7 romantische tuin ideeën en voorbeelden voor Valentijnsdag  
arrow_drop_up arrow_drop_down
11 februari 2019 

7 romantische tuin ideeën en voorbeelden voor Valentijnsdag  

Ik hoef de romantische mensen er vast niet op te attenderen dat het op 14 februari Valentijnsdag is. Wil je er dit jaar iets moois van maken en je tuin in stijl aankleden? Lees dan de onderstaande 7 romantische tuin ideeën en voorbeelden hoe je van je tuin een heerlijke entourage maakt die gezelligheid en liefde uitstraalt.

Valentijnsdag is de dag dat geliefden elkaar extra aandacht geven. Echte quality time dus. Je kunt dit doen met een romantisch avondje uit, maar ook met bloemen, cadeautjes en kaarten. De stap van kaarten naar kaarsen is (letterlijk slechts één letter) een kleine stap. Het is natuurlijk erg leuk om ook je tuin om te toveren in een mooie toepasselijke setting, daar horen kaarsen natuurlijk bij maar je hebt meer mogelijkheden.

Dit kun je doen door bloemblaadjes te strooien en een serenade onder het balkon te zingen, maar de vraag is of de bloemblaadjes blijven liggen als het een beetje waait en of je lief en de buren jouw serenade wel kunnen waarderen. Ik heb een aantal andere ideeën voor je die je wél kunt toepassen zonder als blooper over social media te gaan. Lees hieronder de 7 romantische tuin ideeën en voorbeelden voor Valentijnsdag.

7 romantische tuin ideeën en voorbeelden voor Valentijnsdag

De vraag is natuurlijk wat een mooie setting is voor Valentijnsdag.

Je moet van je tuin een plek maken waarbij je heerlijk samen kunt wegdromen en kunt genieten van het moment. Je creëert vaak een beetje het vakantiegevoel. Dit kun je doen door de volgende 7 romantische tuin ideeën en voorbeelden te volgen.

 • Maak een romantisch zithoekje. Leg mooie kussens neer en geniet samen van een heerlijk glaasje wijn.

Tuinontwerp met overkapping

 • Ik schreef al over kaarsen, maar je kunt het ook wat groter aanpakken door een vuurkorf, fakkel of vuurtafel aan te steken. Dit is niet alleen romantisch, maar ook lekker warm. Dat is wel zo prettig als er op deze warme Valentijnsdag een koude temperatuur blijkt te zijn, toch?
 • Heb je géén mogelijkheid om vuur aan te steken? Het vonkje zal ook overslaan als je romantische sfeerverlichting aanzet. Dit doet het ook altijd goed op zo’n dag.

Muurdecoratie | Tuindecoratie voor aan de muur

 • Heb je een wellness tuin? Dan is deze dag dé gelegenheid om hier samen van te genieten. Kleed je faciliteiten op een mooie manier aan en beleef een onvergetelijke avond!

Wellness tuin met jacuzzi

 • Vind je het romantisch om samen naar de film te gaan op Valentijnsdag maar waren de tickets voor de film van jullie keuze al uitverkocht (of was je stiekem vergeten om je tickets te reserveren)? Hang een wit laken op onder je terrasoverkapping, creëer je thuisbioscoop en zet je favoriete film op.
 • Uiteraard mogen mooie bloeiende bloemen en planten ook niet ontbreken in je “Valentijns tuin”. Even een rondje onderhoud op 13 februari is misschien wel even aan te raden, maar dat kun je zelf het beste inschatten. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen voor toepasselijke groene en andere kleuren. De bos rode rozen kunnen de meeste mensen wel invullen maar misschien moet je ook denken aan Camelia’s en Krokussen. Als je deze in je border plaatst heb je er met Valentijnsdag volop plezier van maar natuurlijk ook lang daarna!
 • Gaat liefde bij jullie door de maag? Dan is er natuurlijk niets leuker om juist op die dag lekker voor elkaar te koken. Ook hierin heb je de meest romantische opties. Dit kan natuurlijk in je buitenkeuken. Een lekker wijntje en/ of een flesje champagne maken het gerecht helemaal af maar als jullie blij worden van warme chocolademelk, glühwein of Irish koffie moeten jullie dat zeker doen!

Sprekende kleuren

Zoals je merkt zijn de diverse kleuren onlosmakelijk verbonden met Valentijnsdag. Denk maar aan rode rozen. Wist je dat veel kleuren een eigen betekenis hebben? Misschien is het leuk om dit nog even met je door te nemen, of juist nuttig als je dit zelf niet mocht weten en je (toekomstige) partner wel. In vele gevallen zeggen kleuren (en bloemen) vaak meer dan woorden. Het zal je toch niet gebeuren dat er misverstanden hierover ontstaan op deze speciale dag!

Kleuren spreken de volgende taal:

 • Rood is de kleur van liefde en romantiek
 • Wit is de kleur van licht, puurheid en schoonheid
 • Geel is de kleur van warmte, zon en contact
 • Oranje is de kleur van humor en warmte, maar ook van erotiek
 • Groen is de kleur van vertrouwen, hoop en groei

Heb je nog romantische tuin ideeën en voorbeelden voor Valentijnsdag?

Ik zou het leuk vinden als je die hieronder zou willen delen, vind ik tof!

Je merkt dat je voor een romantische Valentijnsdag eigenlijk niet zo ver de deur uit hoeft. Een paar stappen je tuin in, is vaak voldoende.

Geniet van je Valentijnsdag en maak er iets moois van!

Reactie plaatsen