Houten terrasoverkapping de populairste tuintrend?
20 maart 2015 
2 min. leestijd

Houten terrasoverkapping de populairste tuintrend?

Genieten in de tuin met échte natuurproducten!

Een houten terrasoverkapping is misschien wel de populairste tuintrend die de consument zelf bepaald! Hij is bijna niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin.

Vooral de vraag naar houten terrasoverkappingen is de laatste jaren enorm toegenomen en misschien wel de populairste tuintrend die mensen zelf bepalen.

Je kent vast wel iemand die er ook een heeft en anders ken je ze waarschijnlijk wel van de bekende tuinprogramma’s op televisie. Eigen huis en tuin en Rob’s grote tuinverbouwing zien hiervan de beste voorbeelden. Een overkapping is bijna niet meer weg te denken in de tuin…

Logisch ook! Het is toch ook heerlijk om vaker en langer van het buitenleven te genieten, toch?

houten-terrasoverkapping-in-tuin-lariks-douglas

Houten terrasoverkapping, veranda’s en tuinstudio’s

Wij hebben ons gespecialiseerd in het bouwen van houtproducten die een absolute meerwaarde hebben de tuin. We maken onze producten van inheemse houtsoorten rechtstreeks uit de natuur en creëren daarmee robuuste terrasoverkappingen en veranda’s, pergola’s en tuinmeubelen.

Veel van onze klanten hebben een wens om ‘iets van hout’ in hun tuin te bouwen. Want hout leeft en geeft sfeer. In de afgelopen 5 jaar hebben we al ruim 100 terrasoverkappingen en pergola’s gebouwd voor klanten die deze wens(en) hadden.

Reinhout

[Prachtige houten terrasoverkappingen, tuinstudio’s en tuinkantoren van Reinhout]

Reinhout voor lariks/ douglas terrasoverkappingen, tuinstudio's, veranda's en tuinkantoren

In de afgelopen 5 jaar hebben we onze houten producten doorontwikkeld tot een topproduct in de markt.  Mooie producten die een meerwaarde hebben in de markt verdienen een merknaam! Onze producten zullen aangeboden worden met de naam Reinhout.

Houten terrasoverkapping van Lariks/ Douglas hout

Wij bouwen onze Reinhout houten producten van lariks/ douglas hout. Vooral de lariksboom is de meestvoorkomende boom in Nederland en, net als de douglasboom hebben ze als voordeel dat ze bijna kaarsrecht groeien. Met de juiste machines zijn deze bomen uitermate geschikt om te gebruiken voor productie.

Terrasoverkapping van hout voorbeeld

Waarom hebben jullie voor lariks/ douglas hout gekozen?

De nummer 1 reden waarom we deze houtsoorten gebruiken is de robuuste en natuurlijk uitstraling. Wij vinden het prachtig om mooie dingen te maken van hout en dat lukt uitermate goed met deze bomen. Onze producten kunnen onbehandeld blijven en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. De natuur doet zijn werk en zorgt voor de prachtige uitstraling van hout!

Daarbij is de prijs ten opzichte van eikenhout (wat overigens ook een pracht product is) een stuk gunstiger. Niet alleen het hout is voordeliger maar het is ook een stuk makkelijker te verwerken. Maar de nummer 1 reden blijft de uitstraling en sfeer!

Terrasoverkapping van lariks douglas hout

Wat vind je op basis van deze foto’s van de uitstraling van de terrasoverkappingen? Misschien wil je nog wel meer inspiratie opdoen voor je terrasoverkapping of tuin. Daarom heb ik iets leuks voor je: mijn ebook over terrasoverkappingen, schuren en buitenverblijven. Download hem hier helemaal gratis. 

Overdekt buitenleven gids

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
alice
Door

alice

op 29 Aug 2016

Het lijkt mij zo donker worden in huis vanwege het gederfde licht. Hier staat een tweede raam nog zonder overkapping, wellicht omwille van bovenstaande?

Peter
Door

Peter

op 30 Aug 2016

Hoi Alice,In sommige gevallen heb je inderdaad gelijk. Dit bekijken we altijd ter plaatse en wanneer er teveel daglicht wegvalt plaatsen we lichtkoepels.

Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!