Wat zijn de voordelen van gebakken sierbestrating?

Gebakken stenen: de verschillende soorten | Er zijn verschillende soorten gebakken stenen. De ene soort zal je het beeld geven van een Oudhollands tafereel, het ander doet juist denken aan een eenvoudige straat. Wie gebakken stenen in de tuin wil, zal veelal het eerste effect willen hebben. Gemakshalve gaan we daar in dit artikel van uit.

Voordelen van gebakken sierbestrating

Het grootste voordeel van gebakken stenen is dat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Natuurlijk hebben de stenen ook andere voordelen:

Tot slot en misschien voor veel mensen het meest belangrijke voordeel is dat gebakken stenen budgetvriendelijk zijn. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de stenen er goedkoop uitzien. Met een beetje ambachtelijk werk ziet een terras met gebakken stenen er juist authentiek en afgewerkt uit.

Duurzame keus

Een van de soorten gebakken steen is Novanton Jardino. Deze steen blijft jarenlang mooi, is kleurvast en slijt nauwelijks. De natuurlijke, maar ook verouderde uitstraling wordt verkregen doordat de steen bezand en getrommeld is. Generaties lang zal deze steen zijn charme behouden. Ook hergebruik is heel goed mogelijk, waardoor de steen een duurzame keus is. De duurzaamheid blijkt ook uit de manier waarop de steen geproduceerd wordt: met respect voor de natuur en milieuvriendelijk.

Voor de productie is kleiwinning nodig, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van rivieren. De authenticiteit van de stenen blijkt ook uit de maatvoering: elke steen zal een klein beetje van de ander verschillen. Gebakken stenen zijn verkrijgbaar in verschillende standaard formaten. De formaten kei, dik en waal zijn klassieke maten.

Trendy straatbaksteen

Een andere variant in het assortiment gebakken stenen is Onyx. Deze steen wordt trendy genoemd, door de verkrijgbaarheid in de kleuren zwart en grijs. Onyx is een steen die licht bezand is en in twee varianten te koop is: getrommeld of niet getrommeld. In het zwart is de steen ook nog verkrijgbaar in pletkeiformaat. Deze strakke straatbaksteen wordt geroemd om zijn prima combinatie met een modern, strak uitgevoerde woning of kantoor.

Ben je benieuwd hoe deze verschillende sierbestratingen tot zijn recht komen in een tuin? Bekijk dan eens mijn gratis inspiratiepakket, waarin je talloze voorbeelden vindt van tuinen met sierbestratingen.

Reactie plaatsen