Voordelen van een bedrijfstuin (imago verhogend!)
08 februari 2015 
2 min. leestijd

Voordelen van een bedrijfstuin (imago verhogend!)

De voordelen van een bedrijfstuin…

Heb je jezelf als ondernemer al eens de vraag gesteld hoe (potentiële) klanten het ervaren als ze voor je bedrijfspand parkeren en naar de entree lopen? In veel gevallen ziet men niets anders dan een grote grijze vlakte met allemaal klinkers en in het uiterste geval een klein groenperkje.

Wij zijn er van overtuigd dat de entree van het bedrijf, ofwel het eerste aanzicht sterk invloed heeft op het imago. Deze indruk zal de klant een bepaald gevoel geven. Een gevoel die je eigenlijk zelf in de hand hebt.

Als ondernemer wil je graag dat je klant een goed gevoel heeft bij jou bedrijf. Hij of zei moet zich prettig en vertrouwd voelen in de bedrijfsomgeving. Dat kan alleen maar positief uitpakken in de samenwerking! Wil je alvast wat inspiratie opdoen? In mijn gratis tuininspiratiepakket deel ik allerlei tuinontwerpen. Download het pakket hier helemaal gratis.


Bedrijfstuin aan laten leggen door de vakman!

De belangrijkste reden om te kiezen voor een groen aanzicht hebben we hierboven al genoemd. Je wilt de klant alvast het gevoel geven dat ze bij het juiste adres zijn. Beleving is waar het om draait en daar kun je heel goed op inspelen met een mooie sfeervolle entree.

Moet ik dan van mijn hele terrein een tuin maken?

Absoluut niet! Integendeel zelfs. Je bedrijventerrein heeft veelal praktische doeleinden voor laden/ lossen, voorraad en parkeren. Het gaat er juist om dat je iets doet met de entree, misschien beter gezegd de ‘voortuin’.

Door de entree fris aan te kleden met mooie materialen en levend groen creëer je een sfeervolle omgeving voor de bezoeker. Omdat je maar een klein gedeelte van het terrein inricht als tuin heb je focus op de entree. Je stuurt de bezoeker als het ware naar de ingang van het bedrijf.

Een hartelijk en groen ontvangst!

Bedrijfstuin draagt bij aan het imago van de ondermening.  

Heeft een bedrijfstuin nog meer voordelen?

De nummer 1 reden om een bedrijfstuin aan te leggen hebben we hierboven genoemd. Maar er zijn meer argumenten om groen toe te gaan passen op je bedrijventerrein. Hieronder een opsomming:

 • Je hebt niet de (financiële) mogelijkheid om het hele terrein te verharden. Een goede oplossing is om een super strak gazon aan te leggen. Zorg ervoor dat het gazon er super strak bij ligt want het is je eerste aanzicht! Wil je later uitbreiden met verhardingen dan kun je dit gemakkelijk doen.
 • Een steeds groter probleem op bedrijventerreinen is het hemelwater. Hoe vaak zie je niet dat grote delen van een terrein onder water staan omdat het hemelwater geen kant op kan. Door het aanleggen van een groene strook met daarin een ‘wadi’ ga je op een hele creatieve manier om met het probleem. Voordeel van het voordeel is dat je ook nog eens kunt besparen op straatkolken en ondergronds riool!
 • Het is bewezen dat je beter ontspant en tot rust komt in een levende en groene omgeving. Creëer voor je medewerkers een ruimte waar ze tijdens hun pauze even rust kunnen pakken en ontspannen in een sfeervolle omgeving. Zeker weten dat het ten goede komt van de prestaties op de werkvloer!

We komen graag bij je langs om van gedachte te wisselen over een groene bedrijfsomgeving! We willen niet alleen graag een mooie bedrijfstuin aanleggen maar we zien in de toekomst graag dat de bedrijventerreinen een groene uitstraling krijgen!

Klik hier om een vrijblijvende afspraak met ons te maken.

Wil je graag inspiratie opdoen voor je bedrijfstuin? In mijn gratis tuininspiratiepakket vind je allerlei voorbeeldtuinen die je kunnen helpen. Download hem hier helemaal gratis.


Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

 • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

 • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

 • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

 • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

 • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

 • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

 • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

 • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

 • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

 • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!