13 tuinontwerp voorbeelden voor iedere kleine en grote tuin
14 september 2018 
4 min. leestijd

13 tuinontwerp voorbeelden voor iedere kleine en grote tuin

Tuinontwerp voorbeelden in de vorm van een tekening zeggen meer dan 1000 woorden. Daarom is het verstandig om tuinontwerp voorbeelden te raadplegen als je inspiratie en tuinideeën op wilt doen, want dankzij tuinontwerp voorbeelden wordt je ook nog eens bewuster van al jouw wensen en behoeftes voor in jouw droomtuin. Hierdoor kun je gemakkelijker zelf een tuinontwerp maken.

Niets is frustrerender als je niet weet waar je moet beginnen bij het maken van een tuinontwerp. Om je een handje komen in dit artikel 13 tuinontwerp voorbeelden naar voren waar je inspiratie en ideeën uit kan halen. Hopelijk ben je dan in staat om deze belangrijke stap te zetten richting jouw droomtuin.

Gratis Tuinontwerp Gids met tips

In mijn gratis Tuinontwerp Gids vertel ik je alles waar je op moet letten met het maken van een tuingids. Hoe kun je kosten besparen op een tuinontwerp en wat zijn de meest gemaakte fouten bij het maken van een tuinontwerp? Download het gratis e-book hier. 

Tuinontwerp

13 Tuinontwerp voorbeelden

Om jouw droomtuin te realiseren is het belangrijk om eerst een tuinontwerp te maken, voordat je jouw droomtuin gaat aanleggen of laat aanleggen. Hieronder deel ik 13 tuinontwerp voorbeelden met je, die ik afgelopen jaren als eigenaar van hoveniersbedrijf Mecklenfeld Tuinen hebt gebruikt om aan mijn klanten te laten zien hoe hun tuin ontworpen zal worden.

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken (voorbeelden)

Tuinontwerp laten maken

Tuinontwerp laten maken

Tuinontwerp maken - Stadstuin ontwerp

Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Zelf een tuinontwerp maken

Kleine tuin (tuinontwerp)

Zelf een tuinontwerp maken

Hoe kunnen we je verder helpen bij het maken van een tuinontwerp?

Hopelijk hebben we je kunnen helpen aan de hand van dit artikel. Maar er is natuurlijk veel meer belangrijke informatie die je moet weten over het ontwerpen van de tuin. Er zijn namelijk nog meer gemaakte fouten. Anderzijds ben je misschien op zoek naar inspiratie of heb je al concrete plannen waar je ons hulp bij kunt gebruiken. Download gratis onze Tuinontwerp Gids waarin je de 9 meest gemaakte fouten ontdekt en hoe jij deze voorkomt.

Tuinontwerp

Meer tuinontwerp tips nodig?

Sinds 2009 specialiseer ik mij als eigenaar van hoveniersbedrijf ‘Mecklenfeld Tuinen’ in het ontwerpen en aanleggen van moderne onderhoudsvriendelijke tuinen. In de jaren dat ik hier mee bezig ben, is er op dit gebied ontzettend veel kennis en kunde bijgekomen. Die kennis en kunde gebruik ik dagelijks met mijn hele team om tuinontwerpen te maken.

Maar waarom zou ik die kennis voor onszelf houden, als ik weet dat jij er ook je voordeel mee kunt behalen? Daarom heb ik ook onderstaande blogs geschreven over:

Over de schrijver
Aangenaam. Mijn naam is Peter Mecklenfeld en ik ben initiatiefnemer van tuin inspiratieplatform florum.nl. Het is mijn missie om bezoekers die zich online oriënteren voor hun tuin de best mogelijke informatie en inspiratie aan te bieden. Ik ben zelf ruim 15 jaar werkzaam in de groene sector en sinds 2009 eigenaar van een hoveniersbedrijf (Mecklenfeld Tuinen) en tuinontwerp studio (Studio Florum). Ik werk samen met een specialistisch team om onze klanten te verrassen met prachtige ontwerpen en ambachtelijk vakmanschap op gebied van tuinaanleg, renovatie en professioneel onderhoud.
Reactie plaatsen

Stappenplan met belangrijke lessen voor jouw nieuwe tuin (XL inspiratiegids)

  • Kijk anders naar tuinplannen en voorkom hiermee onnodige kosten

  • Voorkom valkuilen die je achteraf spijt opleveren

  • Wees bewust van de complexiteit van tuinplannen en hoe je hiermee omgaat

  • Ontdek mijn kernwaarden en de nr. 1 reden waarom ik hiervoor kies

  • Hoe je niet verstrikt raakt in een wirwar van inspiratie 

  • Hoe je ervoor zorgt dat het ontwerp haalbaar is en niet in de prullenbak belandt

  • Ontdek welke elementen veel belangrijker zijn dan stijl en design

  • 80% van de wensenlijsten komen overeen, ik laat je zien hoe dit kan

  • Mijn ontwerpstijl uitgelicht en in beeld gebracht met exclusieve projecten

  • Hoe je het ontwerp voorbereid op de aanleg zonder dat je voor (dure) verrassingen komt te staan

Meer tuininspiratie?

Wij hebben inmiddels meer dan 600 tuin artikelen in ons archief!