Groene aanslag verwijderen met HG algenreiniger

Groene aanslag verwijderen met HG algenreiniger

Het verwijderen van groene aanslag is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je tuin in het voorjaar. Eén van de manieren is de groene aanslag verwijderen met een HG algenreiniger. Maar wat is de beste en effectiefste methode is voor het verwijderen van groene aanslag. Is het wel verstandig om groene aanslag te verwijderen met HG algenreiniger? In dit artikel lees je hier alles over.


De strijd met groene aanslag is een jaarlijks terugkerend gevecht met de elementen uit de natuur. Naast het verwijderen van groene aanslag kun je er bijna niets tegen doen. Je kunt echter wél maatregelen nemen om groene aanslag zoveel mogelijk te voorkomen. Welke dat zijn, kun je ontdekken in een uitgebreid artikel wat ik eerder over groene aanslag geschreven heb. Hierin lees je alles over het ontstaan van groene aanslag, maar lees je ook interessante tips, adviezen én de oplossing om groene aanslag te verwijderen en te voorkomen.

Waarom komt groene aanslag steeds terug?

Groene aanslag is een verzameling van algen en mossen die zich uitstekend kunnen ontwikkelen in donkere en vochtige omstandigheden. Het zal je dan ook niet verbazen dat de herfst en winterperiode een uitstekende tijd is voor deze aanslag. Het vervelende is dat groene aanslag zich op ieder materiaal kan hechten. Zowel op je stenen erfafscheiding, je kunststof stoelen, je mooie koperen tuin decoratie elementen als je houten vlonders van je terras kan groene aanslag ontstaan.

Dit geeft niet alleen een lelijke uitstraling, maar kan ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Groene aanslag die nat is, is immers zeer glad. Je kunt er zo over uitglijden en je lelijk bezeren. Het is dus belangrijk om hier wat aan te doen in het voorjaar, voordat je in je tuin kunt genieten van het mooie weer. De vraag is echter wat je kunt doen aan groene aanslag.


groene aanslag verwijderen

Hoe kan ik groene aanslag verwijderen?

Er zijn diverse mogelijkheden om groene aanslag te verwijderen. Niet alle mogelijkheden zijn even effectief en niet alle mogelijkheden zijn goed voor het milieu. Ik zal wat voorbeelden geven hoe je groene aanslag zou kunnen verwijderen:

  • Chloor, wasmiddel of azijn;
  • Bestrijdingsmiddelen van HG;
  • Kookwater van aardappels gebruiken;
  • Biologische middelen.

Als je dit rijtje ziet, kun je heel duidelijk onderscheid maken tussen de bovenste twee oplossingen en de onderste twee oplossingen. Zowel chloor, wasmiddel, azijn als de bestrijdingsmiddelen van HG zijn producten die op een chemische basis zijn gemaakt.

Groene aanslag verwijderen met HG algenreiniger?

De producten van HG hebben een uitstekend imago, maar zijn niet op biologische basis samengesteld. Ik kan je aanraden om je daarom af te vragen of je bewust voor biologische middelen wil kiezen, of dat je liever chemische middelen wil gebruiken. Biologische middelen zorgen ervoor dat de groene aanslag verwijderd wordt, maar dat er geen schadelijke stoffen in je tuin verspreid worden.

Alternatief voor de HG Algenreiniger

Ik zou je een uitstekend alternatief willen adviseren als alternatief voor de HG allesreiniger. Dit is de groene aanslagreiniger van Floramix. Met dit middel zul je met een minimale inspanning al binnen één dag het gewenste resultaat kunnen realiseren zonder dat je het milieu blijvende schade toebrengt. Jij wilt toch ook het beste voor je tuin en echt kunnen genieten van een jouw privé paradijsje? Ik zou het wel weten als ik jou was.

Bekijk dit biologische middel om 
groene aanslag te bestrijden >>>


Reactie plaatsen