Schellevis Oud-Hollandse tegels | betontegels met karakter

Oud-Hollandse Schellevis tegels | Schellevis is een merk Oud Hollandse siertegels, verkrijgbaar in diverse maten. De tegel wordt op basis van natuurlijke grondstoffen geproduceerd en heeft een uitstraling die heel natuurlijk is. Schellevis is een begrip voor veel tuinaannemers.

Oud-Hollandse Schellevis tegels

Deze tegels hebben een streepje voor bij Mecklenfeld tuinen. Wij gebruiken deze tegels heel vaak in onze tuinen en tuinontwerpen. Eigenlijk hebben deze tegels alle aspecten van een goede betontegel.

Verschillen in kleur, structuur en maat

Schellevis heeft als kenmerk dat verschillen in kleur, structuur en maat bij het karakter horen van de tegel. De bewerking in de toplaag geeft een natuurlijke en authentieke uitstraling maar in geheel past deze tegel ook perfect in de moderne tuin. Door deze bewerking speelt kalkuitbloei een veel minder aanwezige rol en is het nagenoeg niet storend.

Een ander voordeel is dat deze steen veel minder kwetsbaar is voor krassen. De bewerking in de toplaag zorgt ervoor dat kleine krassen nagenoeg niet zichtbaar zijn.


In tegenstelling tot andere betontegels is deze tegel eigenlijk heel natuurlijk geproduceerd. Er worden geen chemische behandelingen toegepast om verkleuring en water afstoting tegen te gaan. En dat is wat de tegel het karakter geeft dat het verdiend.

De tegel wordt naar verloop van tijd alleen maar mooier als je het ons vraagt. De natuur geeft het laatste zetje en brengt de kleur in balans. Een echte aanrader!

Als je ervoor kiest een tuinaannemer het terras aan te laten leggen met Schellevis Oud Hollandse tegels, dan hoef je uiteraard nergens naar om te kijken. Natuurlijk is het ook mogelijk om het terras zelf aan te leggen. We geven daarom graag wat tips.

Begin met de goede ondergrond

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je een vlak zandbed krijgt met een afschot van ongeveer 2%. Vraag advies aan de tuinaannemer over de dikte van de ondergrond, afhankelijk van de grondsoort in het gebied waar je woont zijn daar regels voor. Het is aan te bevelen het zandbed uiteindelijk mechanisch te verdichten.

Over wat de bovenkant is van de Schellevis Oud Hollandse tegels hoef je niet na te denken, standaard worden ze door de fabriek met de bovenzijde naar boven geleverd. Twijfel je toch, dan kun je kijken naar de luchtbellen op de bovenkant. Als de tegels te zwaar zijn om zo maar te tillen, kun je gebruik maken van een tilunit met zuigmond. Deze zuigt zich vast aan de tegel en laat zich mechanisch optillen.

Wees kritisch en secuur

Schellevis tegels laten zich niet heel eenvoudig leggen, dit komt omdat de maatvoering per tegel afwijkt. Een tuinaannemer zal dit klusje graag van je overnemen. Houd tussen de tegels ruimte voor een voeg van ongeveer 5 mm. Schellevis Oud Hollandse tegels mogen niet worden afgetrild. Slechts een klap met de rubberen hamer volstaat.

Voor de voegen adviseren wij fijn split te gebruiken of zilverzand. Na twee dagen moet het voegmateriaal weer verwijderd worden. Het is aan te raden om de tegels goed bij te houden, zo kunnen bladeren of achtergebleven potgrond vervuiling achterlaten. Schoonmaken met een zachte borstel, schoon water en zachte zeep is voldoende. Synthetische reinigingsmiddelen worden niet aangeraden.

Ben je benieuwd hoe deze verschillende schellevis tegels tot zijn recht komen in een tuin? Bekijk dan eens mijn gratis inspiratiepakket, waarin je talloze voorbeelden vindt van tuinen met schellevis tegels.

Reactie plaatsen