Kliko wegwerken? Werk jouw afvalcontainer uit het zicht met deze 9 creatieve manieren
arrow_drop_up arrow_drop_down
27 december 2018 

Kliko wegwerken? Werk jouw afvalcontainer uit het zicht met deze 9 creatieve manieren

Als je je tuin mooi hebt ingericht, kan die afvalcontainer nét een storende factor zijn. Gelukkig kun je een kliko wegwerken op allerlei creatieve manieren, zodat de afvalcontainer uit het zicht staat. Moet je er alleen wél even aan denken om de kliko op tijd aan de straat te zetten…

Als je aan een aantal tuinbezitters vraagt om een lijstje te maken van de vijf grootste ergernissen van een tuin is de kans groot dat de in het zicht staande kliko’s prominent op het lijstje voorkomt. Dat we tegenwoordig in veel gebieden een aantal aparte bakken hebben voor het groenafval, glas, papier, kunststof én ons overige afval helpt natuurlijk niet. Het wordt bijna een milieustraat in je tuin! Dat is natuurlijk goed voor onze toekomst, maar niet voor het aanzien in de tuin. Voor veel mensen is dit echt een doorn in het oog.

Hoogste tijd om hier wat aan te doen!

Gelukkig kun je een kliko wegwerken met wat creativiteit om het probleem op een nette manier op te lossen. Ik laat je zien hoe je je afvalcontainer weg kunt werken, zonder inbreuk te doen op de uitstraling van je tuin.

Kliko wegwerken in de tuin op 9 creatieve manieren 

1. Kliko ombouw

Je kunt een mooie houten ombouw maken waarin je de afvalcontainers kunt wegwerken. Je maakt een luik aan de bovenzijde zodat je je afval kunt weggooien en een deur aan de voorzijde om de bak uit de ombouw te halen. Dit is een mooie natuurlijke oplossing die zeker niet zal misstaan in je tuin.

Afvalcontainer wegwerken

2. Kliko ombouw zonder luik aan de bovenzijde

Je kunt ook kiezen voor een ombouw zonder luik aan de bovenzijde. Deze optie heeft als nadeel dat je de container naar buiten moet rijden om iets weg te gooien, maar als voordeel dat je er een beplanting op kunt laten begroeien. Deze creatieve oplossing geeft een leuk en speels effect en is zeker toepasbaar in een kleine tuin, waarin je niet zoveel ruimte hebt.

3. Afvalcontainer uit het zicht in de schuur of het tuinhuis

Je zou de afvalcontainers ook in je schuur of in een tuinhuis kunnen plaatsen om deze uit je zicht weg te werken.

4. Houten schutting

Je kunt ook kiezen voor een houten schutting om de bakken uit het zicht neer te kunnen zetten. Dit hoeft natuurlijk géén schutting te zijn die meters hoog is. Hierdoor zal deze schutting ook zeker niet de uitstraling van je tuin beïnvloeden.

Houten schutting als erfafscheiding

5. Hoge beplanting

Je kunt ook de natuur aan het werk zetten om je containers weg te werken. Een wat hogere beplanting doet wonderen. Als je bijvoorbeeld een hedera tegen een frame laat groeien, zal jouw afvalcontainer binnen een relatief korte tijd niet meer te zien zijn. Je kunt natuurlijk ook een stenen of houten muur maken en hier eventueel een klimop tegen laten groeien.

Zwarte schutting in moderne tuin met hedera

6. Schutting in terrasoverkapping

Je kunt de schutting ook in je terrasoverkapping wegwerken. Als jij een aparte ruimte maakt in je pergola, tuinhuis of paviljoen moet je maar nét weten waar de afvalcontainer staat, anders ga je deze niet vinden.

7. Verstoppen in een tuinkast of onder de trap

Je kunt je afvalcontainers ook “verstoppen” in een tuinkast of onder de trap als je daar de beschikking over hebt. Je containers staan dan vaak ook nog eens mooi dichtbij de straat.

8. Plaats een hek om de afvalcontainers heen

Een nette en zeer elegante oplossing is om je afvalcontainers in te perken. Als je een mooi relatief hoog hek kunt plaatsen om je containers en deze laat begroeien, heb je een keurig nette oplossing om je containers weg te werken. Als je er een pergola overheen maakt heb je een mooie droge oplossing.

9. Onder de carport of in garage

Heb je nog wat ruimte over onder je carport of je garage? Dan is dat misschien een hele eenvoudige oplossing voor je containers. Soms denken we heel moeilijk over iets wat we heel eenvoudig kunnen oplossen!

Kliko wegwerken onder carport of in garage

Hoe werk jij jouw afvalcontainer weg?

Ik heb hierboven 9 creatieve manieren met je gedeeld hoe je die lelijke afvalcontainer of afvalcontainers weg kunt werken in de tuin. Er zijn natuurlijk nog wel een aantal specifieke manieren om je afvalcontainers weg te werken maar dit hangt natuurlijk wel af van je tuinontwerp en je beschikbare ruimte. Er zijn soms hele creatieve oplossingen te bedenken waar je zelf in eerste instantie niet aan zou denken.

Misschien heb jij wel één of meer leuke aanvullingen!

Weet jij nog een manier hoe je je container uit het zicht kunt wegwerken?

Ik zou het leuk vinden als je dit met mij wilt delen.

Laat gerust een reactie onderaan dit artikel achter.

Bedankt alvast!

Reactie plaatsen