Voordelen van een bedrijfstuin (imago verhogend!)
Tuinideeën
Peter Mecklenfeld
Tuinideeën
02/08/2015
2 min
0

Voordelen van een bedrijfstuin (imago verhogend!)

02/08/2015
2 min
0

De voordelen van een bedrijfstuin…

Heb je jezelf als ondernemer al eens de vraag gesteld hoe (potentiële) klanten het ervaren als ze voor je bedrijfspand parkeren en naar de entree lopen? In veel gevallen ziet men niets anders dan een grote grijze vlakte met allemaal klinkers en in het uiterste geval een klein groenperkje.

Wij zijn er van overtuigd dat de entree van het bedrijf, ofwel het eerste aanzicht sterk invloed heeft op het imago. Deze indruk zal de klant een bepaald gevoel geven. Een gevoel die je eigenlijk zelf in de hand hebt.

Als ondernemer wil je graag dat je klant een goed gevoel heeft bij jou bedrijf. Hij of zei moet zich prettig en vertrouwd voelen in de bedrijfsomgeving. Dat kan alleen maar positief uitpakken in de samenwerking! Wil je alvast wat inspiratie opdoen? In mijn gratis tuininspiratiepakket deel ik allerlei tuinontwerpen. Download het pakket hier helemaal gratis.


Bedrijfstuin aan laten leggen door de vakman!

De belangrijkste reden om te kiezen voor een groen aanzicht hebben we hierboven al genoemd. Je wilt de klant alvast het gevoel geven dat ze bij het juiste adres zijn. Beleving is waar het om draait en daar kun je heel goed op inspelen met een mooie sfeervolle entree.

Moet ik dan van mijn hele terrein een tuin maken?

Absoluut niet! Integendeel zelfs. Je bedrijventerrein heeft veelal praktische doeleinden voor laden/ lossen, voorraad en parkeren. Het gaat er juist om dat je iets doet met de entree, misschien beter gezegd de ‘voortuin’.

Door de entree fris aan te kleden met mooie materialen en levend groen creëer je een sfeervolle omgeving voor de bezoeker. Omdat je maar een klein gedeelte van het terrein inricht als tuin heb je focus op de entree. Je stuurt de bezoeker als het ware naar de ingang van het bedrijf.

Een hartelijk en groen ontvangst!

Bedrijfstuin draagt bij aan het imago van de ondermening.  

Heeft een bedrijfstuin nog meer voordelen?

De nummer 1 reden om een bedrijfstuin aan te leggen hebben we hierboven genoemd. Maar er zijn meer argumenten om groen toe te gaan passen op je bedrijventerrein. Hieronder een opsomming:

  • Je hebt niet de (financiële) mogelijkheid om het hele terrein te verharden. Een goede oplossing is om een super strak gazon aan te leggen. Zorg ervoor dat het gazon er super strak bij ligt want het is je eerste aanzicht! Wil je later uitbreiden met verhardingen dan kun je dit gemakkelijk doen.
  • Een steeds groter probleem op bedrijventerreinen is het hemelwater. Hoe vaak zie je niet dat grote delen van een terrein onder water staan omdat het hemelwater geen kant op kan. Door het aanleggen van een groene strook met daarin een ‘wadi’ ga je op een hele creatieve manier om met het probleem. Voordeel van het voordeel is dat je ook nog eens kunt besparen op straatkolken en ondergronds riool!
  • Het is bewezen dat je beter ontspant en tot rust komt in een levende en groene omgeving. Creëer voor je medewerkers een ruimte waar ze tijdens hun pauze even rust kunnen pakken en ontspannen in een sfeervolle omgeving. Zeker weten dat het ten goede komt van de prestaties op de werkvloer!

We komen graag bij je langs om van gedachte te wisselen over een groene bedrijfsomgeving! We willen niet alleen graag een mooie bedrijfstuin aanleggen maar we zien in de toekomst graag dat de bedrijventerreinen een groene uitstraling krijgen!

Klik hier om een vrijblijvende afspraak met ons te maken.

Wil je graag inspiratie opdoen voor je bedrijfstuin? In mijn gratis tuininspiratiepakket vind je allerlei voorbeeldtuinen die je kunnen helpen. Download hem hier helemaal gratis.


Reacties
Categorieën