Groene aanslag verwijderen met soda

Iedere tuinliefhebber weet dat het voorjaar dé tijd is om groene aanslag te verwijderen. Kun je groene aanslag verwijderen met soda? Het is een optie, maar zeker niet de beste optie. Het zal meer schade veroorzaken dan voldoening dat je tuin (even) aanslagvrij is.

Groene aanslag is een verzamelnaam voor mossen en algen die zich gedurende de donkere- en vochtige dagen in een jaar ontwikkelen. Je ziet de aanslag op donkere- en vochtige plaatsen. De tuin ziet er hierdoor niet alleen onverzorgd en viezig uit, maar kan ook spekglad zijn en lelijke ongelukken veroorzaken. Het is zeker aan te raden om er wat aan te doen, maar wat?

Hoe gebruik je soda om groene aanslag te verwijderen?

Als je ervoor kiest om soda te gebruiken om groene aanslag te verwijderen ga je als volgt te werk: Los 2 kg soda op in een emmer met 10 liter water. Giet dit over de aangeslagen tegels en laat dit twee dagen intrekken. Je zult merken dat in de loop van de tijd een witte gloed over de tegels gaat ontstaan. Je kunt na deze twee dagen de soda en de groene aanslag makkelijk wegborstelen. Er zijn mensen die de soda nog dezelfde dag weghalen, maar dan heb je minder effect. In plaats van soda wordt er ook veel gekozen voor wasmiddel zoals Biotex of groene zeep. Het is echter wél de vraag of deze creatieve oplossingen wel zulke goede keuzes zijn om groene aanslag te bestrijden.Waarom je beter geen soda kunt gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag

Soda zorgt voor een snelle werking, is goedkoop en is veelvuldig te verkrijgen, maar je moet jezelf wél even goed afvragen of dit nu de juiste oplossing voor het verwijderen van groene aanslag is. Ik ben van mening dat je dit veel beter op een andere manier kunt doen. Ik zal je ook uitleggen waarom je beter geen soda kunt gebruiken voor het verwijderen van groene aanslag:

  • Soda is schadelijk voor bomen, planten en gazon;
  • Soda werkt niet langdurig;
  • Het is een arbeidsintensieve methode om de aanslag weg te krijgen;
  • Het duurt lang voordat je echt resultaat ziet.

Laat ik even de punten met je doorlopen. Soda is eigenlijk niets anders dat een vrij agressief schoonmaakmiddel. Chemische middelen en de natuur gaan absoluut niet samen. Je tuin is een aaneenschakeling van natuurlijke processen die met elkaar samenhangen. Als je dit gaat beïnvloeden door een chemisch goedje in je bodem te laten trekken, zal dit de omliggende planten, borders en graszoden zeker beschadigen. Daarnaast zullen de dieren die onder de grond leven ook niet blij zijn met deze chemische douche.

Let op: Je kunt door soda plant- en diersterfte veroorzaken en indirect de uitstraling van je tuin blijvend beïnvloeden.

Daarnaast is het gebruik van soda een zeer tijdelijke oplossing. Je zult door het gebruik vrijwel zeker van je groene aanslag af zijn, maar deze groene aanslag is vrijwel zeker ook weer snel terug in je tuin. Soda heeft in dit geval maar een relatief kortdurende werking. Daarbij duurt het ook betrekkelijk lang voordat je echt resultaat ziet. Het kost je niet alleen twee dagen om de groene aanslag te verwijderen, maar je moet flink boenen om dit te realiseren. Dit is zeker het geval als je er voor kiest om de soda minder lang te laten liggen.

Zie hieronder een afbeelding met groene aanslag op tegels en het resultaat (met Floramix) na 3 dagen eronder:
Groene aanslag verwijderen met soda?

Als je mij vraag of je groene aanslag moet verwijderen met soda, zal ik je het absoluut afraden. Ik kan je namelijk een andere oplossing adviseren waarmee je al na één dag het gewenste resultaat zult hebben, zonder al te veel inspanning. 

Hiervoor kun je een algenreiniger van Floramix gebruiken die op een natuurlijke basis is samengesteld. Deze reiniger is niet schadelijk voor je flora en fauna, maar wel langdurig effectief tegen groene aanslag. Eerlijk en duurzaam dus.

Wist jij dat het schoonmaken van je bestrating met een hogedrukspuit eigenlijk helemaal geen goed idee is? Met hoge druk tast je de toplaag van de steen aan met als gevolg dat vervuiling sneller terugkeert. Het is bovendien een tijdrovende klus waarbij je meteen alles moet schoonmaken want modder en vervuiling komt overal terecht als je werkt met een hogedrukspuit.

Als je deze behandeling afweegt tegenover de Floramix buitenaanslagreiniger komt de titel toch aardig dichtbij. Want met deze methode hoef je het product alleen maar aan te brengen waarna de groene aanslag vanzelf wegtrekt.

Ideaal toch?

De Floramix buitenaanslagreiniger is een 100% biologisch en natuurvriendelijk middel gebaseerd op natuurlijke enzymen. Deze enzymen bestaan uit eiwitten die 80 keer sterker zijn dan bijvoorbeeld chloor. Zodra je het product hebt aangebracht treed het al in werking na 0,0003 seconden en zie je al resultaat na 1-3 dagen.

Benieuwd naar de mogelijkheden en varianten die wij aanbieden?Het algenseizoen is weer begonnen (periode oktober - maart/ april)...

Ik weet niet of het bij jou ook al het geval is maar hier komen de algen weer tevoorschijn. Groene aanslag op je bestrating of vlonder wat ervoor zorgt dat het er smerig uitziet en gevaarlijke situaties veroorzaakt omdat algen glad zijn en er dus ongelukken kunnen gebeuren.

Mijn advies is om nu in actie te komen en de oppervlaktes waar algen op zitten te behandelen zodat de groene aanslag verdwijnt.

Ontdek Floramix buitenaanslagreiniger hoe je algen kunt laten verdwijnen zonder hogedrukspuit. Je hoeft enkel de bestrating in te spuiten waarna de groene aanslag vanzelf wegtrekt.


>>> Bekijk onze aanbiedingen op deze pagina en ontdek onze biologische producten voor jouw tuin!Reactie plaatsen