Stroomverbruik robotmaaier

Veel mensen kijken vooral naar het stroomverbruik bij de overweging van de aanschaf van een nieuw elektrisch apparaat. Hiervoor kun je bij veel elektrische apparaten gewoon op het label kijken, maar een robotmaaier heeft dit niet. Wat is het stroomverbruik van een robotmaaier? In dit artikel lees je hier meer over.

Heb je een hekel aan het maaien van je gras, het harken van je gazon en het knippen van de randjes? Je kunt dit natuurlijk door iemand anders laten doen, maar er komt een moment, dat dit echt jouw beurt zal zijn. Wil je dit moment voorkomen? Overweeg dan een robotmaaier.

Een robotmaaier zal volledig zelfstandig dit werk van je overnemen. Dit apparaat zal je gazon keurig netjes onderhouden op de momenten dat jij dit wilt. In de praktijk zal het werkelijk zo kunnen zijn dat jij heerlijk in je stoel aan het genieten bent, terwijl de robotmaaier het vervelende werk voor je doet. Ik kan uit ervaring zeggen, dat is echt een luxe! Je hoeft niet bang te zijn dat het jouw beurt is.

Wat verbruikt een robotmaaier?

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan de aanschaf van een robotmaaier maar je krijgt er wel veel voor terug. Je hebt vrijwel géén omkijken naar het onderhouden van je gazon. Je gazon zal altijd een mooie frisse uitstraling hebben en gezonder blijven. De kans op mosvorming wordt immers een stuk kleiner.

Veel mensen vragen zich echter wél af wat een robotmaaier verder kost. Een robotmaaier moet immers onderhouden worden en zal aangesloten worden op het stroomnetwerk. Wat kost het onderhoud van een robotmaaier en wat verbruikt een robotmaaier? Ook daarin zul je aangenaam verrast worden.

Het stroomverbruik van een robotmaaier

De kosten voor het onderhoud van een robotmaaier zullen voornamelijk betrekking hebben op de mesjes van de robotmaaier. De mesjes moeten bij normaal gebruik om de twee of drie maanden vervangen worden. De kosten voor een set mesjes voor de robotmaaier zijn gemiddeld een paar tientjes. Er zijn merken waarbij je tussen de tien en twintig euro kwijt bent.

Daarnaast zal het verbruik van een robotmaaier je zeker meevallen. Je zult begrijpen dat het niet mogelijk is om een concreet bedrag te noemen met betrekking tot het verbruik van je robotmaaier. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van je gazon en de hoeveelheid keren dat je de robotmaaier “op pad stuurt” in combinatie met de kosten van je energieleverancier. Om je toch een beeld te geven van het stroomverbruik van een robotmaaier denk ik dat het goed is om er rekening mee te houden dat dit enkele tientjes per seizoen is.

Wat is de beste robotmaaier? 

Het stroomverbruik van een robotmaaier is veel lager met betrekking tot de kosten als je dit vergelijkt met een benzinemaaier. Ook dit is vanzelfsprekend lastig om met concrete cijfers te onderbouwen maar om je een beeld te geven: als je een tuin hebt van 500 m2 zul je gemiddeld € 20 kwijt zijn aan de energiekosten van een robotmaaier. Voor een benzinemaaier zul je ongeveer € 105 kwijt zijn.

Het bovenstaande voorbeeld is enkel bedoeld om je een beeld te geven. Zoals aangegeven is het prijsverschil en het gebruik tussen de verschillende robotmaaiers vrij groot. Wil je weten welke robotmaaier de beste keus voor je is? Raadpleeg dan nu onze keuzehulp bij het kopen van een robotmaaier. Je kunt dit PDF document gratis downloaden om te ontdekken welk model het beste bij je past en welke kostentechnisch de interessantste optie is.


Claire Oosterwaal
Door

Claire Oosterwaal

op 22 Mar 2024

Dank voor deze nuttige informatie! Één vraag werd voor mij niet helemaal opgelost. Als er tegels op gelijke hoogte van t gazon liggen, maait de robot daar dan strak langs, zonder dat er een hanekam-achtig grasrandje blijft staan?

Reactie plaatsen