Hogedrukreinigers

Hogedrukreinigers zijn vandaag de dag verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. We onderscheiden op dit vlak de elektrische machines van degene die werken met brandstof. Deze laatste genieten niet in het minst de voorkeur van de professionals die veelvuldig van een dergelijke machine gebruikmaken. Denk jij er ook aan om een hogedrukreiniger op brandstof te kopen, maar wil je graag weten over welke mogelijkheden je op dit vlak beschikt? Stel je, je bovendien de vraag welke van de verschillende brandstoffen nu precies het interessantst is? We geven je op deze pagina graag een antwoord op al deze vragen.

Hogedrukreiniger op diesel

Hogedrukreinigers kunnen werken op verschillende soorten brandstof. Je zou het misschien op het eerste zicht niet verwachten, maar er zijn zelfs hogedrukreinigers verkrijgbaar die werken op diesel. In het merendeel van de gevallen gaat de voorkeur van de fabrikant (evenals van de klant) uit naar een benzine variant, maar toch zijn er aan het gebruik van diesel hogedrukreinigers enkele niet onbelangrijke voordelen verbonden.

Het belangrijkste voordeel van een hogedrukreiniger op diesel is uiteraard dat het brandstofverbruik voordeliger uitvalt. Daar staat echter tegenover dat een diesel hogedrukreiniger op milieuvlak heel wat verontreinigender is. Daarnaast mag het dan wel zo zijn dat de diesel op zich financieel interessanter is dan benzine, daar staat tegenover dat de machine op vlak van aankoop nagenoeg altijd (veel) duurder is.

Hogedrukreiniger op benzine

De hogedrukreinigers die vandaag de dag nog op de markt verkrijgbaar zijn beschikken allemaal over een viertaktmotor. Dit zorgt er voor dat er geen mengsmering dient te worden aangekocht of gemaakt. Dat zou wel het geval geweest zijn mocht er sprake zijn geweest van een tweetaktmotor. Dit gegeven neemt niet weg dat je op vlak van benzine wel nog altijd over meerdere mogelijkheden beschikt voor wat hogedrukreinigers met brandstof betreft.

Vandaag de dag kiezen het merendeel van de gebruikers van een hogedrukreiniger met benzine er voor om zogenaamde Aspen benzine te kopen. Het betreft hier geen gewone benzine, maar wel de zogenaamde alkylaat variant. Dit type van benzine staat er om bekend in het bijzonder veel schonere uitlaatgassen te produceren. Dit betekent een direct gezondheidsvoordeel voor de gebruiker en bovendien blijft ook de impact op het milieu op deze manier aanzienlijk binnen de perken.


Een optimale levensduur met Aspen benzine

Aspen benzine is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dat heeft uiteraard deels reeds te maken met de eerder reeds aangehaalde voordelen voor de gezondheid en het milieu, maar er is meer. Het gebruik van Aspen benzine zorgt er namelijk altijd voor dat er sprake is van verminderde koolvorming. Dat is interessant, want op deze manier blijft je hogedrukreiniger altijd goed werken en kunnen onverwachte kosten worden voorkomen.

Er voor kiezen om bij je hogedrukreiniger gebruik te maken van Aspen benzine zorgt er tot slot ook voor dat je kan rekenen op een prima gebruikscomfort. Deze wordt gegarandeerd door het feit dat Aspen benzine zo goed als reukloos is. Denk je er dus met andere woorden ook over na om een hogedrukreiniger op brandstof te kopen? In dat geval is kiezen voor een benzine uitvoering en gebruikmaken van Aspen benzine steeds zeer interessant te noemen.

Reactie plaatsen