Groene aanslag verwijderen met HG algenreiniger

Het verwijderen van groene aanslag is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je tuin in het voorjaar. Eén van de manieren is de groene aanslag verwijderen met een HG algenreiniger. Maar wat is de beste en effectiefste methode is voor het verwijderen van groene aanslag. Is het wel verstandig om groene aanslag te verwijderen met HG algenreiniger? In dit artikel lees je hier alles over.

De strijd met groene aanslag is een jaarlijks terugkerend gevecht met de elementen uit de natuur. Naast het verwijderen van groene aanslag kun je er bijna niets tegen doen. Je kunt echter wél maatregelen nemen om groene aanslag zoveel mogelijk te voorkomen. 

Waarom komt groene aanslag steeds terug?

Groene aanslag is een verzameling van algen en mossen die zich uitstekend kunnen ontwikkelen in donkere en vochtige omstandigheden. Het zal je dan ook niet verbazen dat de herfst en winterperiode een uitstekende tijd is voor deze aanslag. Het vervelende is dat groene aanslag zich op ieder materiaal kan hechten. Zowel op je stenen erfafscheiding, je kunststof stoelen, je mooie koperen tuin decoratie elementen als je houten vlonders van je terras kan groene aanslag ontstaan.

Dit geeft niet alleen een lelijke uitstraling, maar kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Groene aanslag die nat is, is immers zeer glad. Je kunt er zo over uitglijden en je lelijk bezeren. Het is dus belangrijk om hier wat aan te doen in het voorjaar, voordat je in je tuin kunt genieten van het mooie weer. De vraag is echter wat je kunt doen aan groene aanslag.Hoe kan ik groene aanslag verwijderen?

Er zijn diverse mogelijkheden om groene aanslag te verwijderen. Niet alle mogelijkheden zijn even effectief en niet alle mogelijkheden zijn goed voor het milieu. Ik zal wat voorbeelden geven hoe je groene aanslag zou kunnen verwijderen:

  • Chloor, wasmiddel of azijn;
  • Bestrijdingsmiddelen van HG;
  • Kookwater van aardappels gebruiken;
  • Biologische middelen.

Als je dit rijtje ziet, kun je heel duidelijk onderscheid maken tussen de bovenste twee oplossingen en de onderste twee oplossingen. Zowel chloor, wasmiddel, azijn als de bestrijdingsmiddelen van HG zijn producten die op een chemische basis zijn gemaakt.

Groene aanslag verwijderen met HG algenreiniger?

De producten van HG hebben een uitstekend imago, maar zijn niet op biologische basis samengesteld. Ik kan je aanraden om je daarom af te vragen of je bewust voor biologische middelen wil kiezen, of dat je liever chemische middelen wil gebruiken. Biologische middelen zorgen ervoor dat de groene aanslag verwijderd wordt, maar dat er geen schadelijke stoffen in je tuin verspreid worden.Alternatief voor de HG Algenreiniger

Ik zou je een uitstekend alternatief willen aanraden als alternatief voor de HG allesreiniger. Dit is de groene aanslagreiniger van Floramix. Met dit middel zul je met een minimale inspanning al binnen één dag het gewenste resultaat kunnen realiseren zonder dat je het milieu blijvende schade toebrengt. Jij wilt toch ook het beste voor je tuin en echt kunnen genieten van een privé paradijsje? Ik zou het wel weten als ik jou was.>>> Bekijk onze tijdelijke aanbieding via deze link

Biologisch algen verwijderen (tip!)

We willen graag dat alles er netjes uitziet. Niet voor niets staat steevast bovenaan het wensenlijstje van mijn klanten altijd dat ze graag een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Letterlijk vertaald betekent het dat ze ervan willen genieten en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud.

Het is zoals de bekende 80-20 regel. Als je 80% van de tijd kunt genieten van de tuin dan neem je voor lief dat je 20% besteed aan het onderhoud.

Als dit andersom zou zijn is er iets aan de hand…

Ik noem heel bewust onderhoudsarme tuinen want onderhoudsvrij bestaat simpelweg niet. Om het onderhoud tot een minimum te beperken zijn er slimme oplossingen nodig.

Groene aanslag op verhardingen behoort tot een van de grootste ergernissen in de tuin. De traditionele manieren om schoon te maken vergen enorm veel tijd en zijn vaak ook niet bevorderlijk. Het is uit den boze om sierbestrating schoon te maken met een hogedrukspuit. Wat veel mensen niet weten is dat je het hiermee alleen maar erger maakt. Naast dat het een hoop tijd kost en extra ‘gesmeer’ oplevert tast het de toplaag van je bestrating of vlonder aan met als gevolg dat algen zich nog makkelijker vastzetten, en dus sneller terugkeren.Chemisch versus biologisch 

Een ander voorbeeld waar ik persoonlijk fel op tegen ben is het schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen. Het zijn oplossingen die zeker goed werken op het eerste gezicht, want je krijgt je oppervlakte er goed mee schoon. Waar veel mensen geen rekening mee houden is het gevolg van chemische middelen. Een chemische reactie op een poreuze ondergrond zoals betonnen sierbestrating of een houten vlonder kan zorgen voor onherstelbare vlekvorming. Daarnaast heeft het een groot negatief effect op het bodemleven, met als gevolg dat bomen, planten en gazons hieronder sterk te lijden hebben.

Heb je hier geen problemen mee? Dan heeft het geen zin om deze pagina te bekijken maar zou je graag willen weten hoe je dit anders aan kunt pakken op een nog eenvoudiger aanpakken zonder deze nare gevolgen? Dan weet ik zeker dat het de moeite waard is om even je aandacht erbij te houden…

Ontdek mijn oplossing waarmee je groene aanslag vanzelf laat verdwijnen in slechts een mum van tijd.


>>> Klik op deze link en profiteer van onze tijdelijke actie!Reactie plaatsen