Groene aanslag verwijderen met een middel van de Action

Als het voorjaarszonnetje opkomt, is dit voor veel mensen hét signaal om de tuin klaar te maken en groene aanslag te verwijderen. Je kunt groene aanslag verwijderen met een middel van de Action, maar de vraag is wél of dit een verstandige keuze is en of je jezelf hiermee echt helpt, of juist niet. Is goedkoop in dit geval duurkoop?

Wat verstaan we onder groene aanslag?

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die zich in de donkere- vochtige dagen ontwikkelen in je tuin. Dit is eenvoudig te verklaren. Groene aanslag houdt vocht vast en kan zich uitstekend ontwikkelen in de herfst en winter. Hierdoor zul je ieder jaar weer de strijd aan moeten gaan in het voorjaar tegen dit groene gevaar.

Een groen gevaar is het zeker, groene aanslag kan een voedingsbodem vormen voor nog meer bacteriën, gisten, schimmels, dode wieren en ander vuil. Hierdoor is het belangrijk om groene aanslag ieder jaar te verwijderen en hier zeker even aandacht aan te besteden.

Daarnaast zorgt groene aanslag voor een lelijke uitstraling van je tuin. De tuin ziet er dan onverzorgd uit. Dit komt omdat groene aanslag ieder materiaal kan aantasten. Je vindt groene aanslag op onder andere hout, tegels, koper, kunststof of beton. Hierdoor kan groene aanslag ook gevaarlijk zijn. Als groene aanslag immers nat is, kan het spekglad worden en valpartijen veroorzaken.Mogelijkheden voor het verwijderen van groene aanslag

  • Kookwater van aardappels gebruiken;
  • Chloor, wasmiddel of azijn;
  • Middelen van Action;
  • Biologische middelen.

Als we dit lijstje bekijken, kunnen we concluderen dat er slechts één goede optie is. Het zal je niet verbazen dat dit de laatste optie is, de biologische middelen. Kookwater van aardappels is zeker geen slechte optie, maar vaak heb je niet de beschikking over voldoende kookwater om het gewenste resultaat te krijgen.

Let op: Chloor, wasmiddel of azijn zijn chemische producten. Zoals je zult begrijpen gaat dat niet samen met de natuur. Het kan niet alleen blijvende schade veroorzaken aan de flora en fauna maar ook je tuinelementen beschadigen.Groene aanslag verwijderen met een middel van de Action?

De vraag is of je moet kiezen om groene aanslag te verwijderen met een middel van Action. Het voordeel is dat dit middel een snel resultaat geeft, natuurlijk zeer voordelig is en goed te verkrijgen is, maar is dit een juiste keuze?

Het antwoord is nee, ook de groene aanslag reiniger die te koop is bij winkels als Action, Kruidvat en andere discounters zijn producten die op samengesteld zijn uit chemische stoffen en de natuur schade kunnen toebrengen. Deze middelen zijn dus géén goede middelen om te gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag in je tuin.

Alternatief voor groene aanslag verwijderaar van de Action

Er zijn voldoende uitstekende alternatieven voor de chemische groene aanslag verwijderaars zoals de Action verkoopt. Een groene aanslag verwijderaar van Floramix zorgt ervoor dat je met een minimale inspanning al na één dag het gewenste resultaat kan realiseren. Hierbij zal je tuin geen blijvende schade oplopen. Dit is dus een uitstekende oplossing voor de producten en methodes die minder of helemaal niet milieuvriendelijk zijn.
Zie hier de biologische oplossing om groene aanslag van algen aan te pakken waarbij ze vanzelf wegtrekken binnen 1-3 dagen onder de juiste weersomstandigheden.


>>> Bekijk deze biologische oplossing (super handig en effectief) op deze pagina

Zet de hogedrukspuit maar op marktplaats…

Althans, als je van plan bent om hem te gebruiken voor het schoonmaken van je terras of sierbestrating.

Deze periode is een paradijs voor algen. Het gevolg hiervan is dat overal groene aanslag optreedt, wat kan leiden tot onveilige situaties. Bovendien hebben wij als opgeruimd volk een behoorlijke afkeer tegen dit soort vervuiling.

Schoonmaken kan echt een stuk simpeler dan je waarschijnlijk hebt gedaan. 

Ontdek Floramix en als je overtuigd bent heb ik een kortingscode voor je waarmee je 15% korting krijg op je volledige bestelling.
Sharon
Door

Sharon

op 05 May 2020

Ik heb net het middel gebruikt voor mijn tuintegels. Het werkt perfect en ik kreeg er minder jeuk van dan van dit artikel.

Peter Mecklenfeld
Door

Peter Mecklenfeld

op 06 May 2020

Hallo Sharon, er staat ook niet dat het middel niet werkt. We informeren enkel over de mogelijke gevolgen van chemische middelen zodat mensen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Franklin
Door

Franklin

op 11 May 2018

Medio april 2018 is ook duidelijk geworden dat het middel van action zeer gevaarlijk is voor honden en vooral katten. Katten gaan erin rollen en likken daarna hun vacht of pootjesschoon, daarna verbrandt dan hun tong en in het ergste geval moet de kat worden afgemaakt. Dan wordt €1,46 dus al gauw €146 plus een boel dieren- en baasjesleed . . . Je hebt zelf geen invloed op waar je buren het spul toepassen en je kunt niet kiezen waar je kat komt. Het action-spul is dusdanig geconcentreerd dat het levensgevaarlijk is bij inname door dier of mens.

Ronald
Door

Ronald

op 17 Dec 2021

je heb wel invloed waart je kat komt, net zoals een hond bij je houden?

Jm Arends
Door

Jm Arends

op 05 Feb 2023

Dit ben ik met je eens .

Ron
Door

Ron

op 30 Jan 2022

Floramix is een product van Mecklenfeld zelf. Handig om in zoveel mogelijk blogs net te doen of je een objectieve vergelijking doet en vervolgens jezelf te laten 'winnen' als beste oplossing, ZONDER te vertellen dat je het zelf op de markt brengt.....

Berthus Billnhaet
Door

Berthus Billnhaet

op 01 Mar 2023

Greenboots aanslagreiniger van Action is geweldig! Alle groene aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of voor de schrijver van dit artikel: voor de groene aanslag op je tanden! Joe joe!!

Yvonne Jansen
Door

Yvonne Jansen

op 22 Mar 2023

Alleen gaan katten er dood aan. Brandwonden op de voetkussens, brandwonden in bekje en slokdarm. Dat doet het middel van de Action en HG. En wanneer je dat niet uitmaakt, neem er dan zelf even een flinke slok van. Joe Joe

Danielle
Door

Danielle

op 08 Apr 2024

Moet je de kat maar binnen houden, ik vraag niet om jou huisdier in me Tuin

Daniella
Door

Daniella

op 08 May 2023

@Berthus, hoe werkt het? Moet je hard boenen, of gaat het vanzelf weg?

Reactie plaatsen