Gratis tuinontwerp maken: zo maak je gemakkelijker een tuinontwerp
arrow_drop_up arrow_drop_down
21 augustus 2018 

Gratis tuinontwerp maken: zo maak je gemakkelijker een tuinontwerp

Je kunt een gratis tuinontwerp maken mits je over de juiste informatie beschikt. Toch vragen veel mensen zich af of het mogelijk is om zelf een gratis tuinontwerp te maken. Wat mij betreft is het antwoord op deze vraag niet moeilijk. Dat kan zeker. Het is alleen belangrijk dat je hiervoor even de tijd neemt en beschikt over de juiste informatie. In dit artikel deel ik inzichten hoe je een gratis tuinontwerp kan maken.

Wat zijn jouw tuin wensen?

Een tuinontwerp moet afgestemd worden op jouw wensen met betrekking tot het inrichten van je tuin. Daarnaast moet het tuinontwerp worden aangepast op jouw situatie. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte en de omgevingsfactoren. Hierbij kun je denken aan vaste schuttingen en beplanting, maar ook de stand van je tuin ten opzichte van de zon.

Dit klinkt wat ingewikkeld, maar ik dit met een eenvoudig voorbeeld duidelijk maken. Als jij een zonaanbidder bent en je wilt een mooi terras in je tuinontwerp meenemen, moet je wel kijken wat de meest zonrijke plek is in je tuin. Hier moet je geen hoge beplanting of een schuur plaatsen, die al je zonlicht weg neemt!

Zoals ik al aangegeven heb zul je even de tijd moeten nemen als je een tuinontwerp zelf wilt maken. Je zult merken dat je voor zeer veel keuzes komt te staan. Dit begint met de gewenste tuinstijl. Vaak wordt de sfeer van binnenshuis doorgetrokken naar de tuin om een mooi geheel te vormen, maar daar kun je vanzelfsprekend van afwijken als je dat wilt. Je hoeft je hierbij ook niet vast te pinnen op een tuinstijl. Je kunt ook combinaties maken van meerdere tuinstijlen.

Moderne tuin

Naast de keuze voor een gewenste tuinstijl zul je keuzes moeten maken met betrekking tot de inrichting. Maak hiervoor een lijst van elementen die je zeker terug wilt zien in je tuin (zoals dat eerder genoemde terras). Pas hierbij op dat je je niet laat verleiden door alle afbeeldingen die je op internet tegenkomt. Natuurlijk is dit een uitstekende inspiratiebron, maar het is wel jouw eigen tuin die volledig moet voldoen aan jouw wensen. Je zult merken dat als je de tijd neemt om je persoonlijke wensen op een rijtje te zetten, dat je veel meer specifieke zaken op papier gaat zetten.

Tip: Als je het moeilijk vindt om jouw wensenlijst samen te stellen, maak dan een lijst van zaken die je stoorden aan je oude tuin. Als je dit doet zul je jezelf automatisch inspireren. Voor starters is dit lastig, maar zij kunnen vastleggen wat hun stoorden aan de tuin van een ander.

Tuinontwerp maken (voorbeelden)

  Tuinontwerp makenTuinontwerp maken

Gratis tuinontwerp maken? 

Je kunt met dit lijstje naar een professionele tuinontwerper gaan. Deze persoon zal absoluut een fantastische tuin voor je ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet. Hieraan zitten natuurlijk wel kosten verbonden. Je kunt dit ook oplossen door dit volledig zelf te doen en te besparen op deze kosten. Zelf een tuinontwerp maken is natuurlijk volledig gratis en kosteloos. Het is wel van belang dat je over de juiste informatie beschikt om dit te doen, maar ook dit is geen probleem. Deze informatie kun je halen uit mijn e-books, die ik hierover geschreven heb.

Tuinontwerp maken

Cursus tuinontwerp

Veel mensen die ervoor kiezen om een tuin zelf te ontwerpen gaan op zoek naar zoveel mogelijk internetsites om informatie te verzamelen hoe ze dit het beste kunnen doen. Er zijn zelfs mensen die een tuinontwerp cursus willen volgen. Natuurlijk moet je de tijd nemen om een tuin te ontwerpen, maar dit is echt zonde van je tijd. Alle essentiële informatie waar jij op zoek naar bent kun je vinden in mijn e-books.

In mijn gratis e-books ontdek je:

  • Een stappenplan voor het ontwerpen van een tuin;
  • Praktische tuinideeën;
  • Afbeeldingen van voorbeeldtuinen;
  • Hoe je het beste effectief en efficiënt te werk kunt gaan bij het maken van een ontwerp;
  • Wat de aanleg van een tuin ongeveer mag kosten;
  • Veel gemaakte fouten bij het ontwerp en de aanleg van een tuin;
  • Welke tuinstijl het beste bij je past;
  • Hoe je veelvoorkomende ergernissen van een tuin kunt voorkomen;
  • Hoe je een onderhoudsvriendelijke tuin kunt aanleggen.

In de gratis-ebooks vind je zeer veel nuttige informatie waar je zeker veel aan zult hebben als je een tuinontwerp zelf gaat maken.

Hieronder heb ik alvast twee waardevolle e-books voor je neergezet:

25 ideeën voor in de tuin

Tuinplannen maken | Tuinontwerp

Ik wens je veel plezier bij het doornemen van de informatie en bij het ontwerpen van je tuin. Mocht je er alsnog niet uitkomen, neem dan zeker contact met me op. Ik help je graag verder!

Tuinontwerp tips nodig?

Sinds 2009 specialiseer ik mij als eigenaar van hoveniersbedrijf ‘Mecklenfeld Tuinen’ in het ontwerpen en aanleggen van moderne onderhoudsvriendelijke tuinen. In de jaren dat ik hier mee bezig ben, is er op dit gebied ontzettend veel kennis en kunde bijgekomen. Die kennis en kunde gebruik ik dagelijks met mijn hele team om tuinontwerpen te maken.

Maar waarom zou ik die kennis voor onszelf houden, als ik weet dat jij er ook je voordeel mee kunt behalen? Daarom heb ik onderstaande blogs geschreven over:

Reactie plaatsen