Levensduur robotmaaier verlengen

Een robotmaaier gaat jarenlang mee. Je zult hier zeker lang plezier van hebben. Daarnaast kun je vrij eenvoudig de levensduur van de robotmaaier verlengen. Hoe je dit kunt doen, lees je hier. Daarnaast laat ik je zien hoe je kunt bepalen welke robotmaaier je het beste kunt kiezen als je er ééntje aan wilt aanschaffen.

Als je een robotmaaier hebt aangeschaft, zou je bijna denken dat je er geen omkijken meer naar hebt. Laat ik je direct deze illusie ontnemen. Dat is helaas niet helemaal waar. Natuurlijk, een robotmaaier zal volledig zelfstandig je gazon maaien, wanneer jij dat wilt. Daarnaast zal de maaier ervoor zorgen dat het gemaaide gras over het gazon wordt uitgespreid en hierdoor een voedingsstof voor je grasmat is. Je hoeft dus niet meer achter de grasmaaier te lopen en het harken is ook verleden tijd. Je zult de robotmaaier dus zeker koesteren. Daarom is het goed om te weten hoe je de levensduur van je robotmaaier kunt verlengen.

Levensduur van een robotmaaier verlengen met slim onderhoud

Het zal een beetje als een cliché overkomen, maar door het onderhouden van je robotmaaier zul je de levensduur van dit handige apparaat verlengen. Dit is wellicht niet het meest leuke werk, maar ik denk dat je dit graag doet als je weet hoeveel werk deze machine je uit handen neemt. Het werk dat je hebt aan het onderhouden van je robotmaaier weegt niet op tegen het werk dat je hebt aan het maaien en harken van je gazon en dan heb ik het niet over de randjes.

Hoe je het beste je robotmaaier kunt onderhouden

Er zijn een aantal werkzaamheden die komen kijken bij het onderhouden van je robotmaaier. Hieronder zal ik beschrijven hoe je het beste je robotmaaier kunt onderhouden, en de levensduur van de robotmaaier kunt verlengen.

Deze onderhoudswerkzaamheden beginnen met het schoonhouden van je robotmaaier. Een schone robotmaaier zal zorgen voor een beter maairesultaat. Daarom is het verstandig om regelmatig de robotmaaier even schoon te maken. Hiervoor kun je uitstekend een vochtige doek of een zachte borstel gebruiken. Dit kun je het beste doen als je je mesjes gaat vervangen.Ook het vervangen van de messen is immers onderdeel van het onderhouden van je robotmaaier. Bij normaal gebruik zul je dit zo om de twee of drie maanden moeten doen. Je zult aan het maairesultaat merken dat de mesjes bot worden. Het gras zal ongelijk gemaaid worden, er zullen lange sprieten blijven staan, en het gras zal gerafeld worden afgesneden. Dit laatste zul je merken doordat het gras wat gele uiteinden krijgt. Ook het vervangen van de messen kun je uitstekend zelf doen met behulp van een schroevendraaier.

Levensduur van de accu van de robotmaaier verlengen

Ook de accu van een robotmaaier heeft een bepaalde levensduur. Bij normaal gebruik zal deze accu echt wel een aantal jaar mee moeten gaan. Wil je de levensduur van de accu van de robotmaaier verlengen? Kijk dan eens af en toe naar je grasmat en vooral naar de punten waar een robotmaaier moeite mee kan hebben. Denk aan kuilen en andere oneffenheden. Om hier goed mee om te gaan zal de robotmaaier meer energie vragen. Dit is ook het geval als de robotmaaier takjes, dennenappels of langer gras moet verwerken. Als je deze hindernissen weghaalt, zul je de levensduur van de accu van de robotmaaier verlengen. De robotmaaier gebruikt immers minder vermogen!

Verleng de levensduur van je robotmaaier, zet deze binnen in de winterperiode

De laatste tip om de levensduur van je robotmaaier te verlengen is door deze binnen te zetten gedurende de winterperiode. Als de robotmaaier gedurende de winterperiode niet hoeft te maaien, waarom zou je deze “goede vriend” dan blootstellen aan het winterse weer? Daar wordt de robotmaaier zeker niet beter van.

De grensdraad kan gewoon in je tuin blijven liggen, maar de robotmaaier zelf kun je beter in een droge vorstvrije ruimte bewaren. Het verstandigste is om de robotmaaier goed schoon te maken en goed op te laden. Het oplaadstation kun je het beste (afgedekt) in je tuin laten liggen. Als je deze gaat loshalen van de bekabeling, loop je het risico op oxidatie van de elektronica en de grensdraden (de geleiders).Levensduur van je robotmaaier verlengen

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze tips om de levensduur van je robotmaaier te verlengen. Het is verstandig om deze tips na te leven. Een robotmaaier is een zeer fijn tuingereedschap en biedt je een luxe waar je snel aan zult wennen.

Heb je al een robotmaaier aangeschaft? Als dit niet het geval is, wil ik je graag even wijzen op onze keuzehulp bij het kopen van een robotmaaier die ik onlangs geschreven heb. Hierin staat zeer veel handige informatie over robotmaaiers. Dit is een erg handig document bij het maken van je keuze. Je kunt dit PDF document gratis downloaden. Als je deze informatie leest, weet je direct waarom je er alles aan zult doen om de levensduur van je robotmaaier te verlengen. Als je eenmaal een robotmaaier hebt, wil je echt niet meer anders en ik spreek uit ervaring.

Carine
Door

Carine

op 19 Jun 2019

Wat is de gemiddelde levensduur?

Reactie plaatsen