Grastrimmer

Grastrimmers evenals bosmaaiers worden tegenwoordig bijzonder vaak gebruikt. Op het ogenblik dat er sprake is van een grote oppervlakte die moet worden getrimd kiezen mensen er doorgaans voor om een trimmer die werkt op brandstof te kopen. Een dergelijke trimmer is niet in het minst interessant omdat je geen rekening dient te houden met de aanwezigheid van een kabel. Bovendien beschikken deze trimmers veelal over een groter vermogen in vergelijking met de elektrische varianten. Ga jij ook een trimmer in huis halen die werkt op brandstof? In dat geval kan de informatie op deze pagina de moeite waard zijn.

  • Type motor op trimmer afhankelijk van het merk
  • De keuze van de brandstof voor je trimmer
  • Aspen benzine gebruiken in je trimmer
  • Olie bij trimmers met een viertaktmotor

Type motor afhankelijk van het merk

Het spreekt voor zich dat er verschillende merken voor hebben gekozen om trimmers in hun assortiment op te nemen. Het is opvallend dat het type motor waar gebruik van wordt gemaakt doorgaans sterk afhankelijk is van het merk in kwestie. In de praktijk vertaalt zich dit op moment van schrijven als volgt:

  • De merken Stihl & Stiga maken gebruik van trimmers met tweetaktmotoren.
  • Het merk Honda maakt gebruik van trimmers met viertaktmotoren.

Het soort brandstof waar gebruik van moet worden gemaakt bij jouw trimmer is uiteraard afhankelijk van het type motor welke in de machine is terug te vinden.

De keuze van de brandstof voor je trimmer

In eerste instantie zal je dus voor jezelf moeten uitmaken welke trimmer en bijgevolg welke motor er wordt gebruikt. Op basis van deze keuze zal je daarna moeten kijken in de richting van het type brandstof. Daar waar je bij een tweetaktmotor het vereiste mengsel zelf kan maken geldt dat niet voor de benzine voor een viertaktmotor. Bij deze laatste moet de benzine en de olie bovendien in een verschillend reservoir worden gegoten. Dat is niet het geval bij een trimmer die werkt met een tweetaktmotor.

Heb je een trimmer gekocht die over een viertaktmotor beschikt? In dat geval zal het je altijd aangeraden worden om gebruik te maken van 98 oc benzine. Dit neemt niet weg dat je eventueel ook 95 oc benzine zou kunnen gebruiken, maar daarbij treedt er een slechtere verbranding op. Dit laatste kan als gevolg hebben dat de machine sneller stuk zal gaan. Wanneer je zo lang mogelijk zonder kosten wil kunnen blijven genieten van je trimmer is het dan ook altijd de moeite waard om te kiezen voor 98 oc benzine.


Aspen benzine gebruiken in je trimmer

Buiten bovenstaande brandstoffen zou je er eveneens voor kunnen kiezen om in je trimmer gebruik te maken van zogenaamde Aspen benzine. Het betreft hier benzine die door de jaren heen stelselmatig populairder is geworden omwille van de verschillende, interessante voordelen die er aan verbonden zijn. De voordelen van het gebruik van Aspen benzine in je trimmer zijn de volgende:

  • Ze is bijna reukloos waardoor ze extra comfortabel is in gebruik.
  • De uitlaatgassen zijn veel schoner waardoor zowel de impact op je gezondheid als op het milieu binnen de perken kan worden gehouden.
  • De verminderde koolvorming garandeert een optimale levensduur van je trimmer.

Bovendien is het absoluut niet zo dat Aspen benzine veel duurder is in vergelijking met gewone benzine. Dit gerucht doet nog steeds de ronde, maar dat is niet correct. Er zit weliswaar een klein prijsverschil in, maar deze kan snel worden terugverdiend door de verbeterde levensduur van de machine.

Olie bij trimmers met een viertaktmotor

Niet alleen de keuze van de brandstof is belangrijk bij trimmers, wat daarnaast ook te denken van de olie waar gebruik van wordt gemaakt? In het geval van een viertaktmotor dient de olie immers in een apart reservoir te worden gestopt. Voor welk type olie je zal kiezen maakt in principe niet zo heel veel uit, zolang je maar kiest voor olie met een degelijke kwaliteit.

Het in huis halen van een kwalitatieve olie is uiteraard van belang, maar je moet er bovendien ook rekening mee houden dat de olie tijdig dient te worden vervangen. Trimmers worden in de praktijk veelal heel wat vaker gebruikt dan je in eerste instantie zou verwachten. In principe wordt het aangeraden om de olie in trimmers na elke 40 werkuren te vervangen.

Reactie plaatsen