Interview met Peter Mecklenfeld in Magazine Ommen – Hardenberg
Actualiteit
Peter Mecklenfeld
Actualiteit
11/24/2018
4 min
0

Interview met Peter Mecklenfeld in Magazine Ommen - Hardenberg

11/24/2018
4 min
0

De moderne tuin is een tuin waarbij het binnenleven met het buitenleven verbonden is. Geen poespas met trendy producten en accessoire, maar een tuin die écht bij de gebruiker past.

Vanaf de eerste dag is het team van Mecklenfeld Tuinen gaan bouwen aan hun visie op moderne tuinen. In principe doet het bedrijf hetzelfde als een reguliere hovenier. Peter Mecklenfeld, de eigenaar: ,,We geven tuinadvies, maken tuinontwerpen en onderhouden tuinen.” Toch is er een wezenlijk verschil met andere aanbieders. ,,Wij richten ons specifiek op het creëren van moderne tuinen. Dit is ingericht op de gedachte dat een tuin bij de levensstijl van de gebruikers moet passen. Dit doen we door binnen en buiten met elkaar te verbinden.”

Zelf een tuinontwerp maken

Moderne tuin

Levensstijl

De trend van de afgelopen jaren is dat tuinen steeds belangrijker worden. Huizen worden aangepast, krijgen langere ramen waardoor er meer zicht ontstaat op de tuin en steeds meer huiseigenaren kiezen voor openslaande tuindeuren.

,,Mensen hebben veel meer de neiging om naar buiten te gaan. Levensstijl speelt hier een belangrijke rol in. Het maakt niet uit wat je in de tuin zet, maar waarom je bepaalde keuzes maakt. Wil je een kindvriendelijke tuin of een diervriendelijke tuin, of een tuin die voor rust en ontspanning zorgt?”

Kindvriendelijke tuin

Onderhoudsarme tuin

Een belangrijk onderdeel van een moderne tuin is het beplantingsplan. ,,In de afgelopen jaren zijn tuinen enorm aan het verstenen. Het groen wordt naar de achtergrond geschoven en de vraag naar een onderhoudsarme tuin stijgt. De markt springt erop in door versteningen aan te leggen. Ik durf te beweren dat verstening niet leidt tot een onderhoudsarme tuin. De tuin hoort in verhouding te zijn. Met een goed doordacht beplantingsplan heb je weinig last van onkruid, kan het hemelwater op een natuurlijke manier worden verwerkt in de tuin en heb je geen last van onkruiden tussen straatwerk en groene aanslag.

Onderhoudsarme tuin

groene aanslag verwijderen met azijn

Mecklenfeld Tuinen richt een tuin zó in dat het hemelwater kan worden verwerkt in de eigen tuin. Dit brengt heel wat uitdagingen met zich mee. ,,Niet iedereen heeft een waterdoorlatende ondergrond. Maar door meer groen in de tuin aan te leggen en slimmere oplossingen te creëren voor wateropvang en waterverwerking kun je tot een onderhoudsarme tuin komen.”

Verlichtingsplan

Acht van de tien tuinontwerpen die Mecklenfeld Tuinen maakt, bevatten een overkapping of een veranda. ,,Veel mensen hebben de wens om een overkapping te laten maken. Of ze willen hun huis zo verbouwen dat er een veranda ontstaat, waardoor ze langer naar buiten kunnen. Een verlichtingsplan is daarom een essentieel onderdeel van een moderne tuin, zodat deze 24 uur per dag en 7 dagen per week sfeervol kan worden verlicht.”

Verlichting onder onderkapping in de tuin

Wederzijds vertrouwen

Tijdens een kennismakingsgesprek worden wensen, ideeën en mogelijkheden besproken. ,,Voor ons is het belangrijk dat er een wederzijdse klik en vertrouwen is. We geven in een eerste gesprek al een indicatie van de te verwachten investering. Op basis daarvan gaan we verder met het uitwerken van tuinplannen.”

Mecklenfeld Tuinen heeft diverse tuinontwerp pakketten waar klanten uit kunnen kiezen. ,,Uiteindelijk leveren we een tuin op maat en een heldere begroting voordat we aan de slag gaan. Mensen kunnen met een verschillend budget bij ons terecht. Het is wel belangrijk dat wensen in kaart worden gebracht en een budget realistisch is.”

Inspiratie

Online zijn er veel voorbeelden van moderne tuinen van Mecklenfeld te vinden, maar ook offline. ,,In Kloosterhaar heb ik rondom ons huis een voorbeeld van een moderne tuin aangelegd. Ik leid mensen graag rond om ze meer te vertellen over mijn visie op de moderne tuin. Verder wil ik tuin liefhebbers inspireren op de website van Mecklenfeld Tuinen, want hier laat ik alle prachtige resultaten van onze projecten zien!”

Mecklenfeld Tuinen
Kollergang 4, Hardenberg

Tel. 0523 – 820230
info@mecklenfeldtuinen.nl
www.mecklenfeldtuinen.nl
(Ook vestigingen in Lemelerveld en Coevorden)

Gratis e-books

Een moderne tuin bestaat niet zonder een onderhoudsarm karakter, waarbij je zo min mogelijk tijd hoeft te besteden aan het tuinonderhoud én maximaal kan genieten en ontspannen van je kostbare vrije tijd. Daarom leg ik in onderstaande e-book uit hoe je een onderhoudsarme tuin maakt, die je gratis kunt raadplegen.

Beplantingsplan maken

Daarnaast heb ik ook nog meer gratis e-books geschreven over:

Reacties
Categorieën