Gereedschapshouders | Voorbeelden

Als handige doe-het-zelver die vaak ook in de tuin actief is zal je kunnen vaststellen dat je in geen tijd reeds over een mooie verzameling aan stukken gereedschap zal beschikken. Ondanks het feit dat dit gereedschap individueel misschien niet zo duur is vormen de diverse stukken samen ongetwijfeld wel een stevig prijskaartje. Om er voor te zorgen dat dit gereedschap niet per ongeluk stuk gaat of andere mensen verwond is het van belang om deze op een veilige manier op te bergen.

Het opbergen van handgereedschap kan op verschillende manieren gebeuren. Je zou er in principe voor kunnen kiezen om deze gewoon in een gereedschapskist te stoppen, maar de kans bestaat dat ze dan na verloop van tijd zal gaan roesten of oxideren. Dat is niet het geval wanneer je er voor kiest om je gereedschap open en bloot aan een wand of muur te hangen. Dit is precies wat gerealiseerd kan worden met gereedschapshouders.

  • De voordelen van gereedschapshouders
  • De nadelen van gereedschapshouders
  • Waar rekening mee houden bij het kopen van gereedschapshouders?
  • Hoeveel kosten gereedschapshouders?


De voordelen van gereedschapshouders

Er wordt tegenwoordig door steeds meer mensen voor gekozen om gereedschapshouders te kopen waar ze hun handgereedschap aan kunnen bevestigen. Dat is vooral te danken aan de toch niet onaanzienlijke voordelen die er aan verbonden zijn. Wij hebben de belangrijkste van deze voordelen alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Je handgereedschap blijft niet langer op de grond rondslingeren. Dat zorgt er niet alleen voor dat iemand er niet meer per ongeluk op kan trappen en zich bezeren, daarnaast wordt ook voorkomen dat ze bijvoorbeeld wordt beschadigd.
  • Het handgereedschap wordt aan de muur bevestigd wat er voor zorgt dat ze niet zo snel meer sporen van roest of oxidatie zal gaan vertonen. Dat kan wel het geval zijn indien ze gewoon op de grond wordt gelegd of in een ijzeren gereedschapskist wordt gestopt.
  • Je hebt ten allen tijde een duidelijk overzicht van al het handgereedschap dat je voor handen hebt. Op deze manier wordt voorkomen dat je bijvoorbeeld onverhoopt twee keer hetzelfde stuk aankoopt.
  • Door gebruik te maken van gereedschapshouders en deze op een degelijke hoogte op te hangen kan worden voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen zich er mee bezeren.

Al deze verschillende voordelen samen zorgen er voor dat kiezen voor het kopen van gereedschapshouders een zeer doelbewuste keuze is voor veel mensen. Zij zijn zich dan ook onder meer bewust van de gevaren die bijvoorbeeld een rondslingerende bijl met zich meebrengt. Geldt dat ook voor jou? Dan is kijken in de richting van gereedschapshouders dus absoluut de moeite meer dan waard.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

We kunnen eigenlijk niet zeggen dat er echt nadelen verbonden zijn aan het gebruik van gereedschapshouders. Wel moet je er rekening mee houden dat deze na verloop van tijd kunnen gaan verslijten. Dit kan er voor zorgen dat je terug zal moeten investeren in nieuwe houders. Het wordt aangeraden om dit tijdig te controleren. Het laatste wat je namelijk wil is dat bepaald handgereedschap zomaar naar beneden uit de houder schiet en op je voet valt.

Wanneer je over een grote hoeveelheid handgereedschap beschikt is het van belang om er rekening mee te houden dat je gereedschapshouder een behoorlijke hoeveelheid plaats in beslag kan nemen. Het logische gevolg hiervan is dat er afdoende ruimte moet worden voorzien aan de muur waaraan ze dient te worden bevestigd. Is dit geen probleem? Dan staat in principe helemaal niets je in de weg om er voor te kiezen om gebruik te maken van gereedschapshouders.

Waar rekening mee houden bij het kopen van gereedschapshouders?

Op het ogenblik dat je hebt besloten om over te gaan tot het kopen van gereedschapshouders zijn er altijd een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden. Het betreft hier de volgende zaken:

  • De breedte van de rail waar de gereedschapshouders aan bevestigd worden kan sterk uiteenlopend zijn. De breedte van de rail zal uiteindelijk worden bepaald op basis van het aantal stukken gereedschap welke er aan gehangen dienen te worden. Hou er wel rekening mee dat er hiervoor ook voldoende ruimte beschikbaar dient te zijn aan de muur.
  • Het materiaal waar de klemrollen van zijn gemaakt. Steeds vaker wordt er op dit vlak voor gekozen om rubberen klemrollen. Dat komt omdat rubber een zeer flexibel en duurzaam materiaal is. Bovendien is de kans dat het rubber de steel van het materiaal zal beschadigen bijzonder klein.
  • In bepaalde gevallen is de gereedschapshouder helemaal niet uitgerust met bepaalde klemmen. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van een magnetisch systeem. In plaats van de steel aan de gereedschapshouder te bevestigen wordt in dit geval de kop van het materiaal magnetisch aangetrokken door de rail. Dergelijke gereedschapshouders zijn iets duurder en kunnen na verloop van tijd hun magnetisch effect kwijtraken waardoor je terug moet investeren.

Hoeveel kosten gereedschapshouders?

Een investering doen in een gereedschapshouder is voor het merendeel van de mensen zeer toegankelijk. Je kan er in principe rekening mee houden dat je voor een degelijke, kwalitatieve gereedschapshouder een kostprijs betaalt die is gelegen tussen de 20 en 40 euro. De onderstaande prijstabel maakt duidelijk hoeveel je afhankelijk van het soort gereedschapshouder precies dient te betalen.

Soort gereedschapshouder

Gemiddelde kostprijs

Gereedschapshouder met rubberen houders

Gemiddeld tussen 15 & 25 euro per stuk

Magnetische gereedschapshouder

Gemiddeld tussen 25 & 40 euro per stuk

Reactie plaatsen