Welke soorten gebakken klinkers zijn er voor in de tuin?

Gebakken klinkers zijn altijd al een trend geweest, doordat de gebakken stenen een tijdloze en natuurlijke uitstraling hebben, is het in bijna elke tuin toepasbaar. Ook zijn de gebakken klinkers prima te combineren met andere producten en materialen. De gebakken stenen hebben als eigenschap dat het duurzame stenen zijn, want de gemiddelde leeftijd van de steen kun je vergelijken met de gemiddelde leeftijd van de mens. Hou ouder, des te ‘mooier’.

De hamvraag voor dit artikel luidt:

Welke soorten gebakken klinkers zijn er voor in de tuin?

Gebakken klinkers worden gemaakt van klei. De klei wordt geperst in de gewenste vorm en op zeer hoge temperaturen wordt hij ‘gebakken’. Hierdoor wordt de steen keihard en is daardoor bestand tegen weersinvloeden, belasting, strooizout en andere chemicaliën.

De gebakken klinker is verkrijgbaar in verschillende handzame formaten namelijk; waalformaten, dikformaten en klinkerformaten.

Je kunt tussen formaten, kleuren en texturen kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de moderne steen maar je kunt ook kiezen voor de getrommelde klinkers. Doordat je de stenen trommelt geef je de steen een ‘oud’ uiterlijk en een versleten look.


Kenmerken & voordelen van gebakken stenen:

Gebakken stenen: Onyx

Deze hoogwaardige steen is leverbaar in waalformaat in de kleuren grijs en zwart.  Deze steen is licht bezand en in een getrommelde en ongetrommelde uitvoering te verkrijgen. Deze steen past perfect bij moderne en strak vormgegeven huizen.

Afmetingen:    Ca. 20x5x6

Kleur:              Onyx

Stuks per m2: Ca. 98 stuks

Gebakken stenen: Barnsteen

Deze steen bestaat uit de kleuren rood, bruin en blauw. Hierdoor heeft hij een authentieke uitstraling die sfeer van vroeger heeft. Deze steen past perfect bij een klassieke woning maar past ook prima in combinatie met strakke en moderne paden.

Afmetingen:    Ca. 20x6,4x8,5

Kleur:              Rood, blauw en bruin

Stuks per m2: Ca. 73 stuks

Gebakken stenen: Toermalijn

De toermalijn is een strakkere variant binnen de gebakken stenen en is ook kleurvaster. Doordat er weinig verschil zit in kleuren komt de nadruk juist op de beplanting te liggen.  Dankzij de duurzame productie en het gebruik van zuiver natuurlijke materialen kent deze steen vele voordelen.

Afmetingen:    20x6,4x8,5

Kleur:              Bruin, zwart en blauw

Stuks per m2: Ca. 73 stuks

Gebakken stenen: Terra Antica

Binnen dit soort steen heb je 6 verschillende kleuren. Deze steen is een natuurlijke sfeermaker, elke steen is uniek van vorm en kleur.

De kleuren die verkrijgbaar zijn van deze steen zijn:

  • Terra Bolzano Antica
  • Terra Iseo Antica
  • Terra Lucca Antica
  • Terra Lugano Antica
  • Terra Modena Antica
  • Terra Vulcano Antica

Afmetingen:    20x6,7x6,5

Kleur:              Paars bruin, zwart bruin, zwart, blauw zwart, rood bruin zwart.

Stuks per m2: Ca. 73 stuks

Ben je benieuwd hoe deze verschillende gebakken klinkers tot zijn recht komen in een tuin? Bekijk dan eens mijn gratis inspiratiepakket, waarin je talloze voorbeelden vindt van tuinen met gebakken klinkers.

Reactie plaatsen