Kettingzagen op brandstof

Het gebeurt steeds vaker dat mensen er voor kiezen om bij het kopen van kettingzagen te kiezen voor een brandstof uitvoering. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat ze dan kunnen rekenen op een optimale bewegingsvrijheid. Bij een elektrische variant wordt dit beperkt omdat er altijd een kabel is waar men rekening mee dient te houden. Kettingzagen zijn doorgaans altijd uitgerust met een tweetakt motor. Dit zorgt er voor dat er gebruik moet worden gemaakt van een mengsmering. In ieder geval, heb je net een kettingzaag op brandstof aangekocht en wil je graag te weten komen van welke brandstof je precies gebruik kan maken? Dat wordt meteen duidelijk door de informatie op deze pagina!

  • Zelf mengen of kant en klaar kopen?
  • Zelf een mengsmering maken voor je kettingzagen
  • Kant en klare brandstof kopen voor je kettingzaag
  • Aspen benzine kopen voor kettingzagen


Zelf mengen of kant en klaar kopen?

De eerste vraag die je, je zal moeten stellen is of je er voor zal kiezen om zelf de mengsmering te realiseren door een combinatie van benzine en olie of je een kant en klaar alternatief gaat kopen. Het is belangrijk om goed over deze keuze na te denken, want je kan niet afwisselen. Dit betekent concreet dat een kettingzaag waarbij je zelf een mengsel hebt gerealiseerd niet meer kan worden gebruikt met bijvoorbeeld kant en klare Aspen benzine.

Bovenstaande zou eventueel wel mogelijk zijn, maar dan is het noodzakelijk om de volledige machine eerst schoon te maken. Pas wanneer dit is gebeurd zal je kunnen vaststellen dat er een ander type mengsel kan worden gebruikt zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de kettingzaag in kwestie. Uiteraard neemt dit zeer veel tijd in beslag waardoor het altijd interessanter is om hier op voorhand even goed over na te denken.

Zelf een mengsmering maken voor je kettingzagen

Er bestaat heel wat discussie over, over wat nu precies het beste is voor je kettingzaag. De ene persoon zweert bijvoorbeeld bij het zelf maken van een mengsmering terwijl de ander er helemaal niets van moet weten. Indien je toch zelf aan de slag gaat is het altijd interessant om niet meteen grote hoeveelheden te maken. In de praktijk wordt gesteld dat 2 liter reeds voldoende is. Hoe komt dat precies?

Wanneer je er voor kiest om zelf een mengsel te maken en je deze gedurende een lange tijd laat staan zal je kunnen vaststellen dat de olie uit de benzine weg zal trekken. Dit zorgt er voor dat ook de smering verloren gaat en dat is nefast voor de motor van je kettingzaag. Wanneer je zelf een mengsmering gaat realiseren voor je kettingzaag is het dus altijd aan te raden om gewoon een kleine hoeveelheid klaar te maken.

Kant en klare brandstof kopen voor je kettingzaag

Het zelf maken van een mengsmering neemt, niet in het minst door de beperkte hoeveelheden zeer veel tijd in beslag. Lang niet iedereen beschikt op dit vlak over voldoende tijd waardoor men er de voorkeur aan geeft om kant en klare brandstof te kopen. De populairste oplossing op dit vlak wordt geboden onder de vorm van de zogenaamde Aspen benzine. Deze benzine beschikt over een goede kwaliteit en staat er om bekend vrij milieuvriendelijk te zijn.

Aspen benzine kopen voor kettingzagen

Je zou er voor kunnen kiezen om gewone kant en klare benzine voor je kettingzagen te kopen, maar in dat geval moet je toch rekening houden met enkele vervelende nadelen. Zo zijn de uitlaatgassen van dergelijke benzines zeer vervuilend en bovendien hebben ze ook nog eens een nefaste invloed op je gezondheid. Omwille van deze reden zullen heel wat verkopers van kettingzagen je tegenwoordig aanraden om de voorkeur te geven aan Aspen benzine.

Aspen benzine gebruiken in kettingzagen levert je een reeks van interessante voordelen op. Veel mensen denken in eerste instantie bijvoorbeeld dat het zelf realiseren van een mengsmering financieel het beste is, maar dat is doorgaans helemaal niet correct. Prijs-kwaliteit is gebruikmaken van Aspen benzine in kettingzagen dan ook altijd interessant.

Aan het gebruik van Aspen benzine in kettingzagen zijn naast bovenstaande nog een aantal andere voordelen verbonden. Uiteraard willen we je deze ook niet onthouden:

  • Je beschikt over een kant en klare mengsmering voor je kettingzagen.
  • De benzine blijft jarenlang houdbaar zonder kwaliteitsverlies. Ook al gebruik je, je kettingzaag niet zo vaak, je hoeft nooit te vrezen voor extra kosten.
  • Het zuivere karakter van Aspen benzine zorgt er voor dat je kettingzagen minder vaak onderhouden dienen te worden.
  • Je geniet van een maximale levensduur voor je kettingzagen.
  • De uitlaatgassen van de Aspen 2 FRT benzine zijn veel minder schadelijk in vergelijking met een gewone mengsmering.

Bovenstaande maakt het in ieder geval duidelijk dat er voor kiezen om Aspen 2 FRT te gebruiken in de tweetaktmotor van je kettingzaag een absolute aanrader is. Voor welke van de beschikbare opties je uiteindelijk zal kiezen is echter ook enigszins gebaseerd op je persoonlijke voorkeur.

Reactie plaatsen