelementen maar ook op je betegelde of houten terras en zelfs op je tuinpad. Vooral dit laatste is vervelend. De aanslag geeft niet alleen een lelijke uitstraling, maar kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Groene aanslag is bij natte omstandigheden spekglad. Het is dus verstandig om hier wat aan te doen.

Hoe kun je groene aanslag verwijderen met chloor?

Voordat ik je alles ga vertellen over hoe je chloor kunt gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag wil ik je eerst attenderen op een ander zeer interessant artikel dat ik geschreven heb over groene aanslag. Hierin lees je alles over het ontstaan van groene aanslag, maar lees je ook interessante tips, adviezen én de oplossing om groene aanslag te verwijderen en te voorkomen.


Veel mensen kiezen voor een wat (in mijn ogen) onorthodoxe methode om groene aanslag te verwijderen, namelijk door chloor te gebruiken. Deze keuze is te verklaren. Chloor is immers voordelig in prijs, is makkelijk te verkrijgen en zal snel werken. Chloor kan je verdunnen in water en over de groene aanslag heen sprenkelen met een gieter. Als je dit laat drogen, kun je de groene aanslag wegvegen.


Groene aanslag verwijderen met chloor

Is het gebruik van chloor een goede keuze tegen groene aanslag?

Natuurlijk krijg je met chloor alles weg en schoon, maar dit is niet zo’n goede methode in een natuurlijke omgeving als je tuin. Chloor komt onvermijdelijk in het grondwater terecht en dit zal schadelijk zijn voor de volledige natuurlijke kringloop in je tuin. Zowel onder- als boven de grond leven zeer veel planten en dieren die afhankelijk van elkaar zijn. Deze flora en fauna kunnen absoluut niet tegen chloor.

Let op: chloor zal zich door het grondwater verspreiden over je gehele tuin en onherstelbare schade aanrichten.


Bovendien heeft chloor een sterk verkleurende werking en zal het ook je tegels en andere tuinelementen verbleken. Wat mij betreft is het gebruik van chloor absoluut geen goede keuze tegen groene aanslag. Je zult merken dat je veel meer schade aanricht dan andere middelen op een natuurlijke basis.

Het alternatief voor chloor bij het verwijderen van groene aanslag

Natuurlijk kan ik je ook een uitstekend alternatief voor chloor adviseren als je groene aanslag gaat verwijderen. Ik zou kiezen voor een biologisch product dat op een natuurlijke basis is samengesteld, zodat je wél het effect hebt, maar niet de schadelijke gevolgen. Dit product zorgt ervoor dat je met een minimale inspanning al binnen één dag het gewenste resultaat bereikt, zonder dat het schade toebrengt aan de omgeving.

Bekijk dit biologische middel om 
groene aanslag te bestrijden >>>


Marie
Door

Marie

op 30 Sep 2020

Wij hebben ook last van groene aanslag. Niet alleen in onze tuin, maar soms ook in het zwembad. Wellicht moet ik andere onderhoudsproducten gaan gebruiken. Ik ga de opties onderzoeken in ieder geval!

Vincent Rondwijk
Softwashers.nl
Door

Softwashers.nl

op 02 Jan 2022

Dat hier wordt gesteld dat het gebruik van chloor schadelijk is is niet helemaal waar. De werkbare stof in bleek is hypochlorite. Deze stof is in zuivere vorm schadelijk inderdaad maar het wordt alleen verkocht gemengd met zuiver water. In de meest pure vorm verkrijgbaar zit er 15% chloor in het water. Dit zal nog verder verdund moeten worden om groen aanslag aan te pakken. Wilt u meer weten, bekijk dan even onze website softwashers.nl

Reactie plaatsen